Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Έπεσε σε μπλόκο, αλλά αύξησε τη διαφορά στην κορυφή

Στο σημερινό ματς στην Καστέλλα οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με 4-1-4-1 με τους Μακρή και Κεχαγιά στόπερ, στα άκρα οι Χαρ. Βότσης και Καρβελάς, τριάδα στα χαφ οι Μπασινάς, Μάλλιαρης και Σπανός που γινόταν και κρυφός
κυνηγός, στις πτέρυγες οι Μήτρου και Τσούτσης και μοναδικός προωθημένος ο Ζήσης.

Ο Ταμυναϊκός (4-2-3-1) έπαιξε με τους Καρατζά και Φωτιά στο κέντρο της άμυνας, στα άκρα οι Β. Αναστασίου και Πιλάτης (είχε ένα πρόβλημα τραυματισμού, αλλά στην προθέρμανση διαπιστώθηκε ότι είναι σε θέση να αγωνιστεί), οι δύο αμυντικοί χαφ ήταν οι Κοκάλας και Κορνελάτος, δεκάρι ο Κρόκος, εξτρέμ οι Κούρτης και Σταμέλος και φορ ο Λελούδας.

Σαν γενική αποτίμηση του ματς, ο Ταμυναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας, όσο περνούσε η ώρα αύξανε ολοένα και περισσότερο την πίεση που ασκούσε στην αντίπαλη άμυνα, αλλά η Καστέλλα με πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία μπόρεσε να κρατήσει το "μηδέν".

Στο παιχνίδι δεν δημιουργήθηκαν αρκετές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Τις περισσότερες αξιόλογες στιγμές βέβαια τις είχε ο Ταμυναϊκός, αλλά οι επίδοξοι πρωταθλητές, είτε δεν είχαν την καλή τελική πάσα, είτε ο γκολκίπερ της Καστέλλας, Άγγελος Κηρόπουλος, με καίριες επεμβάσεις εξουδετέρωσε κάθε κίνδυνο στα καρέ του.

Ήταν όμως, ένα παιχνίδι με πολλές διακοπές (κοβόταν ο ρυθμός), ενώ όσο περνούσε η ώρα και η Καστέλλα δεν λύγιζε, τόσο περισσότερο τα νεύρα έκαναν την εμφάνισή τους στο παιχνίδι των φιλοξενούμενων.

Πάντως, μετά το τέλος του ματς και οι δύο προπονητές έμειναν ευχαριστημένοι από το βαθμό, αλλά πιο πολύ από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών τους. 
Ο Βαγγέλης Ντόβολης ανέφερε ότι η ομάδα του έπαιξε δημιουργικό ποδόσφαιρο και το μόνο που της έλειψε ήταν το γκολ, ενώ ο Νίκος Κιαπέκος παραδέχτηκε ότι η ομάδα του μπήκε στο γήπεδο με αμυντικούς προσανατολισμούς -γνωρίζοντας ότι έχει να αντιμετωπίσει την επίδοξη πρωταθλήτρια- κι ότι οι παίκτες του, ανταποκρίθηκαν στις δυσκολίες της αναμέτρησης.
Ο Ταμυναϊκός έχασε μία μεγάλη ευκαιρία στο 3' με τον Λελούδα να πλαγιοκοπεί, αλλά να σουτάρει άουτ. 

Στο 9' ήταν η σειρά του Μήτρου να απειλήσει άμεσα την εστία του Ταμυναϊκού από δεξιά, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε ψηλά άουτ. 

Οι Αλιβεριώτες είχαν ακόμη δύο καλές στιγμές, στο 18' (γυριστό σουτ του Κούρτη άουτ) και στο 42' (ξαφνικό σουτ Κορνελάτου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, απέκρουσε σωτήρια ο Κηρόπουλος).
Στην επανάληψη ο Ταμυναϊκός είχε ένα εξαιρετικό σουτ με τον Κοκάλα, αλλά κι ο Κηρόπουλος έκανε μία εξίσου εξαιρετική απόκρουση, ενώ στο 92' καλό σουτ του Κούρτη πέρασε ελάχιστα άουτ.
Η Καστέλλα δεν είχε φάσεις στην επανάληψη, ούτε μπόρεσε να βγάλει αντεπιθέσεις, ωστόσο αμυντικά τα πήρε περίφημα κι έδειξε ότι είναι μία ομάδα που πρέπει να φτύσεις αίμα για να την κερδίσεις.

Διαιτησία: Παπαποστόλου, Καμπούρης - Κελεπούρης.

ΚΑΣΤΕΛΛΑ (Νίκος Κιαπέκος): Κηρόπουλος, Χαρ. Βότσης, Καρβελάς, Μακρής, Κεχαγιάς (93' Ρούσσος), Μπασινάς, Σπανός, Μάλλιαρης, Τσούτσης (79' Μαρίνος), Ορφέας Ζήσης (58' Κεραμιδάς), Μήτρου.
ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ (Βαγγέλης Ντόβολης): Μπασινάς, Β. Αναστασίου, Πιλάτης, Καρατζάς, Κοκάλας, Κορνελάτος (90' Ι. Αναστασίου), Φωτιάς, Κρόκος (75' Ρέτσας), Σταμέλος (62' Τσάγκος), Λελούδας, Κούρτης.
ΚΑΣΤΕΛΛΑ

ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου