Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ ΕΥΒΟΙΑΣ: Το σήκωσε ο Ηρακλής Ψαχνών

Στα πέναλτι κρίθηκε ο τρίτος τελικός Σούπερ Καπ Εύβοιας (σ.σ. τους δυο προηγούμενους τους κατέκτησε ο ΑΟ Χαλκίς), με τον Ηρακλή Ψαχνών να σηκώνει ...δεύτερη κούπα μέσα στη Χαλκίδα και μάλιστα με τον ίδιο
τρόπο. Πριν μερικούς μήνες σήκωσε το κύπελλο στα πέναλτι κόντρα στον Λήλα και σήμερα, πάλι στα πέναλτι, πάλι στο Στάδιο Χαλκίδας, νίκησε τον πρωταθλητή Ταμυναϊκό.

Ο Ηρακλής Ψαχνών είχε τον Ανδρούτσο κάτω από τα δοκάρια, στόπερ τους Ταψή και Μπελίτσο, δεξιό μπακ τον Π.Λ. Σκριβάνο, αριστερό μπακ τον Δούλο, στο κέντρο τους Γκούρλα, Σιαράπη και Τουρκοχωρίτη, στις πτέρυγες τους Γκάβαλη και Π.Δ. Σκριβάνο και φορ τον Σμυρναίο.
Ο Ταμυναϊκός έπαιξε με τον Μητακίδη στο τέρμα, στόπερ τους Καρατζά και Φυσαράκη, δεξιά τον Β. Αναστασίου, αριστερά τον Πιλάτη, στα χαφ τους Κοκκάλα και Ι. Αναστασίου, δεκάρι τον Μαλισσώβα, εξτρέμ τους Μήτρου και Κώτσης και προωθημένο τον Ραμπαβίλα. 

Μπήκε δυνατά ο Ηρακλής

Ο Ηρακλής Ψαχνών μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο και "στρίμωξε" τον Ταμυναϊκό, δημιουργώντας φάσεις μπροστά στην εστία του Μητακίδη.

Ανέβηκε ο Ταμυναϊκός

Οι Αλιβεριώτες, όμως, ισορρόπησαν γρήγορα, βρήκαν τα πατήματά τους, πήραν τα ηνία και στο 29' ο Μήτρου άνοιξε το σκορ.

Μητρογκόλ!

Ο Καστελλιώτης παίκτης του Ταμυναϊκού δέχτηκε μία μακρινή μπαλιά, έκανε ένα τρομερό σπριντ, τρύπησε την άμυνα του Ηρακλή και με πλασέ έκανε το 1-0.

Σουτάρετε και σπάστε τα δοκάρια

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ταμυναϊκός είχε δοκάρι με τον Κώτση, ενώ δοκάρι είχε ο Ταμυναϊκός και στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου με τον Μαλισσιώβα (και οι δύο είναι κανούργιοι και άφησαν καλές εντυπώσεις, όπως και ο Ραμπαβίλας).

Killer ο Σμυρναίος

Δοκάρι, όμως, είχε και ο Ηρακλής Ψαχνών στο 65', με τη ...διαφορά ότι στην εξέλιξη της φάσης, οι "πράσινοι" παραβίασαν την αντίπαλη εστία.

Ο Δούλος σούταρε δυνατά και στην ...επιστροφή της μπάλας, έδωσε ασίστ στον Σμυρναίο, ο οποίος από κοντά έγραψε το 1-1.

Με δέκα ο Ταμυναϊκός

Στο 71' ο Ταμυναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες, όταν ο Β. Αναστασίου ανέτρεψε έξω από την περιοχή τον Γκάβαλη (σ.σ. έβγαινε φάτσα με τον Μητακίδη) και είδε την κόκκινη κάρτα.

Άγγιξε το προβάδισμα ο Ηρακλής

Ο Ηρακλής, έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, πήρε τα πάνω του και σε δύο περιπτώσεις άγγιξε το 2-1.

Στο 75' ο Σμυρναίος βγήκε τετ α τετ ε τον Μητακίδη, αλλά σούταρε ψηλά άουτ, και στο 78' ο ίδιος παίκτης, δεν κατάφερε να βάλει γκολ με προβολή από παράλληλη πάσα του Π.Δ. Σκριβάνου.
Ορισμένες καλές στιγμές είχε κι ο Ταμυναϊκός με τους Μήτρου, Κούτρη και Μαλισιώβα, αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Στην τελική ευθεία του 90λεπτου ανέλαβε δράση ο Σταμέλος, αλλά δεν είχε στηρίγματα και οι κούρσες του έπεφταν στο κενό.

Τι έπιασες ρε Ανδρούτσο;

Έτσι, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου εκεί την πιο μεγάλη ευκαιρία την έχασε ο Ταμυναϊκός από στημένη φάση.
Σε φάουλ που εκτέλεσε ο Μαλισσιώβας από αριστερά, η μπάλα είχε πορεία προς το παραθυράκι της αντίπαλης εστίας, αλλά ο Ανδρούτσος με εκπληκτική επέμβαση έσωσε την ομάδα του.

Τα ...έβαζαν με το ζόρι

Το 1-1 δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες πήγαν στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι με τον Ηρακλή να επικρατεί με 2-1. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γκολκίπερ του Ταμυναϊκού, Μητακίδης, έπιασε τρία πέναλτι (!), αλλά η ομάδα του ...κατάφερε να χάσει. Δυο πέναλτι έπιασε ο Ανδρούτσος του Ηρακλή, ενώ άλλα δύο για τον Ταμυναϊκό κατέληξαν άουτ. Στη διαδικασία χάθηκαν τα πρώτα πέντε πέναλτι!

Η ρώσικη ρουλέτα

Τουρκοχωρίτης-Ηρακλής (Απέκρουσε ο Μητακίδης)

Μαλισιώβας-Ταμυναϊκός (Αουτ)

Ταψής-Ηρακλής (Απέκρουσε ο Μητακίδης)

Ι. Αναστασίου-Ταμυναϊκός (Απέκρουσε ο Ανδρούτσος)

Δούλος-Ηρακλής (Απέκρουσε ο Μητακίδης)

Καρατζάς-Ταμυναϊκός 0-1

Γκάβαλης-Ηρακλής 1-1

Πιλάτης-Ταμυναϊκός (Αουτ)

Σμυρναίος-Ηρακλής 2-1

Κούρτης-Ταμυναϊκός (Απέκρουσε ο Ανδρούτσος-ΦΩΤΟ ΠΑΝΩ)

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (Τάκης Σπυρόπουλος): Ανδρούτσος, Π.Λ. Σκριβάνος (93' Κοροβέσης), Δούλος, Ταψής, Μπελίτσος, Γκούρλας, Γκάβαλης, Τουρκοχωρίτης, Σμυρναίος, Π.Δ. Σκριβάνος, Σιαράπης (110' Στούπας).

ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Λύκος): Μητακίδης, Β. Αναστασίου, Πιλάτης, Καρατζάς, Φυσαράκης, Κοκκάλας (55' Κούρτης), Κώτσης (79' λ.τρ. Σταμέλος), Ι. Αναστασίου, Μαλισσιώβας (64' Κρόκος), Ραμπαβίλας, Μήτρου (100' Ρούσσος).

Πηγή: egnomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου