Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Α' ΕΠΣΕ: Αμαρυνθιακός-Ταμυναϊκός 1-0

Ο Αμαρυνθιακός επικράτησε 1-0 του Ταμυναϊκού, στο ντέρμπι κορυφής της πέμπτης αγωνιστικής της μεγάλης κατηγορίας του ευβοϊκού ποδοσφαίρου. Οι δυο ομάδες με την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο έστειλαν ηχηρό μήνυμα ειρήνης στη φρίκη του πολέμου στη Μέση Ανατολή. Μικρά παιδιά με στολές του Αμαρυνθιακού κρατούσαν μπαλόνια που έγραφαν πάνω τη λέξη ΕΙΡΗΝΗ και τα άφησαν να πετάξουν ελεύθερα στον ουρανό.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς πολλές συγκινήσεις, με την ομάδα του Αλιβερίου να προσπαθεί να απειλήσει στο πέμπτό λεπτό με κοντινή τελική του Μπράχα που έδιωξε με προβολή ο Σ. Μυρτέζα, ενώ το σουτ του Μαντζουρανάκη στο 39′ πέρασε άουτ και ίδια κατάληξη είχε νέα του προσπάθεια στο 52. 

Η ομάδα της Βάθειας, που μπήκε στην επανάληψη με ακόμη μεγαλύτερη διάθεση να κυνηγήσει το γκολ, απείλησε στο 55′ με σουτ του Τόρα που πέρασε πάνω απ’ τα γκολπόστ, ενώ στο 57′ ο επιθετικός των γηπεδούχων εκτέλεσε φάουλ, που απέκρουσε ο Κότσαρης, με τον πορτιέρο του Ταμυναϊκού να διώχνει σε κόρνερ στο 62′ μακρινό σουτ του Μήτρου. 

Τελικά στο 66′ ο Τόρα ήταν αυτός που με σουτ μέσα απ’ την περιοχή άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Βάθειας. Στη συνέχεια η ομάδα του Αλιβερίου προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, έχοντας ίσως σαν καλύτερη στιγμή ένα σουτ με τον Δήμου, που έδιωξε σε κόρνερ ο Φαλαγγίτης, με τον Αμαρυνθιακό να κάνει και διαχείριση μετά το 1-0, το οποίο δεν άλλαξε ως το φινάλε, και επέτρεψε στην ομάδα της Βάθειας να φτάσει στο ‘5 στα 5’ αφήνοντας παράλληλα τον μεγάλο αντίπαλο της Ταμυναϊκό -στην κούρσα τίτλου- στο -7.


ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τουλούμης/Πριόνας-Δελχάς.

ΓΚΟΛ: 66′ Τόρα.


ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Βαλκάνος): Φαλαγγίτης, Κολιόπουλος, Ζουλιώτης, Σ. Μυρτέζα, Μπαλαμπάνης, Τσολάκος (46′ Χαλιώτης), Σεϊνταράσι (60′ Κοτρογιάννης), Σιαράπης, Τόρα, Μώρος (90’+2′ Τσούμαρης), Μήτρου (83′ Σκριβάνος).

ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ (Βαγγέλης Ντόβολης): Κότσαρης, Μπελίτσος (83′ Γλυκός), Δήμου, Καρατζάς, Αναστασίου, Αντζέλι (67′ Γ. Ντόβολης)), Πέππας (83′ Ποδαράς), Ζαχαρόπουλος, Μπράχα (46′ Σταματούκος), Κανάνι, Μαντζουρανάκης (67′ Κονόμι).





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου