Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής!

Πολλές φορές φαντάζει χιλιοειπωμένο και τετριμμένο το ρηθέν “νους υγιής εν σώματι υγιεί”. Όμως αποτελεί μια μεγάλη αλήθεια πως η άθληση και η άσκηση εν γένει είναι τρόπος ζωής και μια συνήθεια με θετικό αντίκτυπο
στους ανθρώπους κάθε ηλικίας και ιδιαίτερα στους νέους.
Την Τρίτη λοιπόν περνώντας από το γήπεδο βρήκαμε τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Ταμυναϊκού ενίοτε και προπονητή του, Νίκο Μέξη, ο οποίος το 1958 (έτος ίδρυσης της ομάδας) μαζί με τους τότε συναθλητές του ανέβαζαν κάθε χρόνο το Ταμυναϊκό κατηγορία. 
Η σχέση του με τον αθλητισμό συνεχίζει ακόμα και σήμερα, ο Νίκος Μέξης εκτός από το ποδόσφαιρο, τον στίβο, την κολύμβηση (υπήρξε μέλος διοικήσεων του Ν.Ο.Αλιβερίου), στενή σχέση έχει και με τα αθλήματα του μπάσκετ & του βόλεϋ στα οποία δεν χάνει αγώνα. Γενικά ένας άνθρωπος στον οποίο όπως καταλαβαίνετε ο αθλητισμός "κυλάει" στο αίμα του, και ως τέτοιος δεν θα μπορούσε και ως Παππούς τριών εγγονών, να μην τους μυήσει και όπως φαίνεται να τους κάνει να αγαπήσουν τον αθλητισμό. Εκτός του Γιάννη και του Νίκου Μάστορη, οι οποίοι είναι ενεργοί αθλητές στην κολύμβηση και το μπάσκετ με αρκετές επιτυχίες στην ενασχόλησή τους αυτή, και ο μικρός Νικόλας Μέξης που έχει το όνομα του παππού, κάνει τα πρώτα του βήματα στον υπέροχο αυτό κόσμο του αθλητισμού. 
Ασχολείται με την κολύμβηση, το μπάσκετ, αλλά η μεγάλη του αγάπη απ' ότι φαίνεται είναι το ποδόσφαιρο, εκεί την Τρίτη 11 Απριλίου τον βρήκαμε να προπονείται γεμάτος όρεξη και ενέργεια, υπό την καθοδήγηση του Παππού Νίκου, μεταλαμπαδεύοντας του τα μυστικά της μπάλας. Καταλήγοντας καταλαβαίνουμε ότι ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής, είναι αγάπη, συνήθεια, είναι ανάγκη σε οποιαδήποτε ηλικία.
Τα μυστικά της μπάλας με προσοχή, ακούει ο μικρός Νικόλας από τον Παππού Νίκο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου