Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Κ12 ΕΠΣΕ (ΤΕΛΙΚΟΣ): Η κούπα στους Ψαχνιώτες! (Ακαδημία Ψαχνών-Άγιος Λουκάς 4-3 (πέν., κ.δ.: 2-2)

Η Ακαδημία Ψαχνών επικράτησε στα πέναλτι 4-3 (κ.δ.: 2-2) και κατέκτησε το πρωτάθλημα Κ12 "Αγριόδημος Ιωάννης" της ΕΠΣΕ. Το παιχνίδι είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός μεγάλου τελικού, με ξέφρενο ρυθμό καθ’ όλη τη διάρκεια του, ανταγωνιστικότητα και αγωνία ως το φινάλε, με την κούπα να κρίνεται στη ‘ρώσικη ρουλέτα’. 

Ο Άγιος Λουκάς ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο πέμπτο λεπτό, με τον Χαρμαντάς ψύχραιμα από κοντά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Τρία λεπτά μετά η Ακαδημία Ψαχνών ‘απάντησε’, με τον Ευθυμίου και εκείνος με παρόμοιο τρόπο να λειτουργεί αποτελεσματικά, ‘γράφοντας’ το 1-1. 

Στο 20′ σουτ του Ν. Δημολιάνη για τον Άγιο Λουκά το απέκρουσε ο Ε. Κορδώνης, και τρία λεπτά μετά ήταν η σειρά της ομάδας των Ψαχνών να προσπαθήσει να απειλήσει με εκτέλεση φάουλ του Π. Κορδώνη, που όμως πέρασε ψηλά άουτ. Δύο λεπτά μετά ο Άγιος Λουκάς κέρδισε και εκείνος φάουλ σε καλή θέση, το οποίο εκτέλεσε και ο Ν. Δημολιάνης και απέκρουσε ο Ε. Κορδώνης.

Τελικά στο 27′ ο Άγιος Λουκάς πήρε και πάλι το προβάδισμα, σε φάση που ξεκίνησε με σουτ του Μπάστα, που απέκρουσε ο Ε. Κορδώνης, με τον Χαρμαντάς να σκοράρει ξανά, με σουτ στην επαναφορά.

Και στην επανάληψη, το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό, χωρίς όμως πολλές συγκινήσεις μπροστά από τις δυο εστίες, ως το 50′, οπότε και ο Α. Γκίκας με δυνατό σουτ, έφερε και πάλι το παιχνίδι ‘στα ίσα’. 

Το ματς τελικά δεν ξαναέφυγε απ’ την ισοπαλία ως το τέλος της κανονικής διάρκειας του, με τον Άγιο Λουκά να έχει μια καλή στιγμή στο 57′, όταν μετά από σέντρα του του Πάλλη ο Χαρμαντάς επιχείρησε κοντινή κεφαλιά, με την μπάλα να περνά πάνω απ’ τα γκολπόστ. Έτσι ο τίτλος του πρωταθλητή κρίθηκε στα πέναλτι, όπου η Ακαδημία Ψαχνών επικράτησε 4-3.


Αναλυτικά η διαδικασία των πέναλτι:


1. Χαρμαντάς: 0-0 (απέκρουσε ο Ε. Κορδώνης)


2. Σταματίου: 1-0


3. Αλέξης: 1-1


4. Α. Γκίκας: 2-1


5. Ν. Δημολιάνης: 2-2


6. Δ. Γκίκας: 2-2 (άουτ)


7. Α. Δημολιάνης: 2-3


8. Ζαούρης: 3-3


9. Γιαγκίνης: 3-3 (απέκρουσε ο Ε. Κορδώνης)


10. Γαρέφαλος: 4-3


Μετά το τέλος του αγώνα, το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με τις απονομές στις δύο ομάδες του τελικού και τιμητικών πλακετών για τον Γιάννη Αγριόδημο τις οποίες παρέλαβε ο πατέρας του Κώστας, από την ΕΠΣ Ευβοίας και την ΑΕ Ληλαντίου.


ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κοντογιαννίδης/Ιωάννου-Ντόβολης Ε.

ΓΚΟΛ: 8′ Ευθυμίου, 50′ Α. Γκίκας-5′ & 27′ Χαρμαντάς.


ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΨΑΧΝΩΝ 2010 (Άγγελος Βογιατζής-Νίκος Πριόνας): Ε. Κορδώνης, Σταματίου, Α. Γκίκας, Ζαούρης, Στεργίου, Σταματίου, Π. Κορδώνης, Χ. Ευθυμίου. (Θεοδώρου, Δ. Γκίκας, Χουχούμης, Γαρέφαλος).

ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ (Γιώργος Μπόκαρης): Παπαγεωργίου, Κάργας, Μαχμουτάι, Αλέξης, Α. Δημολιάνης, Ν. Δημολιάνης, Γιαγκίνης, Χαρμαντάς, Μπάστας. (Πάλλης, Λαλιώτης, Πέτρου, Μιχελής Κομίτσι).


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου