Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

2ο Δημοτικό Αλιβερίου: Ημέρα σχολικού αθλητισμού 2022

Ημέρα σχολικού αθλητισμού σήμερα Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και οι μαθήτριες και οι μαθητές, στις σχολικές μονάδες της Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης της χώρας, με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής και σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, γιορτάζουν, μέσα από συνδυαστικές αθλητικές, περιβαλλοντικές, καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δράσεις, τη χαρά της άθλησης!

Μια ημέρα αφιερωμένη στα οφέλη της άσκησης, στα αθλητικά ιδεώδη και στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών μέσα στο σύγχρονο ελληνικό σχολείο, το σχολείο των δεξιοτήτων, των εκπαιδευτικών καινοτομιών και των παιδαγωγικών μεταρρυθμίσεων.

Οι μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου Αλιβερίου, βρέθηκαν στο "Τσαρπάλειο" γήπεδο  και το κλειστό γυμναστήριο έχοντας την ευκαιρία να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για την ημέρα αυτή του 2ου δημ. σχολ. Αλιβερίου:

"Ημέρα σχολικού αθλητισμού σήμερα και ο καλός καιρός ήταν σύμμαχός μας για τη μετάβαση στο χώρο του γηπέδου Αλιβερίου.

Εκεί οι μαθητές των μικρών τάξεων (Α-Γ) είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε παιγνιώδεις αθλητικές δραστηριότητες υπό την επιμέλεια του εκπαιδευτικού φυσικής αγωγής του σχολείου, κ. Δημήτρη Πάττα, ενώ οι μεγαλύτεροι μαθητές χωρίστηκαν σε δυο τμήματα. 

Το τμήμα του μπάσκετ συμμετείχε σε δραστηριότητες στον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου υπό την επιμέλεια του προπονητή κ. Λάμπρου Σαλταρίκου ενώ το τμήμα του ποδοσφαίρου απασχολήθηκε στον χώρου του γηπέδου ποδοσφαίρου υπό την καθοδήγηση του κ. Παύλου Βράχα και του κ. Πάττα.

Εκ μέρους της Διεύθυνσης του σχολείου ευχαριστούμε τον αντιδήμαρχο κ. Νικόλαο Μπαράκο που ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα μας για παραχώρηση των γηπεδικών χώρων καθώς και το προσωπικό του δήμου που φροντίζει τους χώρους αυτούς. 

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους κ. Λάμπρο Σαλταρίκο και Παύλο Βράχα για την προσωπική συμμετοχή τους, τον χρόνο και τα μέσα που διέθεσαν για τη στήριξη αυτής της προσπάθειας και βέβαια το σύνολο του προσωπικού του σχολείου που συνόδευσε και φρόντισε για την ασφάλεια και τις δραστηριότητες των παιδιών.

Απολαύστε ορισμένες από τις στιγμές μας στο βίντεο που ακολουθεί…"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου