Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ-ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ 2-4: Η ομαδάρα του Ντόβολη τον ...έπνιξε στα τρελά νερά!

Ο Ταμυναϊκός έψαχνε το τέλειο ...κόλπο γκρόσο μέσα στη Χαλκίδα και το βρήκε, νικώντας τον ΑΟΧ με 4-2 στο Στάδιο, βάζοντας παράλληλα φωτιά και μπουρλότο στο πρωτάθλημα, λίγο πριν την τελική ευθεία. Με αυτή την εμφατική νίκη που έγραψε ιστορία, ο Ταμυναϊκός μείωσε σε απόσταση αναπνοής (στο -1) από την κορυφή, ενώ ο ΑΟΧ απέκτησε συγκάτοικο στο ρετιρέ τη Μακρυκάπα, στην οποία θα ...ταξιδέψει την μεθεπόμενη Κυριακή!

Η ομαδάρα του Ντόβολη έπνιξε την κακή Χαλκίδα στα "τρελά νερά", χτυπώντας τη ...στη γρήγορη μετάβαση και με κάθετο ποδόσφαιρο. Μόλις στο 1’ ο Βογιατζής πάτησε περιοχή και με πλασέ στην απέναντι γωνία έκανε το 0-1.

Στο 11’ και στο 24’ ο Ταμυναϊκός πλαγιοκόπησε εκ νέου την αντίπαλη άμυνα και έφτασε κοντά στο 0-2 με τους Κοτρογιάννη και Μώρο.

Η Χαλκίδα πήρε μέτρα, είχε την κατοχή και στο 26’ και στο 27’ σε φάσεις καρμπόν δεν κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια, με τον Γκιόκα να μην μπορεί να κάνει την προβολή.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου ο Ταμυναϊκός δεν άλλαξε τακτική, έβγαινε πολύ γρήγορα μπροστά και μετά από συνδυασμό των Μώρου και Σταματούκου, ο πρώτος με κοντινό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-2.

Η Χαλκίδα κατάφερε να αντιδράσει με ένα γκολ στο 53' του Ζαχαριά, ο οποίος σούταρε από το ύψος της περιοχής, η μπάλα βρήκε το κάθετο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-2.

Κι ενώ κανείς θα περίμενε η Χαλκίδα να αντεπιτεθεί, ο πιο φρέσκος και με τρεξίματα Ταμυναϊκός, στο 71’ με λόμπα του Κοτρογιάννη στην πλάτη της άμυνας έκανε το 1-3 και στο 81’ ο Σταματούκος με πλασέ (πέρασε και τον Φαλαγγίτη) σε κενή εστία έγραψε το 1-4, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην μεγαλειώδη νίκη της ομάδας του Αλιβερίου.

Η Χαλκίδα μείωσε 2-4 με πέναλτι του Τρεπεκλή στο 94’.

Τρεις-τέσσερις μεγάλες επεμβάσεις έκανε στην τελική ευθεία του ματς ο γκολκίπερ του Ταμυναϊκού Ζωντός.

Η ομάδα του Αλιβερίου είχε σύστημα, πλάνο, τακτική, φιλοσοφία και ομοιογένεια. Εκμεταλλεύτηκε την γρήγορη τριάδα της (Μώρος-Σταματούκος-Κοτρογιάννης και ο Βρέττος στο "10"). Μάλιστα, ο Μώρος κόπηκε δύο φορές, την τελευταία στιγμή, μια από τον Γεωργίου και μια από τον Τζάβρα στο "ένας εναντίον ενός" στο β' ημίχρονο.

Ο ΑΟΧ μπερδεύτηκε, έχασε το μυαλό του, αποσυντονίστηκε τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στον πάγκο. Ξεκίνησε με δυο χαφ (Ι.Αθ. Τσολάκος και Σπυράκης), ο Ζουλιώτης έπαιξε στόπερ δίπλα στον Γεωργίου (στο β' ημίχρονο μπήκε ο Τζάβρας), επιτελικός ο Μαστροκώστας, στα άκρα οι Ζαχαριάς και Γκιόκας και ο Σπανός φορ.

Στο β' ημίχρονο οι αλλαγές (αναγκαστικές ή μη), όχι μόνο δεν άλλαξαν την εικόνα, αλλά έδεσαν κόμπο την ομάδα. Δεν ήταν συμπαγής και ο Ταμυναϊκός τον τρύπησε στα μεσοδιαστήματα.

Μετά τον τραυματισμό και την έξοδο του Μαστροκώστα στο 37’, αγωνίστηκε με τον Τσατσαρώνη εξτρέμ  και το ίδιο έγινε και με τον Ζουλιώτη στο β’ ημίχρονο, χωρίς ιδέες και χωρίς λύσεις κόντρα σε μια ομάδα που είναι φαρμάκι στην κόντρα επίθεση.

Μετά το τέλος του ματς οι παίκτες του Ταμυναϊκού αποθεώθηκαν από τον κόσμο τους, ενώ πικρία υπήρχε στο στρατόπεδο των φανατικών φίλων του ΑΟΧ που δημιούργησαν ωραία ατμόσφαιρα και στήριξαν τους κυανόμαυρους επί 90 λεπτά, ακόμη και όταν ήταν πίσω στο σκορ με δύο γκολ διαφορά.


ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χουλιάρας/Χρυσέλης-Βελέντζας, 4ος διαιτητής: Κηρύκος.

ΓΚΟΛ: 54′ Ζαχαριάς, 90′ + 3′ Τρεπεκλής – 1′ Βογιατζής, 48′ Μώρος, 73′ Κοτρογιάννης, 80′ Σταματούκος.


ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ (Κώστας Χατζέλης): Φαλαγγίτης, Κολιόπουλος, Ι.Κ. Τσολάκος (51′ Τζάβρας), Γεωργίου, Ι.Θ. Τσολάκος (74′ Χαλιώτης λ.τ.), Ζουλιώτης, Ζαχαριάς (74′ Τρεπεκλής), Σπυράκης, Σπανός, Μαστροκώστας (37′ Τσατσαρώνης λ.τ.), Γκιόκας.

ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ (Βαγγέλης Ντόβολης): Ζωντός, Δήμου, Πιλάτης, Καρατζάς, Β. Αναστασίου, Μ. Αναστασίου (88′ Φωτιάς), Βογιατζής (83′ Ντόβολης), Κοτρογιάννης, Σταματούκος (88′ Μανδράκας), Μώρος (72′ Μπράχα), Βρέττος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου