Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

ΕΠΣΕ: Συνάντηση ΔΣ με σωματεία για το ‘μητρώο’-ψήφισμα για επιστολή στην ΕΠΟ

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7/10, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, συνάντηση μελών των διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣΕ με παράγοντες σωματείων του, για να τεθεί το θέμα της διακοπής των πρωταθλημάτων που αποφάσισε η ΕΠΟ, λόγω της αντίθεσης της στην εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει τη συμμετοχή σωματείων στα πρωταθλήματα εάν δεν εγγραφούν στο αθλητικό ‘μητρώο’.

Αρκετοί ήταν οι παράγοντες των ομάδων που πήραν τον λόγο, εκφράζοντας τον προβληματισμό τους για τη διακοπή των πρωταθλημάτων, την ανησυχία τους για την τύχη της φετινής αγωνιστικής περιόδου και την ανάγκη όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να γίνει επανέναρξη, ώστε η σεζόν να μην χαθεί και να κυλήσει σε καθεστώς κανονικότητας. 

Μεταξύ άλλων ακούστηκαν τα ακόλουθα ερωτήματα-τοποθετήσεις: ‘Γιατί γίνεται τώρα αυτό και όχι πριν δύο μήνες;’, ‘μέχρι πότε θα πάει η αναστολή και αν κρατήσει 1-2 μήνες θα αντέξουνε τα σωματεία;’. Προτάθηκε ‘αν μέχρι της 15 του μήνα δεν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα οι παράγοντες να καταθέσουμε τις σφραγίδες’ και εκφράστηκε η άποψη πως αν λόγω χαμένων αγωνιστικών έχουμε πολλές εμβόλιμες, ουσιαστικά αλλοιώνεται η φυσική ροή των πρωταθλημάτων.

Ο πρόεδρος της "Ένωσης" Γιάννης Ρέτσας, αναφέρθηκε στους λόγους-αιτήματα που αποφάσισε η ΕΠΟ για τη διακοπή των πρωταθλημάτων, εστιάζοντας στους εξής: 1. να απεμπλακεί το ‘μητρώο’ απ’ τις εκλογές των ‘Ενώσεων’, 2. θέμα Πανδραμαϊκού-Αγροτικού Αστέρα, που έχει οδηγήσει στο να μην έχουν ξεκινήσει ακόμη η Σούπερ Λιγκ 2 και η Γ’ Εθνική, 3. λύση προβλημάτων που εμφανίζονται στη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων λόγω του ‘μητρώου’ (π.χ. ένα σωματείο κατά τη διάρκεια της σεζόν μπορεί να βρεθεί εκτός ‘μητρώου’, με αρκετές πιθανές συνέπειες), 4. θέμα προπονητών (νομική ‘σύγκρουση’ μεταξύ των προπονητών που είναι αναγνωρισμένοι απ’ τη ΓΓΑ -και είναι προαπαιτούμενο για να βρίσκεται μια ομάδα στο μητρώο- και των προπονητών που είναι αναγνωρισμένοι από την ΕΠΟ, με τα διπλώματα UEFA). 

Ο κ. Ρέτσας τόνισε πως ήδη ασκούνται πιέσεις προκειμένου να βρεθεί λύση και να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα (εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα έχουμε σύντομα αγωνιστική επανεκκίνηση-κάνοντας γνωστό πως μέχρι τη Δευτέρα θα είναι πιο ξεκάθαρο το ‘τοπίο’, έπειτα και από τις επαφές του προέδρου της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκου -βρίσκεται από σήμερα στη Γερμανία και για την κλήρωση των ομίλων του Euro 2024- με εκπροσώπους της UEFA) και έκανε γνωστό πως η ΕΠΟ και οι ΕΠΣ καλούν τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να δώσει μια γενναία -καταληκτική- παράταση για το ‘μητρώο’, όσο και για την τροποποίηση καταστατικού (απόρροια του νέου αθλητικού νόμου), ως τις 30/6/2023 (στα ζητήματα του ‘μητρώου’ και της τροποποίησης καταστατικού αναφέρθηκε εκτενώς και ο γενικός γραμματέας Γιώργος Πίσχινας).

Προς το τέλος της συνάντησης, ψηφίστηκε ομόφωνα από τους εκπρόσωπους των σωματείων που έδωσαν το παρών, να σταλεί επιστολή στην ΕΠΟ που να ζητείται η επανέναρξη των πρωταθλημάτων (θα σταλεί ηλεκτρονικά απ’ την ΕΠΣΕ και το σχετικό ψήφισμα και στα σωματεία που δεν είχαν παράγοντες στη συνάντηση, ώστε να ψηφίσουν και αυτά ηλεκτρονικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου