Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ: Ο Βασίλης Καρατζάς στην Εθνική Νέων και πρωταθλητής με το 1ο Λύκειο Αλιβερίου

Στην ενεργό δράση παραμένει (αν και ...ο κορωνοϊός του τη διέκοψε προσωρινά), ο Αλιβεριώτης Βασίλης Καρατζάς, ο οποίος πριν από 20 χρόνια τέτοια εποχή είχε κληθεί στην Εθνική Νέων από τον Ανδρέα Παπαεμμανουήλ, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, κι έπαιξε σε δυο φιλικά με την Κύπρο στην Κατερίνη. Ο νυν παίκτης του ΑΟ Αυλωναρίου στη συνέχεια ήταν και στις επιλογές του Χαλκιδέου Σούλη Παππά που ανέλαβε τη θέση του Ομοσπονδιακού προπονητή λίγους μήνες αργότερα.

Ο κεντρικός αμυντικός (και δεξιός ακραίος) του Ταμυναϊκού, τότε, έκανε στη συνέχεια μια πολύ καλή καριέρα παίζοντας στα μεγάλα ποδοσφαιρικά σαλόνια της Ελλάδας, όπου ξεπέρασε τις 250 συμμετοχές στις δυο μεγαλύτερες κατηγορίες. Επαγγελματικό ντεμπούτο έκανε με την Καλλιθέα τη μεθεπόμενη σεζόν (2001-02), αγωνιζόμενος με αυτή (για 7 χρόνια) στην Α’ και τη Β’ Εθνική. Συνέχισε στον Εθνικό Αστέρα και ακολούθησαν οι ομάδες του Πανσεραϊκού και της Νίκης Βόλου. 

Στην Εύβοια ...επαναπατρίστηκε για λογαριασμό του ΑΟ Κύμης το 2015, επέστρεψε στη συνέχεια στον Ταμυναϊκό και από την πρ. σεζόν (2018-19) αγωνίζεται στον ΑΟ Αυλωναρίου.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Το Μάρτιο του 2000 ο 18χρονος, τότε, παίκτης του Ταμυναϊκού ήταν ο ηγέτης της ομάδας του 1ου Λυκείου Αλιβερίου που είχε κερδίσει το Λύκειο Ασπρων Σπιτιών με 3-0 στη Β' φάση του Σχολικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Στον τελικό της Εύβοιας, όπου σήκωσε το κύπελλο σαν αρχηγός η ομάδα του σχολείου του είχε νικήσει το 1ο Λύκειο Χαλκίδας στο στάδιο Αρτάκης (ήταν ξερό τότε). Ο κανονικός αγώνας είχε λήξει 0-0 και στα πέναλτι οι μαθητές του Αλιβερίου ήταν πιο ψύχραιμοι και νίκησαν με 5-3 την ομάδα της Χαλκίδας, η οποία είχε φθάσει στον τελικό με τρεις νίκες στα πέναλτι! Με την ομάδα του 1ου Λυκείου Αλιβερίου έπαιζε τότε, και ο Γιάννης Τσάγκος που έκανε μια καλή καριέρα παίζοντας στον Ταμυναϊκό κι ακόμη οι:  Γκαβός, Καπενής, Γ. Λάμπρου, Γ. Καρατζάς, Κιούσης, Τσομάκας, Β. Κ. Καρατζάς, Τσομάκας, Λουκάς, Καρκαλέτσης, Βότσης, Γλάρος, Γούναρης, Αδάμ, Σ. Λάμπρου, Χουχούμης, Μαργέτης.

Στην Γ' φάση του πρωταθλήματος Λυκείων το Λύκειο Αλιβερίου είχε χάσει από το ΤΕΕ Λαμίας με 1-0 στην Αρτάκη και αποκλείστηκε.

Πηγή: egnomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου