Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Οι Αλιβεριώτες είχαν την κατοχή, αλλά όχι την ουσία

Ο πρώτος σκόρερ της Αρτάκης και δεύτερος της Α' ΕΠΣΕ Παναγιώτης Καραντάκης σκόραρε στο ντέρμπι με τον Ταμυναϊκό και χάρισε τη σπουδαία νίκη στην ομάδα του.

Το ερυθροκίτρινο τρένο μετά τη στάση που έκανε -λόγω της ισοπαλίας- με τη Σκεπαστή την περ. εβδομάδα, σήμερα, στο ίδιο γήπεδο (Ενωσιακό), ξαναμπήκε στις ράγες και παρέμεινε στο +3 από τον Ηρακλή Ψαχνών, που πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Σκεπαστής.
Η πρώτη καλή φάση στο σημερινό ντέρμπι των πρωτοπόρων με τον -τρίτο στη βαθμολογία- Ταμυναϊκό ανήκε στους Αλιβεριώτες, όταν στο 10' ο Πομάρες γύρισε την μπάλα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, αλλά ο Βρέττος δεν κατάφερε να κάνει την προβολή.

Στο 19' ο ΑΟΝΑ φώναξε για ένα μαρκάρισμα στον Νικολάου μέσα στην περιοχή, αλλά ο Κασομούλης ήταν πολύ κοντά στη φάση και έδειξε να συνεχιστεί το ματς. 
Στο 22' από κάθετη πάσα του Τουρκοχωρίτη, ο Καραντάκης έκανε το πλασέ, αλλά "νικήθηκε" από τον Μητακίδη. Στην αμέσως επόμενη φάση, όμως, (24') ο ΑΟΝΑ άνοιξε το σκορ.

Ο Νικολάου έκλεψε την μπάλα από αντίπαλό του, τροφοδότησε τον Θωμά, αυτός με τη ...μία πάσαρε στον Καραντάκη κι ο φορ των τυπικά γηπεδούχων με ψύχραιμο πλασέ έκανε 1-0.
Μετά το γκολ επικράτησε ένταση στον αγωνιστικό χώρο από τους παίκτες της ομάδας που πέτυχε γκολ (!!!), ενώ πετάχτηκαν και μπουκάλια με νερό από την πλευρά των φιλάθλων του ΑΟΝΑ , με αποτέλεσμα ο διαιτητής Κασομούλης να διακόψει για τρία λεπτά το ματς.
Ευτυχώς τα πνεύματα ηρέμησαν γρήγορα, το ματς συνεχίστηκε κανονικά και στο 39' ο Τσομπάνης βρέθηκε σε καλή θέση από πλάγια αριστερά, αλλά σούταρε ψηλά άουτ.
Ο Ταμυναϊκός προς το τέλος του α' ημιχρόνου προσπάθησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο και πλησίασε δύο φορές απειλητικά την εστία της Αρτάκης.
Στο 40' από φάουλ του Πιλάτη, κεφαλιά του Λάμπρου από το ύψος της μεγ. περιοχής πέρασε άουτ και στο 43' ο Βρέττος έσπασε την μπάλα από τα άκρα στον Πομάρες, αλλά ο δεύτερος δεν βρέθηκε στην κατάλληλη θέση για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο β' ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 51' ο Καραντάκης "κουβάλησε" αρκετά μέτρα την μπάλα, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στη συνέχεια ο Ταμυναϊκός ήταν καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο. Είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του, χωρίς, όμως, να είναι ουσιαστικός, αλλά και ιδιαίτερα επικίνδυνος.
Η Αρτάκη έδωσε μέτρα στον αντίπαλό της και ...ζητούμενό της ήταν να πετύχει στην κόντρα ένα δεύτερο γκολ για να κλειδώσει τη νίκη.
Οσο αυτό δεν γινόταν και το σκορ (1-0) παρέμενε εύθραυστο, στο μυαλό των Αρτακιανών γυρόφερνε σαν απειλή και το στραβοπάτημα κόντρα στη Σκεπαστή.
Για τον Ταμυναϊκό, ο Φωτόπουλος έκανε μία διαγώνια λόμπα στο 65' με την μπάλα να περνάει άουτ, ενώ στο 70' ο Κούκα σούταρε από πολύ καλή θέση για την Αρτάκη, αλλά ο Μυτακίδης απέκρουσε σωτήρια.
Στο 75' ο Θωμάς έκλεψε την μπάλα από τον Κούτρα, την κατάλληλη στιγμή έκοψε την μπάλα στον Καραντάκη, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 83' ο Τσούτσης έκανε ένα καλό σουτ για τον Ταμυναϊκό, με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ, ενώ στο 90' και πάλι ο Κούκα για την Αρτάκη προσπάθησε να διπλασιάσει τα γκολ της ομάδας του, αλλά ο Μητακίδης του είπε ξανά "όχι". 
Σε γενικές γραμμές, στο β' ημίχρονο ο Ταμυναϊκός μπορεί να κέρδισε τις εντυπώσεις, αλλά τις πιο κλασικές φάσεις της είχε η Αρτάκη, η οποία φυσικά κέρδισε και την ουσία που ήταν το τρίποντο της νίκης.
Κατά τη διάρκεια του α' ημιχρόνου αποβλήθηκε από τον πάγκο του ΑΟΝΑ ο προπονητής της ομάδας Βαγγέλης Ζέρβας και συνέχισε να δίνει οδηγίες πίσω από τον φράχτη.
Αρκετό κόσμο είχε το γήπεδο που συνδύασαν την ηλιόλουστη μέρα με την κρισιμότητα του ματς.

Διαιτησία: Κασομούλης, Κελεπούρης - Δάλλας.
ΓΚΟΛ: 25′ Καραντάκης.

Α.Ο.Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ (Βαγγέλης Ζέρβας): Αγριόδημος, Κολιόπουλος, Μπαλαμπάνης, Γεωργίου, Θωμάς, Τσούτης, Νικολάου (93' Γκέκας), Τουρκοχωρίτης, Καραντάκης (81' λ.τρ. Λειβαδίτης), Τσομπάνης (64' Νάτσης), Μπελίτσος (62' Κούκα).
ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Καρβέλης): Μητακίδης, Δήμου (46' Φωτόπουλος), Λ. Πιλάτης, Κουτσαυλής, Κούτρας, Μ. Αναστασίου (56' Λουκάς), Πομάρες, Παριανός (77' Κρόκος), Λάμπρου, Τσούτης, Βρέττος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου