Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣΕ (Ε' ΦΑΣΗ): Ελλήσποντος-Ταμυναϊκός 1-4

Ο Ταμυναϊκός κέρδισε 4-1 τον Ελλήσποντο και εξασφάλισε την πρόκριση στην προημιτελική (έκτη) φάση του κυπέλλου Εύβοιας "Χρήστος Φεφέκος", όπου θα υποδεχτεί την Προποντίδα. 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και στο 19′ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με κοντινή κεφαλιά του Καράι, έπειτα από σέντρα του Λέκκα, έχοντας προηγούμενα και καλά σουτ με Ζαχαριάδη (7′: άουτ) και Λέκκα (17′: απέκρουσε ο Κότσαρης), ενώ μέχρι τότε οι Αλιβεριώτες είχαν απ’ τη μεριά τους σουτ στο 10′ με τον Γλυκό, που απέκρουσε ο Κόκκινος.

Σταδιακά οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και πήραν τα ‘ηνία’, καταφέρνοντας στο 28′ να ισοφαρίσουν με σουτ απ’ το ύψος του πέναλτι του Πόγκα (μετά από κόρνερ του Κονόμι) και στο 42′ απ’ το ίδιο σημείο περίπου ο Γλυκός έκανε το 1-2, αξιοποιώντας σέντρα του Καρατζά, με την ομάδα του Αλιβερίου να έχει και τελική προσπάθεια ένα λεπτό νωρίτερα με τον Κονόμι, που πέρασε έξω. 

Στο πέμπτο λεπτό της επανάληψης ο Πέππας με δυνατό σουτ έξω απ’ την περιοχή έκανε το 1-3. Ο ίδιος παίχτης ‘κλείδωσε’ τη νίκη-πρόκριση της ομάδας του, σκοράροντας και στο 85′.

Γενικότερα οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα στην επανάληψη, έχοντας καλές στιγμές και με Κονόμι (59′: σουτ που απέκρουσε ο Κόκκινος), Μαντουρανάκη (62′: σουτ που έφυγε άουτ), Γλυκό (81′: σουτ που απέκρουσε ο Κόκκινος). Από τη μεριά τους οι γηπεδούχοι στην επανάληψη είχαν σουτ με Καράι (55′), Ράζο (72′), Λέκκα (84′), που δεν βρήκαν στόχο.


ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσακός/Βελέντζας-Καραδήμος.

ΓΚΟΛ: 19′ Καράι-28′ Πόγκας,42′ Γλυκός, 50′ & 85′ Πέππας.


ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ (Νίκος Ευσταθίου): Κόκκινος, Γροντής, Φιόλα, Βαξεβάνης (60′ Τότσι), Δέδες, Γκίκας, Λέκκας, Γεωργαντόπουλος, Ράζος (82′ Μπόκαρης), Ζαχαριάδης (74′ Καπατσούλιας), Καράι (60′ Λιάσκος).

ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ (Βαγγέλης Ντόβολης): Κοτσάρης, Μπελίτσος (70′ Κιάτος), Δήμου, Καρατζάς, Φωτιάς (82′ Κελάι), Αντζέλι, Πόγκας (70′ Ποδαράς), Πέππας, Γλυκός, Κονόμι (65′ Κανάνι), Μαντζουρανάκης (82′ Αναστασίου).





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου