Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Βαγγέλης Πεταχτής: "Στόχος μας η παραμονή στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ"

Ο Αστέρας Αλιβερίου επιστρέφει και πάλι μετά από χρόνια στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ επιχειρώντας ένα νέο ξεκίνημα στο μπασκετικό στερέωμα της Περιφέρειας, έχοντας πολύπλευρους στόχους καθώς εκτός
από το αντρικό τμήμα, δίνεται αντίστοιχη βάση και στα τμήματα υποδομής. Ένας Αστέρας που δείχνει να χαίρει…άκρας υγείας και πως αλλιώς θα μπορούσε να γίνει άλλωστε, όταν στο διοικητικό τιμόνι της ομάδας βρίσκεται για τη 2η θητεία του ο πρόσφατα νεοεκλεγείς πρόεδρος και γιατρός στο επάγγελμα Βαγγέλης Πεταχτής!

Τον πρόεδρο, τον πετύχαμε εν ώρα υπηρεσίας την Δευτέρα στο Κέντρο Υγείας στο Αλιβέρι και σε ένα διάλειμμα του, μας μίλησε για το σήμερα αλλά και την επόμενη μέρα του Αστέρα. Ένας πρόεδρος χαμηλών τόνων, με σκέψη και όραμα, που μπήκε στο μπάσκετ για να βοηθήσει και μέχρι στιγμής τα πάει περίφημα!

ΕΡ: Επιτυχημένη εκ του αποτελέσματος η περσινή χρονιά, προφανώς θα είστε ικανοποιημένος από την άνοδο στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ…

Β.Π.: ‘‘Η άνοδος ήταν το αποτέλεσμα ενός προγραμματισμού της τελευταίας διετίας. Από τη στιγμή που παραδόθηκε το κλειστό γυμναστήριο, σκοπός μας ήταν να γίνει μια αναδιάρθρωση όλων των τμημάτων, κάτι που επιτεύχθηκε. Η προσπάθεια για το αντρικό τμήμα που με ρωτάτε πέτυχε και καταφέραμε να ανέβουμε στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ”.

ΕΡ: Ήταν λοιπόν το κλειστό γυμναστήριο ο βασικός παράγοντας της επιτυχίας;

Β.Π.: ”Ήταν ο σημαντικότερος παράγοντας. Η στέγη μιας ομάδας είναι το μεγαλύτερο κίνητρο και για ένα μικρό αθλητή, να έρθει αρχικά στο γήπεδο, να γνωρίσει τις συνθήκες, την ατμόσφαιρα ενός αγώνα μπάσκετ. Δεν υπήρχε στο παρελθόν αυτή η δυνατότητα, όταν πλέον μπήκαν στο γήπεδο τα νέα παιδιά είδαν και γνώρισαν νέα ενδιαφέροντα που τους άρεσαν. Το γήπεδό μας πάντως δεν έχει τελειοποιηθεί ακόμα για να αξιοποιηθεί πλήρως από τους συλλόγους και τους αθλητές τους. Λείπει ο φωτισμός, οι ηχητικές εγκαταστάσεις και η διαμόρφωση του προαύλιου χώρου. Αν γίνουν αυτές οι βελτιωτικές κινήσεις, πιστεύω πως τόσο το μπάσκετ όσο και το βόλεϊ θα αναπτυχθούν στην περιοχή μας”. 

ΕΡ:  Με τη δημιουργία του κλειστού υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ποσότητα των παιδιών που επιλέγουν να αθληθούν σε μπάσκετ και βόλεϊ;

Β.Π.: ”Αναμφίβολα έχουν αυξηθεί. Σκοπός της διοίκησης μας άλλωστε, είναι να δίνουμε πάντα το κίνητρο στα παιδιά να αθλούνται. Είναι σημαντικό το κλειστό, όπως σημαντική είναι και η βοήθεια των ανθρώπων που βρίσκονται καθημερινά κοντά στα παιδιά. Εμείς στον Αστέρα, παρέχουμε ιατρική φροντίδα σε όλους τους αθλητές όλων των τμημάτων μας, δεν αφήνουμε ξεκρέμαστο ένα αθλητή που μπορεί να τραυματιστεί, υπάρχει ιατρική ασφάλιση και αυτό είναι κάτι σημαντικό τόσο για τον αθλητή όσο και για το γονιό του να ξέρει πως το παιδί του είναι ασφαλισμένο”.

ΕΡ: Οι στόχοι πλέον του Αστέρα ποιοι είναι, υπάρχει η αντρική ομάδα στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ, υπάρχουν και τα τμήματα υποδομής που ακολουθούν…


Β.Π.: ”Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να παραμείνουμε στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ. Έχουμε κάνει κάποιες συγκεκριμένες μεταγραφικές κινήσεις με τη στελέχωση της ομάδας με ορισμένους έμπειρους αθλητές. Θα προσπαθήσουμε μέσα από τη δουλειά μας στο γήπεδο να παραμείνουμε στην κατηγορία. Αν μας βγει θα είμαστε ευχαριστημένοι. Αλλά και να μην τα καταφέρουμε, πάλι ευχαριστημένοι θα είμαστε γιατί η προσπάθεια που θα κάνουμε θα στηρίζεται κατά κύριο λόγο στα δικά μας παιδιά. Ανέκαθεν ο σκοπός του Αστέρα ήταν οι ακαδημίες του και εκεί πάλι επικεντρωνόμαστε. Πέρυσι οι κορασίδες έπαιξαν στη β’ φάση, οι παμπαίδες πέρασαν επίσης στην επόμενη φάση και αυτό είναι πολύ σημαντικό, ότι υπάρχει υποδομή, αθλητές που μεγαλώνουν ηλικιακά και στελεχώνουν αυτόματα τα μεγαλύτερα τμήματα του Αστέρα. Να ξέρετε πως εκτός από το μπάσκετ στον Αστέρα έχουμε και το βόλεϊ, έχουμε περίπου 45 κορίτσια που ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα. Στο πρωτάθλημα Νεανίδων, έρχονται στο Αλιβέρι ομάδες όπως η ΑΕΚ για να παίξουν με τον Αστέρα, κάτι πολύ σημαντικό”.

ΕΡ: Πρόσφατα είχατε εκλογές στον Αστέρα, εσείς εκλεγήκατε και πάλι πρόεδρος της ομάδας, οπότε να η ευκαιρία να μας πείτε και τους διοικητικούς στόχους σας…

Β.Π.: ”Σαν διοίκηση θεωρώ πως τα δύο προηγούμενα χρόνια κάναμε βήματα προς τα εμπρός. Ήμασταν 7 άτομα που ο καθένας στον τομέα του φρόντισε να αξιοποιήσει αυτό που παρείχε το Αλιβέρι για τον Αστέρα. Είναι πολλά τα έξοδα, έχουμε 8 αγωνιστικά τμήματα, μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, έξοδα διαιτησίας, όμως όλοι μας κινηθήκαμε, βρήκαμε χορηγίες και καταφέραμε να βγάλουμε εις πέρας τις χρονιές σε όλα τα επίπεδα, έχοντας φέτος και αρκετές αγωνιστικές επιτυχίες. Οι στόχοι της νέας διοίκησης είναι να ακολουθήσουμε πάνω στα ίδια βήματα, με σκληρή δουλειά να παραμείνουμε στην Α’ κατηγορία ανδρών και παράλληλα να αναδείξουμε νέα ταλέντα μέσα από τα τμήματα υποδομής”.

ΕΡ: Το Αλιβέρι ως περιοχή, αντέχει δύο ομάδες μπάσκετ που έχει αυτή τη στιγμή; Αν δεν ήσασταν πρόεδρος του Αστέρα αλλά ένας απλός φίλαθλος του Αλιβερίου, θα θέλατε να βλέπατε μια και πιο ισχυρή ομάδα στην πόλη σας, ή ενδεχομένως σας αρέσει περισσότερο η εικόνα μέσα από ένα υγιές ανταγωνισμό;


Β.Π.: ”Το Αλιβέρι είναι μια μικρή πόλη που έχει αρκετούς αθλητές που θέλουν να αθληθούν αλλά δεν βρίσκουν το χώρο τους μέσα από τα αγωνιστικά τμήματα μιας ομάδας. Είναι κρίμα να υπάρχουν παιδιά που μένουν απ’ έξω, που δεν μπορούν να προχωρήσουν αγωνιστικά. Υπήρχε παλιότερα μια σκέψη να δημιουργηθεί και ο Αστέρας Β’. Οπότε, εγώ προσωπικά θεωρώ πως είναι καλό που υπάρχει και δεύτερη ομάδα στο Αλιβέρι, γιατί έτσι υπάρχει η δυνατότητα σε περισσότερα παιδιά να αθληθούν. Προσωπικά είμαι υπέρ στο να υπάρχει και μια δεύτερη ομάδα. Τώρα, αν το σηκώνει το Αλιβέρι είναι άλλο θέμα. Αν υποθετικά λέγαμε πως οι δύο ομάδες ήταν μια θα υπήρχε η δυνατότητα να βγει μια 12αδα ικανότατων αθλητών όπως είχε συμβεί και στο παρελθόν, που θα μπορούσε να ήταν ανταγωνιστική σε οποιαδήποτε ομάδα της Περιφέρειας. Απ’ όποια πλευρά και αν το δει κάποιος, θα βρει και θετικά και αρνητικά σημεία”. 


Συνέντευξη: Παναγιώτης Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου