Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ-ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ 2-1: Νίκησε πανάξια και έβαλε φωτιά στην κορυφή!

Πανάξια νίκη με 2-1 πήρε ο Ταμυναϊκός επί του ΑΟ Χαλκίς, τον γκρέμισε από το ρετιρέ και έβαλε φωτιά στην κορυφή της Α' ΕΠΣΕ. Ο Ταμυναϊκός χτύπησε στην πλάτη της άμυνας του ΑΟΧ και στη γρήγορη μετάβαση, ενώ οι Χαλκιδέοι, ειδικότερα στο β' ημίχρονο αναλώθηκαν σε ανούσιο παιχνίδι υπεροχής.

Ένα σουτ του Καραχάλιου της Χαλκίδας και ένα σουτ του Βογιατζή για το Αλιβέρι ήταν οι μοναδικές καλές στιγμές στο πρώτο 15λεπτο, μέχρι να ...τρυπήσει την άμυνα των Χαλκιδέων ο Γιάννης Μώρος.

Από μπαλιά του εξαιρετικού Βρέττου, ο Μώρος πέρασε και τον Φαλαγγίτη και με άψογο πλασέ έκανε το 1-0 στο 16'.




Στο 17' σουτ του Βρέττου έδιωξε εντυπωσιακά και σωτήρια σε κόρνερ ο γκολκίπερ του ΑΟΧ, Φαλαγγίτης.

Στο 23' ο ΑΟΧ απείλησε με ένα σουτ του Σπανού που κατέληξε στα χέρια του Ζωντού.

Στο 40' ο Ταμυναϊκός άγγιξε το 2-0, όταν ο Βρέττος έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Χαλκίδας, έκανε το διαγώνιο σουτ και η μπάλα σταμάτησε στη ρίζα του κάθετου δοκαριού.

Στο 52' καλό σουτ του Μώρου για τον Ταμυναϊκό έφυγε άουτ.

Στο 67' ο Ταμυναϊκός έχασε φοβερή ευκαιρία, με τον Κοτρογιάννη να βρίσκεται τετ α τετ με τον Φαλαγγίτη, αλλά σούταρε άουτ.

Στο 68' οι ίδιος παίκτης έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία (σουτ άουτ).

Στο 69' ο Ταμυναϊκός κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Φαλαγγίτης απέκρουσε την εκτέλεση του Βασίλη Καρατζά.

Στο 75' πέναλτι κέρδισε η Χαλκίδα (χέρι καταλόγισε ο Φώτης) και ο Ζουλιώτης έκανε το 1-1.

Να σημειώσουμε ότι και οι δύο αποφάσεις αμφισβητήθηκαν από Χαλκίδα και Ταμυναϊκό, αντίστοιχα.

Ομως, στο 85' ...αποδόθηκε δικαιοσύνη, καθώς ο Ταμυναϊκός ήταν καλύτερος, πιο φρέσκος, με περισσότερα τρεξίματα και καλύτερη τακτική προσέγγιση.

Ετσι, από φάουλ του Βρέττου από δεξιά, ο Σταματούκος με κεφαλιά εντελώς αμαρκάριστος έκανε το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

O σκόρερ του πρώτου γκολ του Ταμυναϊκού Γιάννης Μώρος αποχώρησε τραυματίας στο 64', ενώ η Χαλκίδα δεν είχε στη σύνθεσή της τον τραυματία Γιάννη Θωμά.

Πριν την έναρξη του αγώνα δόθηκαν από τις δύο ομάδες δια των αρχηγών τιμητικές πλακέτες στην σύζυγο και την κόρη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Νίκου Καλοκαιρινού που έφυγε πριν λίγους μήνες από κοντά μας. Επίσης για τον ίδιο λόγο κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.


ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Φώτης/Ιωάννου-Τσιφλάκος.

ΓΚΟΛ: 16′ Ι. Μώρος, 85′ Σταματούκος-77′ Ζουλιώτης.


ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ (Βαγγέλης Ντόβολης): Ζωντός, Δήμου, Πιλάτης, Καρατζάς, Β. Αναστασίου, 14 Μ. Αναστασίου, Βογιατζής, Βρέττος, Σταματούκος (86′ Πέππας), Ι. Μώρος (64′ Μανδράκας), Κοτρογιάννης (80′ Μπράχα).

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ (Δημήτρης Λύκος): Φαλαγγίτης, Κολιόπουλος, Ι.Κ. Τσολάκος, Γεωργίου, Ι.Θ. Τσολάκος, Ζουλιώτης, Σπυράκης (54′ Μαστροκώστας), Καραχάλιος (51′ Λάμπρου), Σπανός (80′ Χαλιώτης), Ζαχαριάς, Γκιόκας (80′ Τρεπεκλής).









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου