Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Ο ΝΟ Αλιβερίου θα συμμετέχει στους 1ους διασυλλογικούς αγώνες κολύμβησης "Κώστας Καραμουσουλάκης"

Στις 17-18 Ιουνίου 2023 στο δημοτικό κολυμβητήριο Χαλκίδας θα πραγματοποιηθούν οι 1οι διασυλλογικοί αγώνες κολύμβησης, συνδιοργάνωση των τριών κολυμβητικών σωματείων της Χαλκίδας (Ν.Ο.Χ., Α.Κ.Ο.Χ. και ΕΥΒΟΪΚΟΣ Γ.Α.Σ.)  με την επωνυμία "ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΟΥΣΟΥΛΑΚΗΣ"

Η διοργάνωση είναι υπό την αιγίδα της ΚΟΕ και της Περιφερειακής Επιτροπής Ανατολικής Στερεάς και Ευβοίας και σκοπό έχει να τιμήσει τον Κώστα Καραμουσουλάκη, ο οποίος προσέφερε τόσα πολλά στον Υγρό Στίβο της Εύβοιας.

Ο Ναυτικός Όμιλος Αλιβερίου, προτίθεται να συμμετέχει στους εν λόγω αγώνες και με την αγωνιστική του παρουσία να τιμήσει έναν άνθρωπο, ο οποίος αφιερώθηκε μέχρι και την τελευταία ημέρα της ζωής του στα αθλήματα του υγρού στοιχείου.

Για αυτό το λόγο παρακαλεί τους κολυμβητές-τριες του αγωνιστικού τμήματος του ΝΟΑ (γεν. 2010 και κάτω) να δηλώσουν πρόθεση συμμετοχής μέχρι και την Τετάρτη 31/5/2023, στα τηλέφωνα 6972717376 & 6946349404.

Λίγα λόγια για τον Κώστα Καραμουσουλάκη και την προσφορά του στον Υγρό Στίβο:

" Τον έχουν αποκαλέσει πολυαθλητή και δικαιολογημένα, γιατί ήταν: Πολυσύνθετος αθλητής στίβου (100μ., σφαίρα, ακόντιο κλπ.), σπουδαίος μπασκετμπολίστας, καλός βολεϊμπολίστας, ποδοσφαιριστής, καλός κολυμβητής και εξαιρετικός τερματοφύλακας στην υδατοσφαίριση!

Έπαιξε για πρώτη φορά Πόλο με τον Άρη Θεσσαλονίκης (Τερματοφύλακας).

Όταν εγκατέλειψε την ενεργή αθλητική του δράση, συνέχισε ως παράγοντας, ενώ άφησε εποχή με την ενασχόληση του στην αθλητική δημοσιογραφία, επί 24 χρόνια (1948-1972), στην εφημερίδα «Αθλητική  Ηχώ».

Η μεγάλη του αγάπη ήταν ο υγρός στίβος που διέπρεψε ως πολίστας (τερματοφύλακας) και διοικητικός παράγοντας μετά το 1962, όταν αποχώρησε από την αγωνιστική κονίστρα. Διετέλεσε έφορος, αρχηγός, γενικός γραμματέας, αντιπρόεδρος, και πρόεδρος του ΝΟ Χαλκίδος. Έχει διατελέσει πρόεδρος στην Περιφερειακή Επιτροπή υγρού στίβου Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας. Πρόεδρος της Ε.Π.Α.Κ. (Επιτροπή Ανάπτυξης Κολύμβησης της ΚΟΕ / 1995-2000) για  όλη τη Χώρα. 

Η Κ.Ο.Ε. (Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος) τον έχει βραβεύσει 2 φορές για την πολύτιμη προσφορά του στον υγρό στίβο (1993 & 2003). Έχει τιμηθεί από πολλούς φορείς, συλλόγους, ενώ αποτελούσε πάντα πολύτιμος συνεργάτης της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο.

Είναι απαραίτητο να αναφερθέι ότι ο Κώστας Καραμουσουλάκης ήταν ένας σπουδαίος εργάτης του χώρου από όλα τα σκαλοπάτια και σε όλες τις βαθμίδες. Η προσφορά του ήταν σημαντική και καταλυτική όχι μόνο για τον Ναυτικό Όμιλο Χαλκίδας. Παράγοντας με ευρυμάθεια, πείρα, όραμα και προσωπικότητα. Η παρουσία του είχε πανελλήνια εμβέλεια.

Έφυγε από τη ζωή, το μεσημέρι της Πέμπτης 9 Ιουλίου 2020 σε ηλικία 91 ετών. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου