Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Ο Τσούτσης τα έχανε, ο Ανέστης το κάρφωσε, σε ...πολική θερμοκρασία

Πάτησε κορυφή και συνάντησε ...κρύο ο Ηρακλής Ψαχνών. Νίκησε 1-0 στο ντέρμπι τον εξαιρετικό Ταμυναϊκό και ισοβαθμεί στην 1η θέση με την Αρτάκη, που παίζει αύριο στο Γυμνό με τον Όλυμπο (σ.σ. στην ισοβαθμία υπερτερεί
η Αρτάκη). Βέβαια, το ματς σήμερα έγινε σε ακατάλληλη ώρα (5.30 το απόγευμα), καθώς η θερμοκρασία στο γήπεδο Ψαχνών ήταν πολική και αν γινόταν και λίγο αργότερα, θα μπορούσαν οι δύο ομάδες να κάνουν και τουρνουά με καλεσμένες την Ρούμπιν Καζάν και τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.
Ήρωας ήταν ο παρατηρητής Αντώνης Παπαδάκης που στεκόταν αγέρωχος, τη στιγμή που οι παίκτες του πάγκου ήταν σκεπασμένοι με κουβέρτες, ενώ αρκετοί φίλαθλοι έβλεπαν το ματς μέσα από τα ΙΧ.
Ο Ταμυναϊκός ήταν πιο οργανωμένος και καλύτερος στο α' ημίχρονο, ενώ ο Ηρακλής βελτιώθηκε και ισορρόπησε στο β' ημίχρονο, με τον Βαγγέλη Ανέστη να τον λυτρώνει.
Στον αντίποδα πολύ καλός ήταν ο Τσούτσης (σ.σ. πήγε στον Ταμυναϊκό από τον Ηρακλή), αλλά αποδείχθηκε μοιραίος στην τελική προσπάθεια χάνοντας δύο τετ α τετ.

Ο Ταμυναϊκός από την αρχή έδειξε τις διαθέσεις του. Είχε σωστή ανάπτυξη, πάτησε περιοχή και έψαχνε την καλή κάθετη για να πάρει κεφάλι στο σκορ.
Και τη βρήκε στο 26' όταν ο Τσούτσης βρέθηκε "φάτσα" με τον Αρχοντάκη, σούταρε, αλλά ο γκολκίπερ του Ηρακλή απέκρουσε σωτήρια.
Νωρίτερα (23') ο Μητακίδης είχε εξουδετερώσει κοντινό πλασέ του Μήτρου.
Αλλά η ευκαιρία του Ταμυναϊκού ήταν ...δύο κλικ κλασσικότερη.
Στο 44' πάλι ο Τσούτσης επιχείρησε ένα τεχνικό σουτ από πλάγια αριστερά, η μπάλα πήρε φάλτσα και έφυγε λίγο άουτ.
Ο Ηρακλής έκανε πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου, δεν είχε ηρεμία, αλλά είχε σταθερό στα μετόπισθεν τον Ρεπετσά, που με την εμπειρία του μπάλωνε τις τρύπες.

Το β' ημίχρονο ξεκίνησε με μία άχαστη φάση για τον Ταμυναϊκό. Οι Αλιβεριώτες χτύπησαν εκ νέου κάθετα, ο Τσούτσης έφυγε ταχύτατα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, βρέθηκε απέναντι από τον Αρχοντάκη, αλλά το πλασέ του πέρασε ...ξυστά άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι.
Στο 55' ο Π.Δ. Σκριβάνος έβγαλε σε θέση βολής τον Καραχάλιο, που άνοιξε το κοντρόλ και πέταξε την ευκαιρία στα σκουπίδια για τον Ηρακλή.
Στο 60' σουτ του Κούτρα (κι αυτός πήγε στο Αλιβέρι από τα Ψαχνά) από καλή θέση πέρασε άουτ, ενώ στο 61' ο Ρεπετσάς σταμάτησε τον χαφ (σ.σ. Κούτρας) του Ταμυναϊκού την τελευταία στιγμή, πριν βρεθεί τετ α τετ με τον Αρχοντάκη.

Ο Ηρακλής από 'κει και πέρα πήρε τον έλεγχο, είχε μεγαλύτερη κατοχή και στο 67', σε μία φάση που δεν μύριζε γκολ, η μπάλα έφτασε στον Βαγγέλη Ανέστη κι αυτός με ένα ξερό σουτ-κεραυνό από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στο βάθος της εστίας του Μητακίδη για το 1-0.
Στο 75' σουτ του Σκριβάνου απέκρουσε ο Μητακίδης, ενώ στο 87' ο Κρόκος του Ταμυναϊκού βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση από αριστερά, αλλά το σουτ που έκανε έμοιαζε περισσότερο με απομάκρυνση αμυντικού, παρά με ενέργεια επιθετικού.
Με ανακούφιση υποδέχτηκαν το τελευταίο σφύριγμα του κ. Βρακά οι Ψαχνιώτες που τη γλίτωσαν φτηνά και δεν γκέλαραν, κόντρα σε έναν Ταμυναϊκό που έπαιξε θαρραλέα, αλλά ήταν αναποτελεσματικός.

"Είναι σημαντικό να κερδίζουμε και όταν δεν παίζουμε καλά" είπε ο προπονητής του Ηρακλή Σάκης Μεθενίτης, με τους Ψαχνιώτες να κινούνται στην αγορά για την απόκτηση επιθετικού.

"Αξίζαμε κάτι παραπάνω, μπράβο σε όλα τα παιδιά που έδειξαν την ποιότητά τους σε τέτοιες συνθήκες" ανέφερε ο προπονητής του Ταμυναϊκού Γιάννης Καρβέλης.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Βρακάς-Κωνστάντιος-Παππάς
ΓΚΟΛ: 67′ Ανέστης.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (Σάκης Μεθενίτης): Αρχοντάκης, Ζουλιώτης, Σπανός, Ρεπετσάς, Παλαιολόγος, Τσολάκος, Καραχάλιος (82' Μπακομήτρος), Ανέστης, Γκάβαλης (55' Γ. Αγγελάτος), Π. Δ. Σκριβάνος (91' Χασαπίδης), Μήτρου (90' Δ. Αγγελάτος).
ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ (Γιάννης Καρβέλης): Μητακίδης, Φωτόπουλος (87' Δήμου), Λ. Πιλάτης, Κουτσαυλής, Β. Αναστασίου, Ιδομ. Αναστασίου (88' Κ. Πιλάτης), Τσούτσης (82' Πομάρες), Κούτρας, Λάμπρου, Κρόκος, Βρέττος (68' Παριανός).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου