Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Έγιναν τα εγκαίνια του "Τσαρπάλειου" Γυμναστηρίου Αλιβερίου

Στις 25 Μαϊου 1958 έγιναν με λαμπρότητα τα εγκαίνια του "Τσαρπάλειου" Γυμναστηρίου Αλιβερίου. Με την ευκαιρία αυτή έγιναν και οι ετήσιες σχολικές επιδείξεις του Γυμνασίου.
Αυτές διεξήχθησαν με μεγάλη επιτυχία.
Το πρόγραμμα των αρρένων εκτέλεσαν οι μαθητές με το πρόσταγμα των καθηγητών Σωματικής αγωγής κ. Δημητρίου Μαστροκώστα, των δέ μαθητριών με το πρόσταγμα της καθηγήτριας Σωμ. Αγωγής δ/δος Φωτεινής Φορτούνα.
Φωτεινή Φορτούνα
Μετά τα γυμναστικά προστάγματα ομάδες μαθητών και μαθητριών με εθνικές ενδυμασίες χόρεψαν ελληνικούς χορούς με τους ήχους της φιλαρμονικής της Χαλκίδας. Στην αρχή της τελετής μίλησε ο Νομάρχης Ανδρέας Ιωάννου για το σκοπό του Γυμναστηρίου και συνεχάρη το δωρητή Κων/νο Τσαρπαλιά. Μετά τον Νομάρχη μίλησαν κατάλληλα ο Γυμναστής Αθανάσιος Κωστής και ο εκπρόσωπος της Κοινότητας Ιωάννης Παλαιολόγος.
Τέλος ο δωρητής Κων/νος Τσαρπαλιάς, που παρέστη στα εγκαίνια, ανταπαντώντας ευχαρίστησε τους προηγούμενους ομιλητές, δηλώνοντας παράλληλα ότι θα προσφέρει και άλλες (100.000) για την αγορά οικοπέδου με σκοπό την ανέγερση διδακτηρίου του Γυμνασίου, που είναι διακαής πόθος χιλιάδων κατοίκων της περιοχής για πολλά χρόνια!
Μαστροκώστας Δημ.
Έτσι, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύεται ότι η δωρεά ποτέ δεν έλειψε από τους Έλληνες πατριώτες.


"Πανευβοϊκόν Βήμα 29/5/1958"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου