Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Με απόλυτη επιτυχία το Πρωτάθλημα Tae Kwon Do Ε.Δ. & Σ.Α. έτους 2017 στο Αλιβέρι

Με απόλυτη επιτυχία, σε οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 31 Μαΐου στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλιβερίου το οποίο διέθεσε ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου για την τέλεση
των Αγώνων Πρωταθλήματος Tae Kwon Do Ενόπλων Δυνάμεων & Σωμάτων Ασφαλείας Έτους 2017, το οποίο διοργάνωσε το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή με τη συνδρομή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Tae Kwon Do υπό την επίβλεψη του Γ.Ε.ΕΘ.Α./Γραμματεία Α.Σ.Α.Ε.Δ., σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Κύμης και με Κριτή, υπεύθυνος διαιτησίας και πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής του ΑΣΑΕΔ για το Ταεκβοντό, Λιμενάρχης Κύμης Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Βέτσικας Ευθύμιος, ο οποίος μαζί με το Γραφείο Αθλητισμού οργάνωσε την τέλεση των Αγώνων.
Στο πρωτάθλημα πήραν μέρος ένστολοι εν ενεργεία αθλητές σχεδόν από όλα τα Σώματα. Στρατός Ξηράς-Ελληνική Αστυνομία-Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή-Πολεμικό Ναυτικό–Πολεμική Αεροπορία.
Στην ανωτέρω αθλητική εκδήλωση παρευρέθησαν και τίμησαν τους αγώνες προσωπικότητες του Πολίτικου–Στρατιωτικού και Αθλητικού χώρου όπου και βράβευσαν τους διακριθέντες αθλητές. Μεταξύ άλλων παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου κ. Μπουραντάς Αθανάσιος., ο Αντιδήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου (για θέματα Αθλητισμού) κ. Θεοδώρου Αλ., ο Αντιδήμαρχος κ. Μπαράκος Ν., ο αναπληρωτής Πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Αλιβερίου κ. Παπαδιόχος Γ., ο Υποναύαρχος Λ.Σ. Σεφεριάδης Γ. (ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Λ.Σ.), ο Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Μίχας Α. (ως εκπρόσωπος του Υπουργού ΓΕΕΘΑ), ο Ταξίαρχος ΕΛ.ΑΣ κ. Κουφός Α. καθώς και ο Πλοίαρχος ΠΝ Ανδριόπουλος Σπ. Διευθυντής (ΑΣΑΕΔ).
Αρκετός ο κόσμος που παρακολούθησε τις "μάχες" των αθλητών οι οποίοι αποζημίωσαν με το παραπάνω το κοινό με το αγωνιστικό τους φρόνημα και χειροκροτήθηκαν για αυτό πολλάκις από τις αντιπροσωπείες των Ε.Δ. και των Σ.Α., καθώς και φίλους του αθλήματος.


Μετά και το πέρας των τελικών ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση έδωσαν οι μικροί ταεκβοντίστες του Α.Σ.Ηρακλή Αλιβερίου όπου με τους προπονητές τους Γιάννη Παναγιώτου & Παύλο Στουραΐτη έκαναν μικρή επίδειξη των ικανοτήτων τους στο άθλημα χειροκροτούμενοι από τους παρευρισκόμενους.


Η τελετή λήξης του πρωταθλήματος ξεκίνησε με τις ομάδες παρατεταγμένες στο κέντρο του Γυμναστηρίου, ακολούθησε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και στη συνέχεια εδόθησαν τιμητικές πλακέτες στον Αντιδήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου κ. Θεοδώρου Αλέξανδρο από τον Διευθυντή του ΑΣΑΕΔ
Πλοίαρχο Π.Ν. Ανδριόπουλο Σπύρο ο οποίος ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία και την άριστη φιλοξενία, ευελπιστώντας σε μελλοντική διοργάνωση, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Επίσης σχετική πλακέτα εδόθη στον Λιμενάρχη Κύμης Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Βέτσικα Ευθύμιο από τον Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Μίχα Α., για την Τεχνική επίβλεψη, την επίβλεψη της διαιτησίας καθώς και την οργάνωση των αγώνων.

Τέλος από τον Διευθυντή του ΑΣΑΕΔ Πλοίαρχο Π.Ν. Ανδριόπουλο Σπύρο, εκ μέρους του Γραφείου Αθλητισμού του ΓΕΕΘΑ τίμησε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής ως οργανωτή για την άρτια διεξαγωγή των αγώνων. 
Την Τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο εκπρόσωπος του Αρχηγού Λ.Σ., ο Διευθυντής Κλάδου Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Αρχηγείου Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., Υποναύαρχος Λ.Σ. Σεφεριάδης Γεώργιος.
Η τελετή συνεχίστηκε με τις απονομές των νικητών σε κλίμα πανηγυρικό, με τους αθλητές της Ελληνικής Αστυνομίας διπλά χαρούμενους μιας και κατέκτησαν την πρωτιά του Πρωταθλήματος με δεύτερη ομάδα την Πολεμική Αεροπορία και Τρίτη ομάδα τον Στρατό ξηράς.
Το προαναφερόμενο πρωτάθλημα τέλειωσε με τον Υποναύαρχο Λ.Σ. Σεφεριάδη Γ. να συγχαίρει τους διακριθέντες και μη αθλητές και τους ευχήθηκε «Υγεία, καλή συνεχεία τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο».

Η κατάταξη των τριών πρώτων αθλητών και αθλητριών ανά κατηγορία αγώνα-πρωταθλήματος, έχει ως εξής:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-68 ΚΙΛΩΝ ΑΝΔΡΩΝ

1.ΑΡΣΕΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ (ΕΛ.ΑΣ)
2.ΜΥΡΓΙΛΗΣ ΠΑΥΛΟΣ (ΕΛ.ΑΣ)
3.ΛΑΖΑΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΕΛ.ΑΣ)
3.ΚΟΥΡΟΣ ΙΑΣΩΝ (Σ.Ξ.)
5.ΠΑΠΠΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Σ.Ξ.)
6.ΦΛΕΣΣΑΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Π.Ν.)
7.ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ - ΡΑΦΑΗΛ (Π.Α.)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-74 ΚΙΛΩΝ ΑΝΔΡΩΝ

1.ΔΟΡΓΙΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Σ.Ξ.)
2.ΚΟΝΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (Π.Α.)
3.ΑΡΣΕΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΕΛ.ΑΣ)
3.ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΙΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (Σ.Ξ.)
5.ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (Σ.Ξ.)
6.ΣΑΚΕΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.)
7.ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΕΛ.ΑΣ)
8.ΠΕΓΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (Π.Α.)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-80 ΚΙΛΩΝ ΑΝΔΡΩΝ

1.ΤΣΩΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (Σ.Ξ.)
2.ΣΚΡΙΒΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Π.Α.)
3.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.)
3.ΧΟΥΝΤΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ (Σ.Ξ.)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-53 ΚΙΛΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1.ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΑ (Π.Α.)
2.ΜΟΥΡΚΟΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-87 ΚΙΛΩΝ ΑΝΔΡΩΝ

1.ΛΟΥΡΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (Π.Α.)
2.ΔΗΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΕΛ.ΑΣ)
3.ΜΑΡΑΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.)
3.ΚΑΡΠΙΔΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΕΛ.ΑΣ)
5.ΗΛΙΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (Π.Ν.)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ + 87 ΚΙΛΩΝ ΑΝΔΡΩΝ

1.ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (ΕΛ.ΑΣ)
2.ΠΑΠΑΓΕΡΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ (ΕΛ.ΑΣ)
3.ΝΕΝΔΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ (Π.Ν.)
3.ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-57 ΚΙΛΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1.ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ (ΕΛ.ΑΣ)
2.ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ (ΕΛ.ΑΣ)
3.ΔΙΑΓΟΥΠΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (Σ.Ξ.)

Η γενική κατάταξη των ομάδων του Πρωταθλήματος Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, έχει ως εξής:

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΩΝ

1.ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ (3χρ.-4αργ.-3χαλ.)

2.ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ (2χρ.-2αργ.-0χαλ.)

3.ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ (2χρ.-0αργ.-4χαλ.)

4.ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ–ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ (0χρ.-1αργ.-3χαλ.)

5.ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ (0χρ.-0αργ.-1χαλ.)



Η διοργανώτρια ομάδα το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή συμμετείχε στους αγώνες με επτά (07) αθλητές.



Η σύνθεση της ομάδας του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ήταν:

Κριτής: 
Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Βέτσικας Ευθύμιος
Αρχηγός Αποστολής:  
Σημαιοφόρος Λ.Σ. Ντράκοβιτς Γεώργιος
Αρχηγός Ομάδος:  
Αρχικελευστής Λ.Σ. Ντίνας Ντινάκος Ευστάθιος
Προπονητής Ομάδας: 
Επικελευστής Λ.Σ. Πουντζουκίδης Κωνσταντίνος

ΑΘΛΗΤΕΣ:
01.Επικελευστής Λ.Σ. Σακελαρόπουλος Γεώργιος
02.Επικελευστής Λ.Σ. Μαρακάκης Ιωάννης
03.Επικελευστής Λ.Σ. Καραμπατζάκης Ιωάννης
04.Επικελευστής Λ.Σ. Πολυχρονάκης Θεόδωρος
05.Επικελευστής Λ.Σ. Καραγιαννίδης Αλέξανδρος
06.Επικελευστής Λ.Σ. Τσακπινίδης Κωνσταντίνος
07.Λ/Φ  Μουρκογιάννη Ελένη

Αναλυτικότερα οι διακρίσεις των αθλητών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στους Αγώνες Πρωταθλήματος Tae Kwon Do Ε.Δ. & Σ.Α. για το έτος 2017 έχει ως ακολούθως:

ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ κατέκτησε: 
Λ/Φ  Μουρκογιάννη Ελένη στα-53 κιλά.
ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ κατέκτησε: 
Επικελευστής Λ.Σ. Μαρακάκης Ιωάννης στα-87 κιλά.
ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ κατέκτησε: 
Επικελευστής Λ.Σ. Καραγιαννίδης Αλέξανδρος στα-80 κιλά.
ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ κατέκτησε: 
Επικελευστής Λ.Σ. Καραμπατζάκης Ιωάννης στα+87 κιλά.

1η θέση η ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας




Η Ελληνική Αστυνομία με δυναμική παρουσία τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες και με την συμμετοχή έντεκα αθλητών–τριών, κατέλαβε την 1η θέση στην γενική βαθμολογία.
Αρχηγός Αποστολής: Α/Α΄ Καρπαθάκη Μαρία, Υποδιοικητής της Υ.Φ.Α.Α (Πανελληνιονίκης την δεκαετία του ’90 και παγκ. πρωταθλήτρια (-55κ.) 1994, ’96, 1997-98).
Αρχηγός Ομάδας: Υ/Β΄ Παπαϊωάνου Πόπη
Προπονητής: Αρχ/κας Δημακογιάννης Δημήτριος
Πρώτες θέσεις κατέλαβαν, στην Κατηγορία των 57 κιλών η Υπαρχιφύλακας της ΥΦΑΑ Μαργαρίτα Μιχαηλίδου και Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ταεκβοντό, ο Ελευθέριος Αρσένος στα 68 κιλά, ο Κων/νος Χριστόπουλος στα +87 κιλά.

2η θέση η ομάδα της Πολεμικής Αεροπορίας



Η αντιπροσωπευτική Ομάδα της Πολεμικής Αεροπορίας κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη και συγκεκριμένα χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν: 
Ανθυποσμηναγός (ΜΗ) Μαρίνα Καραγεώργου της 116 Πτέρυγας Μάχης και ο Σμηνίας (ΤΜΑ) Βασίλειος Λουρδής του Κρατικού Εργοστασίου Αεροπορίας, ενώ ασημένιο: 
Ο Συνταγματάρχης (ΣΔΓ) Γεώργιος Σκριβάνος του Αεροδικείου Αθηνών και ο Σμηνίτης (ΔΙΜΕ) Χρήστος Κοντός του Τάγματος του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

3η η ομάδα του Στρατού ξηράς



Η ομάδα του Σ.Ξ. κατέλαβε την 3η θέση στην γενική κατάταξη, έχοντας κατακτήσει δυο πρώτες θέσεις με τους Δημήτριο Δοργιάκη στα 74 κιλά και Κων/νο Τσώνη στα 80 κιλά.
Ο προπονητής της ομάδας του Στρατού ξήρας που συνόδευσε την ομάδα ήταν ο Νικόλαος Παπαδέας ο οποίος είναι και προπονητής στην Εθνική ομάδα του Ταεκβοντό.


Το ΑΣΑΕΔ ιδρύθηκε το 1948, με σκοπό την οργάνωση και ανάπτυξη της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας της χώρας. Για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 18 του Ν.2913/2001, με το οποίο επανασυστήθηκε το ΑΣΑΕΔ, ως Ένοπλες Δυνάμεις νοούνται και η Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα και το Πυροσβεστικό Σώμα.

















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου