Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Παντελής Βογιατζής: "Να αγαπάς αυτό που κάνεις"

Την Κυριακή ανήμερα της 25ης Μαρτίου, στο κλειστό Γυμναστήριο της Λιβαδειάς πραγματοποιήθηκε ο Τελικός των Παίδων, με τις Ακαδημίες Χαλκίδας-(ΧΒΑ) να επικρατούν της αξιόμαχης ομάδος του Έσπερου Λαμίας,
κατακτώντας την κορυφή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος στους Παίδες. Ανάμεσά τους και ένα "δικό" μας παιδί, ο οποίος ξεκίνησε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στο Αλιβέρι όντας παίκτης του Αστέρα, Παντελής Βογιατζής.
Ο Παντελής μόλις 16 ετών με 1,96 ύψος ήταν από τους πρωταγωνιστές του Τελικού, βοηθώντας τα μέγιστα στην επιτυχία της ομάδος του, έχοντας υπάρξει μέλος της Μικτής ομάδος της ΕΣΚΑΣΕ αλλά και MVP στο camp του Μίλος Τεόντοσιτς στην Σερβία το καλοκαίρι που μας πέρασε. Ένα προσγειωμένο και αξιαγάπητο παιδί, αποδεικνύοντας ότι με τη σωστή δουλειά και την επιμονή τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο. Οι στόχοι που έβαλε από την αρχή της σαιζόν εκ του αποτελέσματος επιτεύχθηκαν γι αυτόν και την ομάδα για την οποία αγωνίζεται! Αλλά ας αφήσουμε τον ίδιο μιας και είχαμε την χαρά να συνομιλήσουμε μαζί του, να μας τα πει μέσα από την "συνέντευξη" που μας παραχώρησε στο "tamineonathlisis.gr"


1.ΕΡ-Πως και πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τον αθλητισμό και το μπάσκετ?

ΑΠ-Ξεκίνησα να αθλούμαι από την ηλικία των 6 ετών (2008), αρχικά με το ποδόσφαιρο, συστηματικά όμως με το μπάσκετ άρχισα να ασχολούμαι από το 2014.

2.ΕΡ-Ποια ήταν τα κίνητρα σου όταν άρχισες να γυμνάζεσαι και ποια είναι τώρα?

ΑΠ-Ως χόμπι ξεκίνησα να ασχολούμαι όπως όλα τα παιδιά, τώρα είναι κάτι περισσότερο από χόμπι και αυτό γιατί πλέον ασχολούμαι πιο συστηματικά.

3.ΕΡ-Τι επιδιώξεις έχεις? Ποια είναι τα όνειρά σου?

ΑΠ-Προς το παρόν να βελτιώνομαι ατομικά και κάποια στιγμή να παίξω επαγγελματικό μπάσκετ.

4.ΕΡ-Ποιοι έπαιξαν ρόλο για να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο που βρίσκεσαι σήμερα?

ΑΠ-Σημαντικό ρόλο έπαιξε η οικογένειά μου και σίγουρα ο πατέρας μου ο οποίος είναι στο χώρο του μπάσκετ.

5.ΕΡ-Ποιος είναι ο Προπονητής σου και πόσο σε βοήθησε?

ΑΠ-Έχω την τύχη να με προπονεί ο Βασίλης Μπρατσιάκος ο οποίος έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην βελτίωσή μου.

6.ΕΡ-Τι ρόλο παίζει η οικογένεια σε ένα αθλητή που θέλει να φτάσει ψηλά?

ΑΠ-Η οικογένεια είναι βασικός παράγοντας και αυτό γιατί σου δίνει κίνητρο και δύναμη για να συνεχίσεις και προσωπικά στην δική μου περίπτωση όπου οι προπονήσεις δεν γίνονται στο Αλιβέρι όπου ζω αλλά στη Χαλκίδα, δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την στήριξή της.

7.ΕΡ-Ποια είναι κατά την άποψη σου τα προσόντα που πρέπει να έχει ένας αθλητής του μπάσκετ?

ΑΠ-Το πρώτο είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις, σίγουρα τα προσόντα και το ταλέντο είναι συν, αλλά το παν είναι η δουλειά στο παρκέ.

8.ΕΡ-Τι πιστεύεις για τον Πρωταθλητισμό?

ΑΠ-Ο πρωταθλητισμός από μόνος του σίγουρα έχει περισσότερες θυσίες και απαιτήσεις, αυτή τη στιγμή όμως προέχει να γίνω ένας σωστός αθλητής.

9.ΕΡ-Πως νιώθεις τώρα στην ομάδα που βρίσκεσαι και τα συναισθήματά σου για την επιτυχία της κατάκτησης του Πρωταθλήματος Παίδων?

ΑΠ-Η ομάδα έχει γίνει η δεύτερη οικογένειά μου, για την επιτυχία της κατάκτησης του πρωταθλήματος, νοιώθω δικαιωμένος και πολύ χαρούμενος.

10.ΕΡ-Οι προσδοκίες οι δικές σου αλλά και της ομάδας σου για τη συνέχεια στην επόμενη φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος ποιες είναι?

ΑΠ-Να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα μου κάνοντας καλές εμφανίσεις, φτάνοντας όσο μπορούμε μακρύτερα.

11.ΕΡ-Μπορεί να συνδυαστεί το σχολείο με τον Αθλητισμό αυτού του επιπέδου με τις πολλές αγωνιστικές απαιτήσεις?

ΑΠ-Εξαρτάται από τις προτεραιότητες του κάθε παιδιού, προσωπικά μπορώ να τα συνδυάσω και τα δύο.

12.ΕΡ-Που θα ήθελες να αφιερώσεις την επιτυχία αυτή?

ΑΠ-Στην οικογένειά μου, τον προπονητή μου, τους συμπαίκτες μου και τους φίλους μου.

Να ευχηθούμε στον Παντελή πάντα επιτυχίες και να ευοδωθούν τα όνειρά του καθώς να τον ευχαριστήσουμε για αυτή την φιλική συνομιλία που είχαμε.



Δεν θα μπορούσαμε όμως να χάσουμε την ευκαιρία και τη χαρά να κάνουμε 1-2 ερωτήσεις και στο Πατέρα του Παντελή, Ζαχαρία Βογιατζή, ο οποίος υπήρξε παίκτης αλλά και προπονητής του μπάσκετ, με σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό του. 
Αξίζει να αναφερθούμε όμως πριν δούμε τις απαντήσεις του, σε μια σύμπτωση, στην οποία θα σας εκπλήξει και ίσως να μην γνωρίζατε, αλλά υποσχόμαστε να αναφερθούμε σε λεπτομέρειες με μελλοντική ανάρτησή μας...μιας και σήμερα η μέρα είναι του Παντελή.
Στην Πάτρα λοιπόν-(27-29 Απριλίου), θα γίνει φέτος η προημιτελική φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος παίδων, όπου εκπρόσωπος της ΕΣΚΑΣΕ θα είναι η πρωταθλήτρια ομάδα του ΧΒΑ με την οποία θα αγωνιστεί ο Παντελής, ανάλογη όμως χαρά και εμπειρία είχε και ο Ζαχαρίας ως προπονητής του Αστέρα Αλιβερίου στο αντίστοιχο τμήμα, στο όχι και πολύ μακρινό 1999, όπου είχε οδηγήσει το παιδικό τμήμα του Αστέρα στην προημιτελική φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος, αγωνιζόμενος στην ίδια πόλη την Πάτρα!
Ο Αστέρας μπορεί να μην έπαιξε στην ημιτελική φάση, όμως η συμμετοχή του στους οχτώ καλύτερους της Ελλάδος είναι μεγάλο επίτευγμα για την εποχή όπου δεν υπήρχε το κλειστό που αισίως έχουμε σήμερα.

Να δούμε όμως τι μας απάντησε ο Ζαχαρίας Βογιατζής στις 2 ερωτήσεις που του κάναμε...


1.ΕΡ-Ήταν εύκολη η δύσκολη η απόφαση να παίξει μπάσκετ στο "ΧΒΑ" ο Παντελής?

ΑΠ-Ήταν επιθυμία του παιδιού μου την οποία όχι εύκολα αποφάσισα να στηρίξω.

2.ΕΡ-Αισθάνεσαι δικαιωμένος από την επιλογή αυτή του Παντελή?

ΑΠ-Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος, όχι μόνο για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Παίδων της Περιφέρειάς μας, αλλά γιατί έχουμε την τύχη να τον προπονεί ο Βασίλης Μπρατσιάκος, ο οποίος είναι υψηλού επιπέδου Προπονητής.




Να ευχαριστήσουμε και τον Ζαχαρία Βογιατζή για την καλοσύνη που είχε να μας απαντήσει στις ερωτήσεις μας και να του ευχηθούμε τα καλύτερα για τα παιδιά του και την οικογένειά του.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Π.Σ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου