Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Κυπελλούχος για ένατη φορά στην ιστορία του

Ο ΑΟ Χαλκίς νίκησε με 1-0 τον Ταμυναϊκό στον 44ο τελικό Κυπέλλου Ευβοίας και κατέκτησε την κούπα για 9η φορά στην ιστορία του. Ο τελικός κρίθηκε με ένα γκολ του Βαγγέλη Ντελέκου στο 66', ενώ οι
Αλιβεριώτες έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 70'.
Το α' ημίχρονο όχι μόνο δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, αλλά έκανε και τον κόσμο να ...χασμουριέται στην κερκίδα του γηπέδου των Ψαχνών.
Πάντως, ο Ταμυναϊκός ήταν πιο ζωηρός και πιο κινητικός, ενώ ο ΑΟΧ ήταν άχρωμος και νωθρός.
Στο 8' έγινε μία μπούκα του Ανδρέα Μήτρου από αριστερά, αλλά ο νεαρός εξτρέμ του Ταμυναϊκού άνοιξε το κοντρόλ κι έχασε την ευκαιρία.
Στο 10' αριστοτεχνική σέντρα-σουτ του Νίκου Μήτρου, πάλι για τον Ταμυναϊκό, έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Ντουμάνης.
Στο 16' καλό σουτ του Μάνου Αναστασίου έφυγε άουτ.
Ο ΑΟΧ απείλησε για πρώτη φορά στο 28' από στημένη φάση. Ο Ταυταρίδης εκτέλεσε ένα φάουλ και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
Θυμίζουμε ότι στο ματς πρωταθλήματος της περ. Κυριακής, ανάμεσα στις δύο ομάδες, στο Αλιβέρι, ο ΑΟΧ νίκησε με 2-0 χάρη σε δύο γκολ-φάουλ των Θωμά και Ταυταρίδη (ο πρώτος σήμερα δεν αγωνίστηκε λόγω τιμωρίας).
Στο β' ημίχρονο και στο 47' ο Ανδρέας Μήτρου βρέθηκε πεσμένος στη μεγάλη περιοχή του ΑΟΧ, αλλά ο Λάμπρου του έδειξε κίτρινη κάρτα για θέατρο.
Στο 60' ο ΑΟΧ έχασε την πρώτη και κλασσικότερη ευκαιρία του, όταν από πάσα του Μιχελή ο μαχητικός Παπαδάκης κατέβασε ωραία την μπάλα, βρέθηκε απέναντι από τον Μπασινά, αλλά ο γκολκίπερ του Ταμυναϊκού απέκρουσε σωτήρια.
Στο 63' από λάθος του Εμέκα στο κέντρο και του Καραμπά στην άμυνα ο Κούρτης σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ από τα δοκάρια του Ντουμάνη.
Και στο 66' σημειώθηκε το γκολ που χάρισε το κύπελλο στον ΑΟ Χαλκίς.
Ο Ντελέκος βρήκε την μπάλα στην πορεία του έξω από την περιοχή και με ένα εκπληκτικό σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.
Στο 70' ο Μάνος Αναστασίου του Ταμυναϊκού αντίκρισε την 2η κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.
Στο τελευταίο 20λεπτο ο ΑΟΧ βρήκε χώρους και θα μπορούσε να αυξήσει τον δείκτη του σκορ χάνοντας δύο μεγάλες φάσεις με τους Πολίτη και Βαγγέλη Ανέστη.
Αλλά και ο Ταμυναϊκός είχε ένα καλό φάουλ με τον Πιλάτη στο 92' στην ύστατη προσπάθεια να στείλει το ματς στην παράταση. Η μπάλα έφυγε άουτ, το 1-0 δεν άλλαξε και ο ΑΟΧ στέφθηκε κυπελλούχος Ευβοίας 2018.
Από την αποστολή του ΑΟΧ έλειψαν ο τιμωρημένος Γιάννης Θωμάς και ο στρατευμένος Αλέξανδρος Βαλκάνος.
Διαιτησία: Λάμπρου, Καμπούρης - Κωνστάντιος. 
4ος ο Στέλιος Φώτης.
ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ (Δημήτρης Λύκος): Ντουμάνης, Μιχελής, Τσίγκρος, Γεωργίου, Καραμπάς, Εμέκα, Ταυταρίδης, Ντελέκος, Ανέστης (89' Χαλιώτης), Πολίτης (93' Μακρής), Παπαδάκης (62' Μυρτέζα).
ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ (Βαγγέλης Λαθουράς): Μπασινάς, Κρόκος (73' Παπαδάκης), Πιλάτης, Β. Καρατζάς, Καρράς, Μαν. Αναστασίου, Α. Μήτρου, Αντμίρ, Κούρτης (73' Βασ. Αναστασίου), Ραμπαβίλας, Νικ. Μήτρου (85' Κ. Κατσάμπας).

MVP (παμψηφεί από τους εκπροσώπους του τύπου) του τελικού, αναδείχθηκε ο σκόρερ του μοναδικού γκολ του αγώνα, Βαγγέλης Ντελέκος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου