Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Π. Αλέξης: "Ο ΝΟ Αλιβερίου είναι ένα ζωντανό αθλητικό κύτταρο της περιοχής μας" (photos)

Ώρα 6 και 30 περίπου το απόγευμα. Οι εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Αλιβερίου στην παραλία της Ανθούπολης, σφύζουν από παιδιά. Η προπόνηση είναι σε εξέλιξη με τις φωνές των προπονητών τους να ακούγονται μέσα στο ήσυχο απόγευμα, ενώ δίνουν τις εντολές τους αρχίζουν στις διαδρομές να κολυμπάνε δεκάδες παιδιά. Κινητήριος δύναμη του Ομίλου ο δραστήριος Πρόεδρος του κ. Προκόπιος Αλέξης. Ο άνθρωπος που αφιερώνει τις περισσότερες ώρες του στις εγκαταστάσεις και ζει από κοντά όλα τα προβλήματα προσπαθώντας να δώσει λύση μαζί με τους συνεργάτες του στο Δ.Σ. του συλλόγου.

Πλησιάζουμε τον Πρόεδρο του ΝΟΑ που παρακολουθεί και εκείνος την προπόνηση, ο οποίος θα μας πει:

"Ο ΝΟ Αλιβερίου είναι ένας όμιλος με παράδοση στα αθλήματα του υγρού στίβου, ένα ζωντανό αθλητικό κύτταρο της περιοχής μας, που συνεχίζει τη δραστηριότητα του παρά τις δυσκολίες και αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει. Ένας σύλλογος που έχει διδάξει όχι μόνο την κολύμβηση σε χιλιάδες παιδιά μιας ολόκληρης γενεάς στην πόλη του Αλιβερίου και της ευρύτερης περιοχής, αλλά έχει ανοίξει διάπλατα την πόρτα προς τον υπέροχο Υγρό Στίβο και έχει εισάγει την νεολαία σε μια υγιεινή δραστηριότητα.

Η επιτυχία του ΝΟ Αλιβερίου έγκειται στο ότι καταφέρνει αφενός να μαζεύει την νεολαία, βάζοντας την στην λογική της προσπάθειας και της άμιλλας, χωρίς αποκλεισμούς και στυγνό πρωταθλητισμό, αφετέρου καταφέρνει να παράγει αθλητές με αξιόλογες επιδόσεις.

Ανταποκρινόμενος δε, στις ανάγκες της κοινωνίας, ασκεί πέρα από την αθλητική και κοινωνική δράση, και προάγει μέσα από κάθε δραστηριότητα, υγιείς αξίες και το αθλητικό ιδεώδες.

Είναι από τα παλαιότερα μέλη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και από τους ιστορικούς συλλόγους στην Εύβοια αλλά και την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.

Αυτή την στιγμή που μιλάμε, 180 και πλέον παιδιά στα πρωϊνά και απογευματινά τμήματα υποδομών μαθαίνουν να κολυμπούν, ενώ το αγωνιστικό τμήμα του ΝΟΑ έχει συνεχή παρουσία και συμμετοχή σε ημερίδες κολύμβησης, διασυλλογικούς αγώνες, περιφερειακούς και πανελλήνιους αγώνες και με ιδιαίτερα πρωταγωνιστικό ρόλο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης συλλόγων θάλασσας, με πολλές διακρίσεις και μετάλλια και επι σειρά ετών Πρωταθλητής Ελλάδος, μάλιστα το συγκεκριμένο πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί φέτος στο κολυμβητήριο Χαλκίδας μετά από 25 χρόνια (τελευταία φορά ήταν το έτος 1995) και είμαστε χαρούμενοι με αυτό.

Στην υδατοσφαίριση με συμμετοχή στα Εθνικά πρωταθλήματα με τα τμήματά μας σε άνδρες & γυναίκες, με αξιόλογη παρουσία, λειτουργώντας παράλληλα τμήματα υποδομών και γνωριμίας με το άθλημα της υδατοσφαίρισης, για αγόρια και κορίτσια από τις ηλικίες των 7 έως 12 ετών. Πραγματοποιούνται δράσεις και συμμετοχή σε φιλικούς αγώνες, ενώ να αναφέρω ότι, το γυναικείο τμήμα του ΝΟΑ, έχει το προνόμιο να είναι ανάμεσα στις 17 ομάδες οι οποίες συμμετείχαν στο 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης γυναικών που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα το έτος 1988".

Η συζήτηση μας, μοιραία έφτασε και στο θέμα των εγκαταστάσεων, για το οποίο ο Πρόεδρος του ΝΟΑ θα μας αναφέρει:

"Κοιτάξτε, το θέμα των υποδομών μας απασχολεί και θα μας απασχολεί πάντα έως ότου αποκτήσουμε κολυμβητήριο, όλα όσα γίνονται αυτήν τη στιγμή, είναι με προσωπική εργασία, αγάπη και πάθος για το κολύμπι. Ο ΝΟ Αλιβερίου αποτελεί μια αθλητική κυψέλη, ένα εργαστήρι των αθλημάτων του νερού, στο οποίο υπάρχει η δίψα για πρόοδο του υγρού στίβου. Πρόοδος όμως χωρίς υποδομή δεν είναι εύκολο να υπάρξει.

Μετά λοιπόν από 60 χρόνια λειτουργίας του Ναυτικού Ομίλου Αλιβερίου και με χιλιάδες παιδιά του Αλιβερίου και της ευρύτερης περιοχής του δήμου μας να συμμετέχουν στα αθλητικά τμήματα του συλλόγου μας, 60 χρόνια συνέπειας προς τους γονείς και τα παιδιά, διαμόρφωσε πλέον όσο ποτέ άλλοτε την αναγκαιότητα και την απαίτηση της κατασκευής κολυμβητηρίου στην πόλη του Αλιβερίου, έδρα του δήμου Κύμης-Αλιβερίου.

Είναι αλήθεια ότι, με χαρά πληροφορηθήκαμε τις σημαντικές αποφάσεις που ελήφθησαν ομόφωνα στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Κύμης-Αλιβερίου στις 26/5/2021, στην οποία μεταξύ άλλων σημαντικών μεγάλων έργων, εγκρίθηκαν οι μελέτες για την ανέγερση του νέου κλειστού κολυμβητήριου Αλιβερίου (διαστάσεις 33,33μ. Χ 25μ.) που θα κατασκευαστεί στον Κάραβο (θέση Καπνίση) και πλέον έχει γίνει υποβολή της σχετικής πρότασης για ένταξή του στο πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’ στην πρόσκληση ΑΤ 07.

Έχοντας λοιπόν ολοκληρωθεί και εγκριθεί οι μελέτες του κλειστού κολυμβητηρίου Αλιβερίου και έχει γίνει η σχετική πρόταση για ένταξή του στο ‘Αντώνης Τρίτσης’, θεωρούμε ότι ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση του έχει γίνει. Παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις, ενημερωνόμαστε και ευελπιστούμε ότι ένα αίτημα και μια αναγκαιότητα δεκαετιών, είναι πιο κοντά και θα γίνει πραγματικότητα.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω, μέσα από το πάντα φιλόξενο site του eviasports.gr, τους προπονητές μας, Αγγελέτο Κώστα, Στουπή Γιώργο και Ματζαβάκη Άννα, τα μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου, τους γονείς των αθλητών μας, επιχειρήσεις και επαγγελματίες της περιοχής μας.

Είμαστε ευγνώμονες, σε όλους όσους έχουν βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια την προσπάθειά μας, ασφαλώς, ήταν και εποχές που αντιμετωπίσαμε σοβαρά εμπόδια στην πορεία μας από την ίδρυσή μας μέχρι και σήμερα που κλείνουμε 60 χρόνια (1961-2021) δράσης και προσφοράς στην νεολαία μας".

ΠΗΓΗ: eviasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου