Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

ΝΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: Συγχαρητήρια στους μικρούς "εφημεριδοπώλες" της ... δευτέρας του δεύτερου!

Το ξεχασμένο επάγγελμα του εφημεριδοπώλη αναβίωσε την Παρασκευή 12/5/23 στον Πεζόδρομο του Αλιβερίου. Οι μαθητές της Β' τάξης του 2ου δημοτικού σχολείου Αλιβερίου (ντυμένοι οι περισσότεροι με ρούχα εποχής) διαφήμισαν την εφημερίδα τους, φωνάζοντας "εεεεφημερίδες" και ξεσηκώνοντας το κέντρο της πόλης. Ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθεια των μικρών εφημεριδοπωλών και τα αντίτυπα εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά!

Ο ΝΟ Αλιβερίου συνεχάρη τους μικρούς μαθητές και τις δασκάλες τους για την όμορφη προσπάθεια που κατέβαλαν για να δημιουργήσουν την δική τους εφημερίδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΝΟΑ στην σελίδα του στο Fbook αναφέρει:

" Εεεφημερίδες, η "δευτέρα του δεύτερου", Εεεφημερίδες! 

Το πρωϊ της Παρασκευής 12/5/23 στον πεζόδρομο της πόλης μας, οι μαθητές της δευτέρας του 2ου δημοτικού Αλιβερίου, διένειμαν το πρώτο φύλλο της εφημερίδας τους!

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μικρούς "αρθογράφους-εφημεριδοπώλες" για τα πολλά & ενδιαφέροντα που μαθαίνουμε ξεφυλλίζοντας την εφημερίδα τους, στους γονείς τους και τον δραστήριο σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου δημοτικού σχολείου.

Θερμά συγχαρητήρια στις δασκάλες τους, κα Πολυχρονίδου Τασούλα, κα Νικολάου Αρετή.

Ευχαριστούμε θερμά την μαθήτρια Γεωργία Γκαρούτσου, για το πρώτο της άρθρο που αφορούσε το Ναυτικό Όμιλο Αλιβερίου.

Η εφημερίδα όπως αναφέρουν οι δασκάλες τους, δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας (κεφάλαιο 17) με σκοπό να μάθουν οι μαθητές πως φτιάχνεται και δομείται μια εφημερίδα, να γράψουν δικά τους άρθρα αλλά και να γνωρίσουν το ξεχασμένο επάγγελμα του εφημεριδοπώλη. "

Η εφημερίδα σε μορφή flipbook ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου