Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Αντίπαλοι για τρίτη φορά Ταμυναϊκός και ΑΟΧ

Οι δύο εκπρόσωποι της Εύβοιας στη Γ' Εθνική ΑΟΧ και Ταμυναϊκός, θα κοντραριστούν για τρίτη φορά μεταξύ τους σε Τελικό Κυπέλλου Εύβοιας και συγκεκριμένα την Τετάρτη 7 Μαρτίου
στις 5:00 μ.μ. όπου θα αναζητήσουν την κούπα στο γήπεδο Ψαχνών. Ο κάτοχος του Τίτλου Ηρακλής Ψαχνών θα...παραδώσει το στέμμα στους Αλιβεριώτες ή στους Χαλκιδέους μέσα στο σπίτι του.
Η φετινή διοργάνωση του Κυπέλλου, 44ος στην ιστορία του θεσμού, φέρει το όνομα του αείμνηστου Αντώνη Αγραφιώτη.
Πολυνίκης παραμένει ο Ολυμπιακός Χαλκίδας με 10 κατακτήσεις, ενώ ο Α.Ο.Χαλκίδας έχει 8 και ο Ταμυναϊκός 3. 
Ο Ταμυναϊκός έχει να κερδίσει το τρόπαιο δέκα χρόνια-(από το 2008), ενώ ο ΑΟΧ το έχει σηκώσει ισάριθμες φορές στις τέσσερις τελευταίες παρουσίες του σε τελικό.
Την Τετάρτη λοιπόν στα Ψαχνά, ο ΑΟΧ θα προσπαθήσει να...τριτώσει το καλό, ενώ ο Ταμυναϊκός να μην...τριτώσει το κακό, αφού και τις δύο φορές νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Χαλκίδας.
Στους μεταξύ τους τελικούς μάλιστα οι νυν τεχνικοί των δύο ομάδων είχαν συμμετοχή, στον έναν τελικό είχε αγωνιστεί με τον ΑΟΧ ο Δημήτρης Λύκος και στον άλλο ο προπονητής σήμερα του Ταμυναϊκού Βαγγέλης Λαθουράς, για τον οποίο ήταν και ο μοναδικός τελικός, σαν παίχτης.
Να σημειώσουμε ότι τα έσοδα από τις εισπράξεις του φετινού Τελικού θα δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό και συγκεκριμένα για ένα κοριτσάκι που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Ο Βαγγέλης Λαθουράς από την πλευρά του σε δηλώσεις του, ανέφερε για το παιχνίδι του Τελικού: 
<<Στο Πρωτάθλημα δεν καταφέραμε να σώσουμε την παρτίδα, αλλά η ζωή συνεχίζεται και σε καμιά περίπτωση δεν βλέπουμε τον Τελικό Κυπέλλου σαν εξιλέωση, ούτε νιώθουμε κάποια πίεση. Εύχομαι να γίνει ένα ωραίο ματς το οποίο είναι όπως όλα τα υπόλοιπα, απλώς το συγκεκριμένο, στο τέλος έχει και ένα Τρόπαιο. Αυτό που έχω πει στους παίκτες μου είναι να μπουν στο γήπεδο και να ευχαριστηθούν το παιχνίδι, να το χαρούν και αν είναι καλύτεροι να το πάρουν.>>

Οι δύο Τελικοί που βρέθηκαν αντιμέτωποι οι φετινοί φιναλίστ του Κυπέλλου:

ΑΟΧ-ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ (3-2 στην παράταση)-1994


Στις 15 Μαρτίου 1994 είχε γίνει η πρώτη μάχη σε τελικό. Οι δύο ομάδες έπαιζαν στη Δ' Εθνική και μετά από ένα μέτριο 90λεπτο ήρθαν ισόπαλοι 1-1. Τα γκολ είχαν πετύχει ο Στέλιος Τζόκας στο 50' για τον Ταμυναϊκό που είχε προηγηθεί και ο Λαμπρινάτος στο 88' για τον ΑΟΧ.
Στην παράταση όμως, οι δύο φιναλίστ αποζημίωσαν τους λίγους θεατές με περισσότερο θέαμα. Στο 102' ο Πλατής έκανε το 2-1 για τον ΑΟΧ, ισοφάρισε στο 104' ο Κυριάκος Γούνιας με πέναλτι. Στο 107' και τρία λεπτά αργότερα, πάλι ο Πλατής έκανε το τελικό 3-2. 
Την κούπα σήκωσε ο αρχηγός τότε του ΑΟΧ Παναγιώτης Τοκπασίδης, ενώ στην 11άδα των νικητών ήταν και ο νυν προπονητής της ομάδας Δημήτρης Λύκος-(Διακρίνεται κάτω δεξιά στη φώτογραφία πιο πάνω). Προπονητές των ομάδων ήταν, για τον Ταμυναϊκό ο Δημήτρης Σεϊταρίδης και για τον ΑΟΧ ο Μιχάλης Χιόνης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπούρικας Μιχάλης ΒΟΗΘΟΙ: Αποστολίδης Αποστολης, Συκοβάρης Γιώργος.

ΑΟΧ-(Χιόνης Μ.): Μπόκαρης, Ζαφειρόπουλος, Παππάς Αντ., Σαρπιγγίδης-(20' Παππάς Δημ.), Τσεμπελίκος, Τοκπασίδης, Κορώνης-(91' Παρακατής), Πλατής, Λύκος, Φούρλης, Λαμπρινάτος.

ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ-(Σεϊταρίδης Δ.): Καψάλης, Φωτιάς Ι., Γιαγκίνης, Μακρύγιαννης, Καλοκαιρινός, Βάρκας, Γκούμας, Χροναίος, Ντόβολης-(46' Μπόκαρης), Γούνιας, Τζόκα-(80' Παρασκευάς Δ.).

ΑΟΧ-ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ (2-0) 1997


Ο δεύτερος τελικός στον οποίο βρέθηκαν αντιμέτωποι οι δύο ομάδες, έγινε στις 2 Απριλίου του 1997 και για δεύτερη φορά Τροπαιούχος αναδείχθηκε ο Α.Ο.Χαλκίδας. Ο νικητής έπαιξε καλά στο Β' ημίχρονο όπου πέτυχε και τα 2 γκολ του αγώνα (58' & 82'), με τους Ραβανό και Φούρλη, ενώ ο Ταμυναϊκός άφησε πολύ καλές εντυπώσεις με αρκετούς νεαρούς στη σύνθεσή του. 
Ανάμεσά τους και ο σημερινός προπονητής της ομάδας του Αλιβερίου Βαγγέλης Λαθουράς-(Διακρίνεται όρθιος δεύτερος από αριστερά). Προπονητές των ομάδων ήταν, για τον Ταμυναϊκό ο αείμνηστος Γιώργος Μεθενίτης και για τον ΑΟΧ ο παλαιός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και της Εθνικής, Σταύρος Σαράφης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αδάμ Γιώργος. ΒΟΗΘΟΙ: Σταύρου Ναούμ, Φώτου Ιωάννης.

ΑΟΧ-(Σαράφης Στ.): Καραγιάννης, Ζαφειρόπουλος, Μπαλατσός, Παπαδόπουλος-(46' Σταματίου), Τοκπασίδης, Κορώνης, Βολιώτης-(46' Κιαπέκος), Τουλούμης, Φούρλης, Κουλούρης, Ραβανός.

ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ-(Μεθενίτης Γ.): Ντουρέκας, Φωτιάς Β., Λαθουράς, Τσούμαρης, Γούνιας, Κοτρώζος-(30' Ηλιόπουλος), Γκούμας, Πηλιχός-(63' Κορδώνης), Μπόκαρης, Κρόκος-(70' Τζόκας), Γκίκας.


ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ...


Από τον Ταμυναϊκό είχαν δώσει το παρόν και στους δύο τελικούς ο Στέλιος Τζόκας και Κυριάκος Γούνιας όπου στο παρελθόν είχαν φορέσει και τη φανέλα του ΑΟΧ-(Κάτω 3ος από αριστερά Τζόκας, όρθιος 1ος από δεξιά Γούνιας), ο αειθαλής Γιάννης Γκούμας που παίζει ακόμα μπάλα-(Κοντοδεσπότι) και ο Γιώργος Μπόκαρης, Προπονητής σήμερα του Α.Ο.Αγίου Λουκά. Αγωνίζονται ακόμη απ' όσους έπαιξαν στους δύο Τελικούς με την ομάδα του Ταμυναϊκού, ο Άρης Πηλιχός-(Δύστο), ο Θοδωρής Κορδώνης-(Ν.Στύρα), ο Βασίλης Φωτιάς-(Άρη Αγίου Ιωάννη).
Ως προπονητές συνεχίζουν να είναι στο χώρο του Ευβοϊκού ποδοσφαίρου, ο Βαγγέλης Ντόβολης-(Πρωταθλητής το 2017 με τον Ταμυναϊκό) και ο Γιώργος Κρόκος-(Στον Όλυμπο Γυμνού φέτος).

Οι Τελικοί των δύο ομάδων...

Α.Ο.Χαλκίς (8 κύπελλα Εύβοιας-9 τελικοί):
[2015-16] Α.Ο.Χαλκίς-Απόλλων Ερέτριας (1-0) 
[2012-13] Α.Ο.Χαλκίς-Παντριαδικός (κ.δ. 0-0, παρ. 2-0)  
[2011-12] Α.Ο.Χαλκίς-Λουκίσια (1-0)
[2010-11] Α.Ο.Χαλκίς-ΑΠΚΟ Δροσιάς (2-0)
[1999-00] Α.Ο.Χαλκίς-Λήλας Βασιλικού (0-1)
[1998-99] Α.Ο.Χαλκίς-Δόξα Προκοπίου (2-1)
[1997-98] Α.Ο.Χαλκίς-ΑΕΚ Χαλκίδος (3-1)
[1996-97] Α.Ο.Χαλκίς-Ταμυναϊκός (2-0)
[1993-94] Α.Ο.Χαλκίς-Ταμυναϊκός (κ.δ. 1-1, παρ. 3-2)

Ταμυναϊκός (3 κύπελλα Εύβοιας-6 τελικοί):
[1977-78] Ταμυναϊκός-Ηρακλής Ψαχνών (3-2)
[1993-94] Ταμυναϊκος-Α.Ο.Χαλκίς (κ.δ. 1-1, παρ. 2-3)
[1994-95] Ταμυναϊκός-Ηρακλής Ψαχνών (4-0)
[1996-97] Ταμυναϊκός-Α.Ο.Χαλκίς (0-2)
[2007-08] Ταμυναϊκός-Α.Ο.Λουκίσια (κ.δ. 1-1, πεν. 4-2)
[2013-14] Ταμυναϊκός-Α.Ο.Ν.Αρτάκης (0-1)



Εμείς από το tamineonathlisis.blogspot.gr, να ευχηθούμε να γίνει ένα καλό παιχνίδι, να το ευχαριστηθούν, ομάδες και φίλαθλοι που θα βρεθούν στο γήπεδο των Ψαχνών, με τον καλύτερο να κερδίσει, με την επιθυμία μας και την ευχή μας, ο Καλύτερος να είναι ο ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ και αυτός που θα στεφθεί 44ος Κυπελλούχος ΕΥΒΟΙΑΣ. Εν αναμονή λοιπόν του Τελικού την Τετάρτη 7 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου