Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Β' ΕΠΣΕ (Β' ΟΜΙΛΟΣ): Προποντίδα-Άγιος Λουκάς 6-0

Η Προποντίδα κέρδισε με 6-0 τον Άγιο Λουκά, για την 8η αγωνιστική του νοτίου ομίλου της Β' ΕΠΣΕ. Οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του αγώνα γρήγορα, δίνοντας ξεκάθαρα τις διαθέσεις τους για το παιχνίδι, θέλοντας να καθαρίσει το ματς από νωρίς. 

Μόλις στο 5ο λεπτό στην πρώτη αξιόλογη φάση του παιχνιδιού, ο Στούπας εκτέλεσε γρήγορα το πλάγιο και βρήκε τον Γκιόσι, ο οποίος πάτησε περιοχή και γύρισε την μπάλα πάρε βάλε στον Θ. Πάλλη, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0. 

Στην συνέχεια ακολούθησε ένα καταιγιστικό 20λεπτο για την ‘Μπάρτσα’, αλλά η μη αποτελεσματικότητά της δεν της επέτρεψε να τελειώσει το ματς. Στο 11′ έπειτα από ωραία ενέργεια και γύρισμα του Στούπα από δεξιά, ο Γκιόσι εκτέλεσε και ο Δεμερούτης φώναξε παρόν, αποτρέποντας το 2-0, κάτι το οποίο έκανε και στο 13′ σε τελική του Σταθόπουλου, αλλά και στο 15′ σε νέα τελική του Τσιαμπαλή. 

Στο 21′ ο Τσιαμπαλής έκανε πολύ ωραία κάθετη στον Γκιόσι, με τκν επιθετικό της ΑΕΠ να μην καταφέρνει να νικήσει τον Δεμερούτη στο διαγώνιο τετ-α-τετ, με τον Άγιο Λουκά να κάνει για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία του στο 31′, όταν ο Καπενής εκτέλεσε από τα όρια της περιοχής και ο Παπακωνσταντίνου έκανε σωτηρία επέμβαση και παραχώρησε κόρνερ. 

Τελικώς έπειτα από ένα 10λεπτο ανούσιας υπεροχής, οι γηπεδούχοι έκαναν δύο τα τέρματα τους και απέκτησαν σημαντικό προβάδισμα, με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Θ. Πάλλη, ο οποίος σκόραρε εκ νέου σε κενή εστία έπειτα από δεύτερη ασίστ του Γκιόσι, μία φάση η οποία ξεκίνησε από την συνεργασία του Μωραΐτη με τον Στούπα και σέντρα του τελευταίου.

Στην επανάληψη έπειτα από ένα πεντάλεπτο στο οποίος ο Άγιος Λουκάς κράτησε την μπάλα στα πόδια του και έβγαινε με αξιώσεις μπροστά, στην συνέχεια υποχώρησε και πάλι στον αγωνιστικό χώρο, με την Προποντίδα να κάνει το παιχνίδι της και να απειλεί αρχικά με τον Γκιόσι στο 54′, ενώ στο 56′ βρήκε και τρίτο τέρμα χάρις στην ποιότητα του Γκιόσι, ο οποίος έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια και πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, περνώντας στο τέλος και τον Δεμερούτη, για να κάνει το 3-0 σε κενή εστία. 

Στο 59′ ο Σταθόπουλος έκανε πολύ ωραία κάθετη πάσα και έβγαλε τον Τσιαμπαλή σε θέση βολής, με τον τελευταίο να περνάει τον Δεμερούτη και να στέλνει την μπάλα άουτ από πλάγια θέση, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει, κάτι το οποίο όμως έπραξε τρία λεπτά μετά, όταν υποδέχθηκε την μπάλα στην περιοχή και εκτέλεσε σε πρώτο χρόνο, μη αφήνοντας περιθώριο αντίδρασης στον Δεμερούτη. 

Στο 73′ ο Τσακλάνος κέρδισε πέναλτι και ο Στούπας από τα 11 βήματα έστειλε την μπάλα στην μία γωνία και τον Δεμερούτη στην άλλη, ανεβάζοντας τιν δείκτη του σκορ στο 5-0. Στο 81′ ο Στούπας σκόραρε εκ νέου και έκανε το 6-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της ΑΕΠ, με το τελικό σφύριγμα να βρίσκει την Προποντίδα μεγάλη νικήτρια διατηρώντας για άλλη μια αγωνιστική το απόλυτο των νικών.

Ο Μιχάλης Πράσινος (eviasports) μας παρουσιάζει το photo album της αναμέτρησης ΕΔΩ


ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αντωνίου Χ./Δάλλας-Καραδήμος.

ΓΚΟΛ: 5′ & 43′ Θ. Πάλλης, 56′ Γκιόσι, 62′ Τσιαμπαλής, 73′ & 81 Στούπας.


ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ (Κώστας Σταματίου): Παπακωνσταντίνου, Μωραΐτης (71′ Σμυρνής), Α. Πάλλης, Τσιαρβούλας, Σαμαρτζής, Σταθόπουλος (61′ Τσακλάνος), Παπακωνσταντίνου (61′ Παυλάρας), Τσιαμπαλής, Θ. Πάλλης (61′ Σπύρου), Γκιόσι (61′ Αθανασίου), Στούπας.

ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ: Δεμερούτης, Κόρμπας, Τσάλας, Γκαρούτσος, Γ. Πηλιχός, Α. Πηλιχός, Κιάτος, Κελάι, Καπενής, Κοτολάκου, Κώτσης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου