Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Με δύο γκολ-φάουλ πέρασε από το Αλιβέρι

O A.O.Χαλκίς νίκησε με 2-0 στο ντέρμπι της Εύβοιας τον Ταμυναϊκό στο γήπεδο Αλιβερίου και "αγκάλιασε" την παραμονή στη Γ' Εθνική, σε έναν όμιλο (7ος)...
φωτιά, στον οποίο οι μόνες ομάδες που δεν έχουν άγχος είναι ο βέβαιος πρωταθλητής Αήττητος Σπάτων και ο ουραγός Ταμυναϊκός.
Τα δύο γκολ του ΑΟΧ σημειώθηκαν από ισάριθμα φάουλ, ενώ ο ΑΟΧ και Ταμυναϊκός θα ξαναπαίξουν σε τρία 24ωρα στον τελικό του Κυπέλλου Ευβοίας στο γήπεδο Ψαχνών, σ' ένα εντελώς διαφορετικό ματς από το σημερινό για το πρωτάθλημα.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ανήκε στον Ταμυναϊκό με τον Ανδρέα Μήτρου να σουτάρει και τον Σταυριανό να μπλοκάρει στο 9'.
Στο 16', κι ενώ μέχρι εκείνο το σημείο ο ΑΟΧ δεν είχε φανεί απειλητικός, από μία στημένη φάση άνοιξε το σκορ.
Ο Γιάννης Θωμάς με ωραία εκτέλεση έκανε το 0-1 και έβαλε τον ΑΟΧ στο τιμόνι του οδηγού. Ο σκόρερ δεν πανηγύρισε το γκολ καθώς στο πρόσφατο παρελθόν έχει φορέσει και τη φανέλα του Ταμυναϊκού.
Στο 37' ο Ταυταρίδης πάσαρε στον Ανέστη, αλλά ο Καρράς πρόλαβε κι έδιωξε την μπάλα σε μία πολύ επικίνδυνη φάση για τον ΑΟΧ.
Στο 44' φάουλ του Νίκου Μήτρου για τον Ταμυναϊκό έδιωξε ο Σταυριανός.

Ο ...άλλος Μήτρου, ο Ανδρέας στο 55' απείλησε εκ νέου την εστία του ΑΟΧ, αλλά ο Σταυριανός -που σήμερα ήταν σταθερός- μπλόκαρε την μπάλα.
Στο 61' ήρθε το δεύτερο γκολ για τη Χαλκίδα, ξανά από στημένη φάση (φάουλ), αλλά με διαφορετικό εκτελεστή.

Ο Παναγιώτης Ταυταρίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 0-2.
Ακολούθησαν δύο καλές στιγμές για τους Αλιβεριώτες, με τον Κ. Κατσάμπα στο 80' και τον Ραμπαβίλα στο 83', αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στη μείωση του σκορ.

Στο 90' ο Πολίτης για τη Χαλκίδα τροφοδότησε τον Ντελέκο που σούταρε, αλλά ο Β. Αναστασίου πρόλαβε και έδιωξε με το κεφάλι.
Σε γενικές γραμμές ήταν μία δίκαιη νίκη για τον ΑΟΧ που καιγόταν περισσότερο και είχε και σπουδαιότερο κίνητρο.

Οι δύο ομάδες θα τα "ξαναπούν" την ερχόμενη Τετάρτη (7/3) στον τελικό του Κυπέλλου Ευβοίας. Με τον ΑΟΧ δεν θα παίξει ο Γιάννης Θωμάς που αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα στο 90'.

Διαιτησία: Παπαποστόλου, Αργύρης - Δάλλας (Εύβοια).

ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ (Βαγγέλης Λαθουράς): Μπάρδης, Κρόκος (68' Κ. Κατσάμπας), Καρράς, Καρατζάς, Β. Αναστασίου, Μαν. Αναστασίου (68' Π. Κατσάμπας), Ν. Μήτρου (74' Ν. Καρατζάς), Παπαδάκης, Ζάχι, Ραμπαβίλας, Α. Μήτρου (78' Σκούφος).
Α.Ο.ΧΑΛΚΙΣ (Δημήτρης Λύκος): Σταυριανός, Μιχελής (70' Πατερίτσας), Γεωργίου, Καραμπάς, Θωμάς,  Εμέκα, Ταυταρίδης (89' Μακρής), Ντελέκος, Πολίτης, Παπαδάκης (92' Μετοχιάτης), Ανέστης (85' Χαλιώτης).  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου