Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Φιλικός αγώνας: Ταμυναϊκός-ΑΟ Χαλκίς 1-2

Ταμυναϊκός και ΑΟ Χαλκίς αναμετρήθηκαν σε φιλική αναμέτρηση στο Τσαρπάλειο Δημοτικό Στάδιο, με τον ΑΟΧ να παίρνει την νίκη με 1-2. Πολύ δυνατό το παιχνίδι με τις δύο ομάδες να βγάζουν πάθος, ένταση και να παίζουν καλό ποδόσφαιρο ανά διαστήματα. 

Στο πρώτο μέρος και οι δύο ομάδες έχασαν ευκαιρίες για γκολ, με την ομάδα του Αλιβερίου να προσπαθεί να παίξει κυρίως στην κόντρα, όπως είναι μαθημένη άλλωστε, καθώς το κάνει με μεγάλη επιτυχία. Δραστήριο το πρώτο 10λεπτο, με τις δύο ομάδες να έχουν από μία δύο καλές ευκαιρίες, αρχικά ο ΑΟΧ στο 7′, με το απευθείας φάουλ του Πάλλη να φεύγει άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Αντζέλι βρήκε τον Σταματούκο σε καλή θέση, το σουτ του οποίου πέρασε επίσης άουτ χωρίς ν; ανησυχήσει τον Σιμιστήρα. 

Στο ένατο λεπτό η ομάδα του Αλιβερίου έχασε την μεγαλύτερη της ευκαιρία στο παιχνίδι μέχρι εκείνη την στιγμή, Μπράχα και Πέππας έκρυψαν την μπάλα, με τελικό αποδεκτή τον πρώτο, το σουτ του οποίου έσωσε με προβολή ο Ζαμάνης. 

Οι νερατζούρι απάντησαν στην μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων στο 10′, έπειτα από αμυντική αδράνεια ο Μάρκου πήρε την μπάλα και σούταρε εκτός περιοχής, με την μπάλα ωστόσο να σταματά στο οριζόντιο του Ζωντού. Και αφού δεν είδαμε γκολ στο πρώτο δυνατό 10λεπτο των δύο ομάδων, στην συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με τον ΑΟΧ να έχει την πρωτοβουλία και τον Ταμυναϊκό να ψάχνει την κόντρα, την οποία και βρήκε στο 34′, με τον Σταματούκο να κινείται ταχύτατα και να λαμβάνει την τελική πάσα, ωστόσο ο Σιμιστήρας με έγκαιρη έξοδο τον σταμάτησε με τα πόδια στο μεταξύ τους τετ α τετ. Στο 42′ το καλοχτυπημένο φάουλ του Ντόβολη πέρασε άουτ, ενώ ενδιάμεσα ο ΑΟΧ είχε απείλησε με κάποια μακρινά σουτ των Βελή και Μάρκου, τα οποία όμως δεν ανησύχησαν τον Ζωντό.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες και πάλι μπήκαν δυνατά, ο ΑΟΧ πρώτα απείλησε με ένα καλό σουτ του Μπαλωμένου στο 47′ το οποίο πέρασε άουτ και στο 50′ ο Ταμυναϊκός άνοιξε το σκορ στην πρώτη του ευκαιρία στο δεύτερο μέρος, με τον Σταματούκο να φεύγει ταχύτατα στην κόντρα και να μην τον προλαβαίνει κανείς, πλασαροντας υποδειγματικά, ανοίγοντας το σκορ για τον Ταμυναϊκό. 

Στο 54′ ο Κατσαρής έκανε σέντρα σουτ, σε φάουλ από το κέντρο, ο Ζωντός έκανε λάθος υπολογισμό και η μπάλα έσκασε μπροστά του, πήρε ύψος και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 57′ έπειτα από κόρνερ του Μώρου, η μπάλα στρώθηκε στον Φωτιά, ο οποίος από καλή θέση σούταρε άουτ και έχασε καλή ευκαιρία για να κάνει το 2-0. Στο 59′ ο ΑΟΧ κατάφερε και βρήκε την ισοφάριση με τον Μάρκου, ο οποίος μέσα από την περιοχή έπιασε το σουτ με πολύ δύσκολο τρόπο και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ζωντού, πετυχαίνοντας ένα πολύ όμορφο και παράλληλα δύσκολο τέρμα. 

Στο 69′ ο ΑΟΧ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να φέρει ‘τούμπα’ το ματς, με τον Ντοματά έπειτα από την σέντρα του Α. Μπαλωμένου, να πιάνει την κεφαλιά και τον Ζωντό να κάνει πολύ δύσκολη επέμβαση, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ντοματάς απείλησε ξανά, με το πολύ δυνατό αριστερό να περνάει ελάχιστα άουτ. 

Τελικώς στο 77′ ο ΑΟΧ έφτασε στην ανατροπή, ο Κ. Μπαλωμένος εκτέλεσε φάουλ στην καρδιά της άμυνας του Ταμυναϊκού και ο Α. Μπαλωμένος με κεφαλιά νίκησε τους πάντες στον αέρα και έκανε το 1-2, ένα γκολ το οποίο ο ΑΟΧ το έψαξε πολύ και τελικά το βρήκε. 

Στο φινάλε η Χαλκίδα είχε την πρωτοβουλία και την κατοχή και έλεγχε τον ρυθμό του παιχνιδιού, κόντρα σε έναν Ταμυναϊκό ο οποίος έψαχνε συνεχώς την κόντρα επίθεση, χωρίς ωστόσο να την βρει και να βγάλει κάποια ουσιώδες ευκαιρία. 

Το τελικό σφύριγμα βρήκε νικητή τον ΑΟΧ, ξεκινώντας έτσι η ομάδα του κ. Ζουρούδη να βρίσκει σιγά σιγά ρυθμό, δείχνοντας καλά δείγματα κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα όπως ο Ταμυναϊκός, ο οποίος τα έκανε όλα τέλεια μέχρι και το 1-0, ωστόσο δεν μπόρεσε στην συνέχεια να διαχειριστεί σωστά το υπέρ του προβάδισμα.


ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κηρύκος – Αντωνίου/Ντόβολης Ε.

ΓΚΟΛ: 50′ Σταματούκος – 59′ Μάρκου, 77′ Α. Μπαλωμένος.


ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ (Βαγγέλης Ντόβολης): Ζωντός, Πόγκας (46′ Δήμου), Τσολάκος, Καρατζάς, Φωτιάς, Αντζέλι (66′ Μ. Αναστασίου), Σταματούκος, Ντόβολης (66′ Ντούρμας), Μπράχα, Γ. Πέππας (66′ Τσούμαρης), Ποδαράς (46′ Ι. Μώρος).

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ (Πέτρος Ζουρούδης): Σιμιστήρας (46′ Τρίκας), Α. Μπαλωμένος (80′ Σταματούκος), Ζαχαράκης, Αυλωνίτης (52′ Κ. Μπαλωμένος), Ζαμάνης, Κυριαζής, Βελής (46′ Ντοματάς), Πάλλης (52′ Plaka), Αντωνιάδης (59′ Akelana), Μάρκου (65′ Λουβερδής), Κατσαρής.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου