Σαν σήμερα 22 Αυγούστου 1981, 42 χρόνια από τότε, ξεκίναγε στο νησί της Χίου το πρωτάθλημα κολύμβησης Ανατολικής Ελλάδας. Αρχές της δεκαετίας του '80 και ένα από τα μεγάλα προβλήματα της εποχής η κατασκευή κολυμβητηριών.
Μέσα απο το δημοσιέυμα της εφημερίδας "Θαλάσσια Σπορ & Πισίνα" αναδεικνύεται έντονα το θέμα των εγκαταστάσεων, κυρίως των επαρχιακών συλλόγων και ασφαλώς γίνεται μνεία για την αγωνιστική δράση του συγκεκριμένου Πρωταθλήματος, ο ΝΟ Χαλκίδας αναδείχθηκε πρωταθλητής Ανατολικής Ελλάδας και ο ΝΟ Αλιβερίου ήταν η έκπληξη με την αξιόλογη εμφάνιση του.
Ακολουθεί το δημοσίευμα:
ΧΙΟΣ- (Του απεσταλμένου μας - 26.8.1981)
Με επιτυχία έγιναν στο κολυμβητήριο του Ν.Ο.Χίου (αν είναι δυνατό να χαρακτηρισθεί έτσι ο θαλασσινός αυτός βάλτος) οι κολυμβητικοί αγώνες του πρωταθλήματος Ανατολικής Ελλάδας. Νικητής αναδείχθηκε ο Ν.Ο.Χαλκίδας για πρώτη φορά στην ιστορία του κι έκανε ακόμα πιο έντονη κι επιτακτική την ανάγκη και απαίτηση για κατασκευή κολυμβητηρίου στην πρωτεύουσα της Εύβοιας. Η ομάδα της Χαλκίδας με λιγοστή προπόνηση που εξαρτάται και από τις διαθέσεις- καλές ή κακές- των νερών του Ευρίπου στάθηκε αξιόλογα και κατέκτησε δίκαια το πρωτάθλημα.
Ο Ν.Ο.Χίου του Γ. Νικολόπουλου παρουσίασε αρκετή πρόοδο, συγκριτικά με την περασμένη χρονιά.
Η ΠΕΚΕ Βροντάδου έκανε αισθητή την παρουσία της στους αγώνες και διέθετε ένα πολύ καλό ταλέντο, τον πρόσθιο κολυμβητή Παππά.
Ο Ν.Ο.Μυτιλήνης, παρά το γεγονός ότι έχει κλειστό κολυμβητήριο, δεν παρουσίασε τίποτα το αξιόλογο, εκτός τον Ζούρο στο πρόσθιο.
Ο Ν.Ο.Αλιβερίου ήταν η έκπληξη αφού έκανε πολύ καλή εμφάνιση. Η ομάδα του Ν.Ο.Α. με προπονητή τον Γιάννη Τσίγκρο απείλησε στη βαθμολογία τη Μυτιλήνη.
Ο Ν.Ο.Σύρου φαίνεται ότι έριξε το βάρος του στο πόλο, αφού η παρουσία του ήταν τυπική. Τέλος ο ΓΑΣ Λέσβου δεν έκανε απολύτως τίποτα.
" Η ΧΙΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ "
Μ' αυτό τον τίτλο υπήρχε κατά τη διάρκεια των αγώνων ένα τεράστειο πανώ. Οι αρμόδιοι ας προσέξουν γιατι το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Ο ΝΟ Χίου διαθέτει σπουδαία ομάδα πόλο, που διατηρείται χρόνια στην Α' εθνική. Το κολυμβητικό του τμήμα, επίσης, είναι από τα πιό δραστήρια της επαρχίας. Ακόμα υπάρχει η ΠΕΚΕ Βροντάδου, σωματείο αξιόλογο και προοδευτικό, που θα ωφεληθεί πολύ από την κατασκευή πισίνας στην πρωτεύουσα του νησιού. Τα χρονικά όρια έχουν πια στενέψει. Η Χίος απαιτεί το κολυμβητήριο της άμεσα και επιτακτικά.
ΠΡΩΤΗ Η ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΥ
Η πολύ καλή κολυμβήτρια Τραπεζούντιου του Ν.Ο.Χαλκίδας με την επίδοσή της (1'26"10) στο πρόσθιο, αναδείχτηκε πρώτη αθλήτρια των αγώνων. Αλυτάρχης των αγώνων ήταν ο έφορος της Ε.Κ.Ο.Φ. κ. Γ. Ασλάνης.
Από την ομάδα του Αλιβερίου διακρίθηκαν οι Κεχρή Σταυρούλα με μια (1η, 2η και 3η νίκη) και Κρόκος Κυριάκος με μια (2η νίκη), θέσεις στην 8άδα κατέλαβαν και οι Ράπτη Δ., Ζούνη Μ., Νίνου Ε., Γιαννοπούλου Δ., Χριστοφορίδης Χ., Μπαϊρακτάρης Ι., Μπήλιος Χ., Μητρόπαπας Κ.
Η πρόοδος του ΝΟΑ ειναι εμφανής από χρόνο σε χρόνο. Το 1979 ειχε συγκεντρώσει σε περιφερειακό πρωτάθλημα 22 βαθμούς, το 1980 53 και φέτος 113.
Στις φωτογραφίες διακρίνουμε την ομάδα του Αλιβερίου από τους αγώνες αυτούς και φώτο από τις τότε εγκαταστάσεις που παραγματοποιήθηκε το πρωτάθλημα πως είναι σήμερα ο χώρος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου