Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Νίκησε δίκαια με γκολ του Ταυταρίδη

Ο ΑΟΧ ήταν ο μεγάλος νικητής στο ευβοϊκό ντέρμπι της Γ’ Εθνικής με αντίπαλο τον Ταμυναϊκό, τον οποίο νίκησε 1-0 στο Δημοτικό Στάδιο, παρέμεινε δεύτερος στη βαθμολογία
(πίσω από τον πρωτοπόρο Αήττητο Σπάτων), ενώ άφησε τους Αλιβεριώτες …χαμηλά, έχοντας μπροστά τους έναν αγωνιστικό Γολγοθά, καθώς ακολουθούν το ρεπό και το εκτός έδρας ματς με τη Θύελλα Ραφήνας.
Απ’ την άλλη ο ΑΟΧ, αν και ...απλήρωτος και …απροπόνητος λόγω της αποχής των παικτών, πιστοποίησε ότι έχει υλικό με ποιότητα και εμπειρία, επιστρέφοντας στις επιτυχίες μετά από τις δυο σερί ισοπαλίες με Διαγόρα Αγ. Παρασκευής (εντός) και Πανθηραϊκό (εκτός).

Κατέβηκαν την τελευταία στιγμή

Οι βασικοί παίκτες του ΑΟΧ κατέβηκαν την τελευταία στιγμή στο γήπεδο (σ.σ. για παν ενδεχόμενο είχαν επιστρατευτεί και οι Νέοι), μετά τη συνάντηση που είχαν το πρωί με τον προπονητή Αντώνη Αυλωνίτη, που τους έπεισε …υπογράφοντας εγγύηση ότι αύριο ή θα πληρωθούν ή θα παραιτηθεί ο ίδιος, πιέζοντας τη διοίκηση να αναλάβει τις ευθύνες της (σ.σ. έχει ενδιαφέρον τι θα γίνει αύριο σε περίπτωση που δεν πληρωθούν οι ποδοσφαιριστές).

Ξεκίνησαν συντηρητικά

Ο ΑΟΧ κατέβηκε με σχηματισμό 4-3-3 και όχι 4-2-3-1 όπως συνηθίζει, με τον Γεωργίου να βρίσκεται στο κέντρο με τους Ντελέκο-Ταυταρίδη.
Στις πτέρυγες κανονικά οι Πολίτης και Χαρτσιάς και φορ ο Μπλάνκο.
Ο Ταμυναϊκός είχε τον Ραμπαβίλα στην κορυφή, τους Μήτρου και Κώτση αριστερά και δεξιά αντίστοιχα και τον Κούρτη επιτελικό.
Ο Ταμυναϊκός, που παρουσίαστηκε με ...αλχημείες στην άμυνα, με τον Καρρά αριστερό μπακ και τον Κρόκο δεξιό μπακ, ενώ στο κέντρο της άμυνας παρτενέρ του Καρατζά ήταν ο Βασίλης Αναστασίου.
Το πρώτο 25λεπτο κύλησε χωρίς φάσεις μπροστά στις δυο εστίες, με το ματς να είναι ισορροπημένο και τους Χαλκιδέους και τους Αλιβεριώτες να μην βρίσκουν χώρους, με πολλές λάθος μεταβιβάσεις.
Ο ΑΟΧ είχε μία ελαφριά υπεροχή, ενώ ο Ταμυναϊκός που στην αρχή έπαιζε ψηλά, γύρισε λίγο πιο πίσω στη συνέχεια και επιχειρούσε να βγει στην κόντρα, κυρίως με τον Μήτρου από αριστερά.

Προβάδισμα για τον ΑΟΧ

Στην πρώτη αξιόλογη φάση που έκανε ο ΑΟΧ στο 26’ άνοιξε και το σκορ. Σε μία κατά μέτωπο επίθεση με πρωταγωνιστή τον Μπλάνκο, ο Αργεντινός κόπηκε από τους αμυντικούς του Ταμυναϊκού, αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Ταυταρίδη, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση την έστειλε ...συστημένη στην απέναντι -αριστερή- γωνία της εστίας του Μητακίδη για το 1-0.

Εγιναν φάσεις

Στο 31’ οι Μπλάνκο, Ντελέκος και Πολίτης άλλαξαν γρήγορα την μπάλα και πάτησαν περιοχή, αλλά ο Πολίτης δεν κατάφερε να βρει ελεύθερο σουτ και η φάση πέρασε ανεκμετάλλευτη.
Ο ΑΟΧ συνέχισε να έχει την υπεροχή και στο 35’ απώλεσε μία σημαντική στιγμή όταν ο Μπλάνκο ξεμαρκρίστηκε άψογα, έκανε την παράλληλη πάσα, ο επερχόμενος Χαρτσιάς δεν έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, ενώ το σουτ που ακολούθησε από τον Ντελέκο πέρασε ψηλά άουτ.
Μία καλή ευκαιρία έχασε και ο Ταμυναϊκός στο 39’ με τον Μήτρου να αλλάζει παιχνίδι για τον Κούρτη, αλλά το σουτ του δεύτερου από δεξιά βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Στο 42’ ο Πολίτης για τον ΑΟΧ ...απάντησε με ένα φαλτσαριστό σουτ, με τον Μητακίδη να απομακρύνει σε κόρνερ.

Η τελευταία καλή φάση του α’ ημιχρόνου χάθηκε στο 45’ για τον Ταμυναϊκό με τον Μήτρου να εκτελεί φάουλ στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, αλλά ο προωθημένος Καρατζάς δεν έπιασε "γεμάτο" το πλασέ που επιχείρησε και η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Σταυριανού.
Γενικότερα ήταν ένα α’ ημίχρονο σε …χαμηλό τέμπο στο οποίο ο ΑΟΧ υπερείχε χωρίς να εντυπωσιάζει με την απόδοσή του. Αλλά όταν έφερνε την μπάλα κοντά στα καρέ του Ταμυναϊκού γινόταν επικίνδυνος… Τουλάχιστον πιο έντονα απ’ ότι ο Ταμυναϊκός, που δεν μπορούσε να κάνει αισθητή και ουσιαστική την παρουσία του.

Πιο κινητικός ο ΑΟΧ

Στο β’ ημίχρονο ο ΑΟΧ συνέχισε να είναι πιο κινητικός με καλύτερο passing game και στο 55’ σουτ του Ντελέκου έξω από την περιοχή, η μπάλα "έγλειψε" το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Μητακίδη.

Απέκτησε ρυθμό το ματς

Μετά το 60’ το ματς απέκτησε ρυθμό με τις δυο ομάδες να ανοίγονται, κάνοντας το θέαμα πιο ελκυστικό.
Στο 65’ μπάσιμο του Ταυταρίδη από δεξιά, έκανε την παράλληλη πάσα, αλλά η μπάλα δεν ...πέρασε.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό (66') ο Ταμυναϊκός ανέβηκε ψηλά, με τον Ραμπαβίλα να κάνει το "ένα-δυο" με τον Κούρτη, αλλά το φοβερό σουτ του πρώτου πέρασε άουτ.
Στο 67’ εξαιρετικό σόλο από τα αριστερά του πολύ καλού Χαρτσιά για τον ΑΟΧ, πάσαρε στον Μπλάνκο, αλλά χωρίς αντίκρισμα.
Στο 70’ για τον Ταμυναϊκό από σέντρα του Κούρτη από δεξιά, προβολή του Κώτση, δεν ανησύχησε τον Σταυριανό.

Αλλαγές στη σκακιέρα

Στο 71’ οι δυο προπονητές έκαναν την πρώτη τους αλλαγή ταυτόχρονα, με τον Αυλωνίτη να βάζει τον Βαλκάνο στη θέση του Χαρτσιά για να έχει –προφανώς- καλύτερα μαρκαρίσματα, ενώ ο Λαθουράς έβγαλε έναν αμυντικό χαφ, τον Σιλιγαρδάκη και έβαλε ένα επιθετικό χαφ, τον Μαλισσόβα για να προσπαθήσει να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης.
Στην τελική ευθεία ο Ταμυναϊκός, πράγματι, προσπάθησε να πιέσει και να κλείσει τον ΑΟΧ στα καρέ του, με τους γηπεδούχους να οπισθοχωρούν, αναζητώντας την κόντρα επίθεση μέσα από τις πολλές πάσες στο χώρο του κέντρου.
Τελικά, δεν άλλαξε κάτι, ο Ταμυναϊκός επιθετικά αποδείχθηκε ...λίγος και ο ΑΟΧ έκανε δικό του το μεγάλο ντέρμπι της Εύβοιας.

Α.Ο.ΧΑΛΚΙΣ (Αυλωνίτης): Σταυριανός, Στεργιανός, Θωμάς, Μπακομήτρος, Καραμπάς, Γεωργίου, Χαρτσιάς (71’ Βαλκάνος), Ντελέκος (92’ Παπαδάκης), Μπλάνκο (89’ Εμέκα), Πολίτης (86’ Ανέστης), Ταυταρίδης.
ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ (Λαθουράς): Μητακίδης, Κρόκος, Καρράς, Καρατζάς, Β. Αναστασίου, Σιλιγαρδάκης (71’ Μαλισσόβας), Κώτσης (89’ Ζάχι), Μ. Αναστασίου, Ραμπαβίλας, Κούρτης, Μήτρου (79’ Πιλάτης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου