Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Η συνάντηση των δύο φιναλίστ λίγο πριν τη σέντρα

Η καθιερωμένη συνάντηση των δύο φιναλίστ του Κυπέλλου Ευβοίας έγινε το βράδυ της Δευτέρας σε ξενοδοχείο της Ερέτριας. Εκεί, βρέθηκαν οι ομάδες του ΑΟ Χαλκίς και του
Ταμυναϊκού που θα μονομαχήσουν το απόγευμα της Τετάρτης (ώρα 5) στο γήπεδο Ψαχνών στον 44ο τελικό της διοργάνωσης.

Παρόντες ήταν οι ποδοσφαιριστές των ομάδων, τα μέλη των διοικήσεων και τα τεχνικά επιτελεία (ο μόνος που έλειπε ήταν ο άμεσος συνεργάτης του Λύκου στον ΑΟΧ, Νίκος Σαρρής), αλλά και οι διαιτητές του αυριανού τελικού.

Διαιτητής ο Λάμπρου με βοηθούς ...Σούπερ Λίγκας

«Αρχοντας» του ματς ορίστηκε ο Γιώργος Λάμπρου με βοηθούς τους «σουπερλιγκάτους» Βασίλη Καμπούρη και Κώστα Κωνστάντιο. 4ος θα είναι ο Στέλιος Φώτης.

Ψαθάς για ...Αγραφιώτη, έσοδα τελικού και τράπεζα αίματος...

Αρχικά το λόγο πήρε ο νέος πρόεδρος της ΕΠΣΕ και Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, ο οποίος μίλησε για την προσφορά του αείμνηστου παράγοντα Αντώνη Αγραφιώτη, του οποίου το όνομα φέρει η φετινή διοργάνωση, ενώ κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.
Επιπλέον ο κ. Ψαθάς επεσήμανε ότι τα έσοδα του τελικού θα δοθούν στην οικογένεια ενός βρέφους 9 μηνών με καταγωγή από τα Ψαχνά που αντιμετωπίζει προβλήματα με την υγεία του, ενώ αποκάλυψε ότι στα σκαριά βρίσκεται η δημιουργία μιας τράπεζας αίματος από την ΕΠΣΕ.

«Πρέπει να γίνει, είμαστε μία μεγάλη ποδοσφαιρική οικογένεια και μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Μπράβο στον Γιάννη Θωμά για το ήθος του»

Ακόμη ο κ. Ψαθάς εξήρε το ήθος του ποδοσφαιριστή του ΑΟΧ Γιάννη Θωμά. Ο νεαρός μπακ άνοιξε το σκορ για τη Χαλκίδα στο Αλιβέρι, στο ματς πρωταθλήματος της Κυριακής, αλλά δεν πανηγύρισε, για το λόγο ότι στο πρόσφατο παρελθόν έχει φορέσει και τη φανέλα του Ταμυναϊκού.

Πάντως να σημειώσουμε ότι ο Θωμάς δέχτηκε την κόκκινη κάρτα στο 90' και αύριο θα απουσιάσει από τον μεγάλο τελικό.

Παπακωνσταντίνου: «Χαρείτε τον τελικό»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιάννης Παπακωνσταντίνου που εξήρε τη συγκεκριμένη εκδήλωση-συνάντηση των δύο φιναλίστ που έχει ...ιστορία δέκα χρόνων (από το 2008), έκανε μία ιστορική αναδρομή στους τελικούς που έχουν παίξει ο ΑΟΧ και ο Ταμυναϊκός, ενώ απευθυνόμενος στις δύο αποστολές συμπλήρωσε: «Χαρείτε το ματς, για όλους εμάς είστε και οι δύο νικητές».

Από πλευράς ΕΠΣΕ το λόγο πήρε -ήταν ιδιαίτερα λακωνικός- και ο πρόεδρος της επιτροπής Κυπέλλου Νίκος Δαφνής.
«Στον τελικό θα παίξουν δύο από τις πιο ιστορικές ομάδες του νομού, με πανελλήνια αναγνώριση. Να γίνει ένας τελικός αντάξιος της φήμης του ΑΟΧ και του Ταμυναϊκού και ο καλύτερος να κερδίσει» είπε μεταξύ άλλων.

Τη «σκυτάλη» πήρε το μέλος της ΕΔ/ΕΠΣΕ Μπάμπης Καρατζάς που εξέφρασε τη σιγουριά του ότι θα γίνει ένας πολύ καλός αγώνας με άριστη διαιτησία. Μάλιστα, όπως είπε «επειδή πηγαίνω παρατηρητής σε αγώνες Σούπερ Λιγκ, τα λάθη που βλέπω στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία δεν τα βλέπω στο τοπικό πρωτάθλημα».

Ο λόγος ...στους πρωταγωνιστές των ομάδων...

Εν συνεχεία το λόγο πήραν οι εκπρόσωποι των δύο φιναλίστ. Στο ...κεντρικό πάνελ ήταν οι δύο πρόεδροι Κώστας Αναγνωστάκης και Τάσος Κατσινόπουλος, οι δύο προπονητές Δημήτρης Λύκος και Βαγγέλης Λαθουράς και οι δύο αρχηγοί Κώστας Καραμπάς και Λεωνίδας Πιλάτης, που ανέφεραν:

Κώστας Αναγνωστάκης (Πρόεδρος ΑΟΧ): «Καταρχάς να ευχαριστήσουμε τον Ταμυναϊκό για την άψογη φιλοξενία στο ματς πρωταθλήματος την Κυριακή. Είναι μία αξιόλογη ομάδα και αδικείται από τη βαθμολογική της θέση στη Γ' Εθνική. Να γίνει ένα καλό ματς στον τελικό και να το ευχαριστηθεί ο κόσμος. Επίσης εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο πρόεδρο Γιώργο Ψαθά και να έχει μία εξίσου πετυχημένη πορεία με τον Γιάννη Παπακωνσταντίνου».

Τάσος Κατσινόπουλος (Πρόεδρος Ταμυναϊκού): «Είμαστε χαρούμενοι που θα παίξουμε σε έναν τελικό κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα όπως η Χαλκίδα με την οποία δεν μας χωρίζει τίποτα. Είμαι βέβαιος ότι οι δύο ομάδες που εκπροσωπούν το νομό μας στη Γ' Εθνική θα προσφέρουν καλό θέαμα».

Δημήτρης Λύκος (Προπονητής ΑΟΧ): «Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες για την πορεία τους στη φετινή διοργάνωση. Ο Ταμυναϊκός στον οποίο ήμουν προπονητής στο ξεκίνημα της σεζόν ...συγκυριακά βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας της Γ' Εθνικής. Αυτή την στιγμή νιώθω περήφανος που είμαι προπονητής στον ΑΟ Χαλκίς, όπως ήμουν περήφανος που ήμουν προπονητής και στον Ταμυναϊκό. Το παν είναι την Τετάρτη βγαίνοντας από το γήπεδο των Ψαχνών να είναι όλα τα παιδιά καλά στη υγεία τους».

Βαγγέλης Λαθουράς (Προπονητής Ταμυναϊκού): «Νιώθω συγκινημένος γιατί πριν 21 χρόνια είχα αγωνιστεί σε τελικό Κυπέλλου, όντας παίκτης της ομάδας που σήμερα είμαι προπονητής. Συγχαρητήρια στους παίκτες και των δύο ομάδων που έφτασαν ως εδώ. Εμείς από την πλευρά μας θα παίξουμε ελεύθερα χωρίς σκοπιμότητες και ελπίζω να χαμογελάσουμε και να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας».

Κώστας Καραμπάς (Αρχηγός ΑΟΧ): «Ευχαριστούμε την ΕΠΣΕ για την όμορφη γιορτή που διοργάνωσε. Επίσης είναι σημαντικό που το φετινό Κύπελλο φέρει το όνομα του Αντώνη Αγραφιώτη, ενός σπουδαίου ανθρώπου και παράγοντα. Στον τελικό θα αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που παίζει καλό και ανοιχτό ποδόσφαιρο. Από την πλευρά μου να ευχαριστήσω και τους συμπαίκτες μου για τη φετινή τους προσπάθεια. Μπορεί να ξεκινήσαμε τη σεζόν με στόχο την άνοδο στη Β' Εθνική, αλλά έγιναν στην πορεία ...χίλια-δυο πράγματα και τα παιδιά που έμειναν στην ομάδα προσπάθησαν πολύ ώστε ο ΑΟΧ λίγο πριν το φινάλε του πρωταθλήματος να βρίσκεται στη 2η θέση. Να γίνει ένας ωραίος τελικός, χωρίς παράπονα για τη διαιτησία. Εγώ (και) σαν αρχηγός του ΑΟΧ είμαι ο πιο γκρινιάρης στην ομάδα, αλλά δίνω το λόγο μου ότι στον τελικό θα είμαι συγκρατημένος (γέλια)».

Λεωνίδας Πιλάτης (Αρχηγός Ταμυναϊκού): «Είμαστε χαρούμενοι που θα παίξουμε στον τελικό κόντρα σε μία πολύ αξιόλογη ομάδα όπως η Χαλκίδα. Να χαρούμε κι εμείς οι ίδιοι, αλλά και ο κόσμος το παιχνίδι και να είναι ένας τελικός-γιορτή». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου