Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Σχολικοί αγώνες: 2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας-ΕΠΑΛ Αλιβερίου 1-0

Το 2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας επικράτησε 1-0 του ΕΠΑΛ Αλιβερίου και προκρίθηκε στον τελικό των σχολικών αγώνων ποδοσφαίρου αγοριών. Οι Αλιβεριώτες είχαν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ στο έκτο λεπτό, με ξαφνικό σουτ έξω απ’ την περιοχή του Ρέτσα, που έστειλε την μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι. 

Τέσσερα λεπτά μετά το λύκειο της Χαλκίδας, που σταδιακά άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, είχε την πρώτη του τελική με σουτ μέσα απ’ την περιοχή του Κουβρούκη, που όμως μπλόκαρε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ο Μητακίδης, με το ΕΠΑΛ Αλιβερίου να απειλεί στο 20′ και πάλι με μακρινό -συρτό αυτή τη φορά- σουτ, που επιχείρησε ο Σολάκου και απομάκρυνε σε κόρνερ ο Μπασινάς. 

Λίγο πριν την ανάπαυλα το λύκειο της Χαλκίδας κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με τον Σουρτζή να μπαίνει στην περιοχή και να κάνει γύρισμα στον άξονα προς τον Σουρτζή, που με ψύχραιμο κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σε ένα πρώτο μέρος που είχε πολύ καλό ρυθμό, παρότι δεν έγιναν πολλές τελικές. 

Το λύκειο του Αλιβερίου μπήκε δυνατά στην επανάληψη -στη διάρκεια της οποίας το ματς συνέχισε να είναι αρκετά ενδιαφέρον και αμφίρροπο ως το φινάλε- και έφτασε στο 37′ κοντά στην ισοφάριση, με τον Μπαλάκα να βγαίνει απέναντι απ’ τον Μπασινά, ο οποίος σωτήρια -μετά από έξοδο που επιχείρησε- παραχώρησε κόρνερ. 

Τέσσερα λεπτά μετά, το φάουλ του Γιαγκίνη κατέληξε στην αγκαλιά του πορτιέρο των Χαλκιδέων, ενώ στο 52′ μετά από παράλληλη συρτή σέντρα του Πόγκα, οι Μπάρδι-Μπαλάκας δεν μπόρεσαν να βρουν την μπάλα και να την σπρώξουν στα δίχτυα.

 Στο 66′ είχαμε ακόμη μια καλή στιγμή για τους Αλιβεριώτες, με κοντινή κεφαλιά του Μπάρδι, με τον Μπασινά και πάλι να αντιδρά αποτελεσματικά μπλοκάροντας. 

Στο επόμενο λεπτό, το 2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας είχε την μοναδική του καλή στιγμή στην επανάληψη, με σουτ απ’ το πλάι του Σουρτζή, απο καλή θέση, που πέρασε πάνω απ’ τα γκολποστ. 

Μεγάλη ευκαιρία για τους Αλιβεριώτες και στο 69′, με τον Μπασινά να πραγματοποιεί σωτήρια απόκρουση σε κόρνερ με το ένα χέρι, από καλοεκτελεσμένο -πλαϊνό- φάουλ απ’ τον Γιαγκίνη, με το λύκειο του Αλιβερίου να κυνηγά μέχρι τέλους την ισοφάριση, έχοντας στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων σουτ με τον Σολάκου, που έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο δίπλα απ’ την αριστερή συμβολή των δοκών του Μπασινά. 

Το 2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας, που θα αντιμετωπίσει στον τελικό το 1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας, ολοκλήρωσε τον αγώνα με παίκτη λιγότερο, αφού στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Σουρτζής, με δεύτερη κίτρινη κάρτα.


ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Βάρκας/Τσαούσης-Κοτταρά.

ΑΠΟΒΟΛΗ: 70’+ Σουρτζής.

ΓΚΟΛ: 35′ Σουρτζής.


2ο ΕΠΑΛ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Μπασινάς, Ζαχαριάς, Π. Ζαχαριάδης, Ζέρβας, Σουρτζής, Κουβρούκης, Νγκέλα, Μπάμε, Δημόπουλος, Χατζηλάμπρου, Λεσάι. (Ζντράβα, Μαστραντωνάς, Σταγάκης, Ι. Ζαχαριάδης, Τζαχόλι, Δορκοφίκης, Σαββόπουλος).

ΕΠΑΛ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: Μητακίδης, Ντερβίσι, Θαρρουνιάτης, Πόγκας, Λαθουράς, Μπάρδι, Ρέτσας, Σολάκου, Κ. Πέππας, Γιαγκίνης, Μεταξάς. (Όμερι, Μήτρου, Μπαλάκας, Ντάικο, Κιούσης, Λουλάι, Ι. Κιάκης).





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου