Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Α' ΕΠΣΕ: Μακρυκάπα-Ταμυναϊκός 2-0

Η Μακρυκάπα ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της Κυριακής κόντρα στον Ταμυναϊκό και σκαρφάλωσε στην κορυφή της Α' ΕΠΣΕ πιάνοντας στην πρώτη θέση τη Χαλκίδα (ο ΑΟΧ για την ώρα ευνοείται στην ισοβαθμία). Ο Λύκοι επικράτησαν με 2-0 του Ταμυναϊκού σε ένα ντέρμπι με ένταση και πολλές φάσεις, με τη Μακρυκάπα να εξαργυρώνει την πολύ καλή εικόνα του πρώτου 40λεπτου βάζοντας τις βάσεις για το τρίποντο.

Ο Ταμυναϊκός βγήκε στο ξέφωτο στο τελευταίο 5λεπτο του πρώτου ημιχρόνου, πήρε τα ηνία στο δεύτερο, έχασε φάσεις μπροστά στην εστία του Κηρόπουλου -που ήταν κέρβερος-, αλλά δεν τις αξιοποίησε. Και η Μακρυκάπα με πέναλτι στις καθυστερήσεις κλείδωσε τους τρεις βαθμούς και ξεκλείδωσε το ρετιρέ.

Το παιχνίδι από την αρχή είχε γρήγορο τέμπο και από τις δύο ομάδες, αλλά η Μακρυκάπα δεν άργησε να επιβάλει τον ρυθμό της με τους Λειβαδίτη αρχικά και Μπαλαμπάνη λίγο αργότερα να επιχειρούν δύο παράλληλες σέντρες που κόπηκαν την τελευταία στιγμή.

Στο 15’ ο εξαιρετικός Μήτρου ελίχθηκε μέσα στην περιοχή, έκανε ένα γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ο Ταμυναϊκός προσπάθησε να πάρει μέτρα, αλλά η Μακρυκάπα συνέχισε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, είχε τον έλεγχο του κέντρου και ήταν πιο επιθετική.

Έτσι στο 20’ από σέντρα του Πασάι από δεξιά, ο Γκάβαλης με ωραία κεφαλιά μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-0.

Στο 25’ καλό σουτ του δραστήριου Λούρου για τη Μακρυκάπα πέρασε λίγο άουτ.

Στο 30’ ήταν η σειρά του δεξιού εξτρέμ Λειβαδίτη να σουτάρει, με τον Ζωντό να πέφτει και να παραχωρεί κόρνερ.

Χρειάστηκε να περάσουν 40 λεπτά για να καταγράψει ο Ταμυναϊκός την πρώτη του ευκαιρία, κάνοντας αυτό που ξέρει αρκετά καλά. Να παίζει κάθετα. Ο Κοτρογιάννης πέρασε έξοχη πάσα στον Βογιατζή που σύγκλινε, έκανε το σουτ, αλλά ο Κηρόπουλος απέκρουσε σωτήρια.

Στο 42’ και στο 43’ χρειάστηκε πάλι η οξυδέρκεια του Κηρόπουλου, ενώ στο 45’ από μπαλιά στην καρδιά της άμυνας της Μακρυκάπας, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Μπράχα που έκανε το αδύναμο σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Κηρόπουλου, σε μια φάση που ο Μπράχα μάλλον αιφνιδιάστηκε.

Στο β' ημίχρονο ο Ταμυναϊκός με το ξεκίνημα ανέβασε την απόδοσή του και προσέγγιζε πιο αποτελεσματικά την αντίπαλη περιοχή σε σχέση με τον πρώτο μισό.

Στον αντίποδα η Μακρυκάπα δεν είχε το ρυθμό του πρώτου 40λεπτου, έχασε το κέντρο και την ισορροπία της, αλλά αμυντικά είχε καλές αντιδράσεις αν και δέχτηκε φάσεις.

Στο 63’ σουτ του Μώρου κόντραρε σε σώματα, ενώ στο 67’ οι Αλιβεριώτες απειλήθηκαν από στημένη μπάλα, όταν ο Μήτρου εκτέλεσε φάουλ και ο Μπατζελής με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 68’ ήταν η σειρά του Μπράχα να αγγίξει το γκολ για τον Ταμυναϊκό και στο 69’ χάθηκε η πιο μεγάλη φάση για τους "γαλάζιους". Από κάθετη του Μώρου που μπήκε στο ματς στο 59’ και γλύκανε το παιχνίδι της ομάδας του, ο Βρέττος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, πλάσαρε, αλλά ο Κηρόπουλος κατέβασε τα ρολά.

Στο 72’ από κόρνερ του Κοτρογιάννη και κεφαλιά του Μπράχα, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, στερώντας από τον Ταμυναϊκό την ισοφάριση.

Στο 75’ ο Κοτρογιάννης έγινε κάτοχος μέσα στην περιοχή, αλλά πριν προλάβει να σουτάρει κλείστηκε και έχασε την επαφή με την μπάλα.

Στη σκακιέρα των πάγκων ο Βαγγέλης Ζέρβας προσπάθησε να φρεσκάρει την ομάδα του κάνοντας πέντε αλλαγές, αφού φαινόταν ότι η Μακρυκάπα ήθελε ανάσες. Ο Σίδερης που μπήκε στο ματς ήταν επικίνδυνος από αριστερά και εντέλει ήταν ο παίκτης που σφράγισε τη νίκη για την ομάδα του.

Στο 92’ ο Πασάι μαρκαρίστηκε στην περιοχή, ο Παπακυριάκος έδωσε πέναλτι (σ.σ. ο Πασάι είχε μια ασίστ και το κερδισμένο πέναλτι) και ο Σίδερης με εύστοχη εκτέλεση έγραψε το τελικό 2-0.


ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπακυριάκος/Κωνστάντιος-Χρυσέλης.

ΑΠΟΒΟΛΗ: Καρατζάς.

ΓΚΟΛ: 21′ Γκάβαλης, 90’+ Σίδερης.


ΑΟ ΜΑΚΡΥΚΑΠΑΣ (Βαγγ. Ζέρβας): Κηρόπουλος, Πασάι, Μπαλαμπάνης (70' Κικίδης), Γκρινιάρης, Μπατζελής, Μαστροκώστας, Γκίκας (67' Μπελίτσος), Λούρος (90' Λέκκας), Λειβαδίτης (67' Κούκα), Γκάβαλης (67' Σίδερης), Μήτρου.

ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ (Βαγγ. Ντόβολης): Ζωντός, Δήμου, Πιλάτης, Καρατζάς, Β. Αναστασίου, Βρέττος, Βογιατζής (53' Μώρος), Γιωρ. Ντόβολης (57' Μαν. Αναστασίου), Μπράχα, Κοτρογιάννης, Σταματούκος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου