Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Αλλαξε τρεις προπονητές, βγήκε δεύτερος, αλλά δεν έχασε από τον Ηρακλή

Στη δεύτερη θέση του φετινού πρωταθλήματος κατέληξε φέτος ο Ταμυναϊκός, πίσω από τον πρωτοπόρο και πρωταθλητή Ηρακλή Ψαχνών. Τη στιγμή της διακοπής της Α' ΕΠΣΕ, λόγω κορωνοϊού,
η ομάδα του Αλιβερίου απείχε από τον Ηρακλή 13 βαθμούς, αλλά ήταν ...μακράν η δεύτερη καλύτερη ομάδα, αφού και η ίδια είχε 13 βαθμούς διαφορά από τον 3ο Ελλήσποντο.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Ταμυναϊκός με τον Γιάννη Καρβέλη στον πάγκο ...από πέρυσι είχε στόχο να κάνει μια πρωταγωνιστική πορεία και -τουλάχιστον- να διεκδικήσει τον τίτλο από τον Ηρακλή, που φάνταζε ως το απόλυτο φαβορί. Κράτησε τον κορμό της περιόδου 2018-19, έκανε και μερικές σημαντικές προσθήκες, επέστρεψε στην ομάδα κι ο χαρισματικός φορ Γιάννης Σίμωσης και ο Ταμυναϊκός μπήκε φουριόζος στο πρωτάθλημα, για να βάλει δύσκολα στους Ψαχνιώτες. Στο ξεκίνημα οι δύο ομάδες συμβάδιζαν, αλλά στην πορεία ο Ταμυναϊκός άρχισε να χάνει έδαφος και έτσι ο Ηρακλής πήρε κεφάλι στην κούρσα τίτλου.

Στο Αλιβέρι άρχισαν οι -γνωστές- γκρίνιες με αποτέλεσμα το "διαζύγιο" του Ταμυναϊκού με τον Γιάννη Καρβέλη (μετά από λίγο διάστημα πήγε στην Ερέτρια) και στον πάγκο του Ταμυναϊκού κάθισε ο Ερετριανός προπέρσινος πρωταθλητής Εύβοιας Δημήτρης Βαλκάνος. Μόνο που το τρένο της διεκδίκησης του τίτλου είχε χαθεί (από τη στιγμή που και ο Ηρακλής ήταν ιντερσίτι) κι ο Βαλκάνος κλήθηκε να ...βγάλει με αξιοπρέπεια τη σεζόν, ενώ παράλληλα είχε στο μυαλό του και τον Ταμυναϊκό της ...επόμενης χρονιάς (σ.σ. ο Βαλκάνος στο πρώτο ματς με τον Ολυμπο Γ., 0-1, δεν είχε καθίσει στον πάγκο της ομάδας και είχε δει το ματς από την κερκίδα).

Παρόλ' αυτά ο νεαρός κόουτς δεν κατάφερε να ...στεριώσει στην ομάδα και οι λόγοι δεν ήταν τόσο αγωνιστικοί... Είχαν να κάνουν με τη διαχείριση του υλικού στα εναπομείναντα παιχνίδια, μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος (σ.σ. υπήρξε διάσταση απόψεων με μέλη της διοίκησης).
Μετά το "διαζύγιο" και με τον Βαλκάνο η ομάδα του Αλιβερίου έδωσε το χρίσμα στον Δημήτρη Αντωνόπουλο, ο οποίος στα παιχνίδια που κάθισε στον πάγκο παρέμεινε αήττητος, ενώ αλώβητος έφυγε και από τα Ψαχνά, με τον Ταμυναϊκό να αποσπάει ισοπαλία (1-1) κόντρα στον Ηρακλή.

Το 1-1 ήταν το σκορ που είχε σφραγίσει τη μονομαχία των δύο ομάδων και στον αγώνα του πρώτου γύρου και σίγουρα ο Ταμυναϊκός θα έχει να θυμάται ότι δεν ηττήθηκε από τον πανίσχυρο και αήττητο Ηρακλή Ψαχνών. Στα θετικά για τον Ταμυναϊκό ήταν ότι καθιερώθηκε στην 11αδα ο νεαρός Δημήτρης Δήμου (γεν. 1994-22 συμ.), ο οποίος είχε κάνει και πέρυσι ένα πολύ καλό πρωτάθλημα με προπονητή τον Καρβέλη.

Ξεχώρισε για το ταλέντο του και τον ποδοσφαιρικό τσαμπουκά του και ο «μικρός» από τον Αγ. Λουκά Δημήτρης Μεταξάς. Άτυχος στάθηκε ο Νίκος Κούτρας που τραυματίστηκε σοβαρά (χιαστός) και αναγκαστικά μπήκε στα πιτς. Οι Πομάρες και Ποδαράς, οι οποίοι είχαν παίξει σε πολλά ματς πέρυσι ...έφυγαν και ξαναγύρισαν. Ο Πομάρες πήγε στην Αχαία και ο Ποδαράς στον Αγιο Λουκά, απ' όπου επέστρεψαν.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας με 13 γκολ (22 συμ.-17 βασικός και 5 αλλαγή) αναδείχθηκε ο Νίκος Ζαχαριάς, ο οποίος γύρισε από τις Σέρρες και αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες μεταγραφές του καλοκαιριού. Ο «Αυστραλός» Γιάννης Σίμωσης πέτυχε 11 γκολ, αλλά σε 16 ματς (15 βασικός), αφού πριν κορωνοϊό αποχώρησε και έγινε πάλι "καγκουρό".
Τρίτος σκόρερ της ομάδας ήταν ο Γιάννης Λάμπρου που πήγε στον Ταμυναϊκό από τον Ελλήσποντο, ενώ από 5 φορές σκόραραν τρεις παίκτες οι Κόφι Γιαντόμ (μεταγράφηκε από τα Ψαχνά στο Αλιβέρι), Δημήτρης Μεταξάς και Δημήτρης Αγγελάτος, ο οποίος, όμως, αγωνίστηκε σε 13 ματς, αφού τον Γενάρη έφυγε για τον ΑΟ Ν. Αρτάκης.

Αυτός που δεν κατάφερε να βρει τον καλό του εαυτό στον Ταμυναϊκό ήταν ο Γκέρσι Τόρα, ο οποίος στην τελευταία του παρουσία στην Α' ΕΠΣΕ με την Ερέτρια είχε βγει πρώτος σκόρερ με 30 γκολ.

Στον Ταμυναϊκό αγωνίστηκε 7 φορές και έβαλε ένα γκολ πριν πάει στον Αμαρυνθιακό, όπου στην πρεμιέρα του έκανε χατ τρικ. Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει και στον Νίκο Μητακίδη, ο οποίος στα 40 του χρόνια συνεχίζει να αγωνίζεται και να αποτελεί μία άκρως αξιόπιστη λύση κάτω από τα δοκάρια (σ.σ. η εμπειρία του είναι τεράστια).
Ο Ταμυναϊκός κέρδισε 4 πέναλτι και έβαλε τα 3 (το ένα χαμένο το έπιασε ο Μπιμπάι του Ηρακλή σε εκτέλεση του Σίμωση). Εις βάρος του Ταμυναϊκού σφυρίχτηκαν τρία πέναλτι και οι αντίπαλοι ευστόχησαν ισάριθμες φορές.
Ακόμη, σε παίκτες του Ταμυναϊκού δόθηκαν 4 κόκκινες κάρτες, οι τρεις στους ...Νίκους (Ζαχαριάς, Μητακίδης, Βελαέτης) και μια στο Μάνο Αναστασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου