Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Στον τελικό ο Ταμυναϊκός του Κυπέλλου Εύβοιας

Ο Ταμυναϊκός επικράτησε 2-0 στο « Ν. Κίλιμπας»  του ΑΟΝΑ και πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό του Κυπέλλου Ευβοίας, όπου θα αντιμετωπίσει τη Χαλκίδα. Η ομάδα του Αλιβερίου παρότι ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα,
δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Αρτάκης, που παρατάχθηκε με πολλές και σημαντικές απουσίες μεταξύ των οποίων και ο καλύτερος παίχτης της  Ηλίας Λούκας και χρειάστηκε να φτάσουμε στην παράταση, παρόλο που ο ΑΟΝΑ έπαιζε με 9 παίκτες από πολύ νωρίς στο παιχνίδι.

Στείρο πρώτο 45λεπτο, με μεγάλη ευκαιρία στο φινάλε...

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι με στόχο να πετύχουν ένα τέρμα που στην ουσία θα τελείωνε την πρόκριση. Πίεσαν τον ΑΟΝΑ για περίπου 10 λεπτά δημιουργώντας δύο καλές φάσεις.
Στο 3’ το δυνατό σου του Σιλιγαρδάκη λίγο έξω από την περιοχή, πέρασε πάνω από την εστία του Τσάμαρη κι ένα λεπτό αργότερα ο Κώτσι εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία, μεταξύ αμυντικών και Τσάμαρη πήρε τη κεφαλιά,  αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ της Αρτάκης.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν έκλεισαν τους χώρους και δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Αλιβερίου να δημιουργήσει περισσότερες καταστάσεις.
Στο 44’ ο Ταμυναϊκός έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί. Ο Κούρτης έφυγε από δεξιά μπήκε στην περιοχή, ο Μαστροκώστας τον ανέτρεψε, με τον Φώτη να καταλογίζει το σημείο του πέναλτι, υπό τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Στη φάση αυτή η Αρτάκη έμεινε με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο Μαστροκώστας.

Ο Σιλιγαρδάκης ανέλαβε την εκτέλεση, στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Τσάμαρη και στη συνέχεια κατέληξε εκτός αγωνιστικό χώρου άουτ.

Ίδιο μοτίβο και στην επανάληψη...

Το δεύτερο 45λεπτο εξελίχθηκε όπως και το πρώτο. Δηλαδή με τον Ταμυναϊκό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά να μη μπορεί να βρει το δρόμο προς την «ερυθροκίτρινη» εστία.
Οι γηπεδούχοι με εξαιρετικό στήσιμο δεν άφηναν τους Αλιβεριώτες να δημιουργήσουν σημαντικούς κινδύνους στην εστία τους.
Στο 51’ ο Κούρτης βρέθηκε σε θέση βολής κι από πλάγια θέση επιχείρησε το πλασέ με τον Τσάμαρη να μπλοκάρει.
Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για το συγκρότημα του Βαγγέλη Ζέρβα, όταν στο 68’ ο Μπαλαμπάνης αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα, για αντικανονική ενέργεια πάνω στον Μήτρου, με αποτέλεσμα ο ΑΟΝΑ να μείνει με 9 παίκτες.

Παρόλα αυτά ο Ταμυναϊκός δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει το αριθμητικό του πλεονέκτημα.

Στο 79’ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Αντμίρ με το κεφάλι έστειλε τη μπάλα προς την εστία, αλλά ο Τσούτης με κεφαλιά παραχώρησε το κόρνερ.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων δημιουργήθηκε σύρραξη, όταν ο Μπισμπικόπουλος βρέθηκε πεσμένος στην περιοχή του Ταμυναϊκού , ο Γκάβαλης με καθυστέρηση προσπάθησε να πετάξει τη μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου, για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον συμπαίκτη του, αλλά οι  φιλοξενούμενοι συνέχισαν τη φάση, δημιουργώντας επικίνδυνη κατάσταση στην εστία του Τσάμαρη, με το σουτ του Κώτσι που πέρασε εκτός εστίας.

Ο Φώτης με δύο κίτρινες κάρτες έσβησε τη φωτιά που πήγε να ανάψει. Η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε 0-0 και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

Δεν άντεξε στην παράταση ο ΑΟΝΑ

Τελικά ο Ταμυναϊκός κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ στο 98’, μετά από απόκρουση των αμυντικών, ο Κώτσι στόπαρε τη μπάλα με το στήθος και με ένα ασύλληπτο ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσάμαρη, τελειώνοντας την υπόθεση πρόκριση, ενώ στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, μετά από ωραία ενέργεια και πάσα του Μήτρου, ο Κούρτης με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του παλιού τερματοφύλακα της Αρτάκης Γιάννη Στουπή που έφυγε απ' τη ζωή λίγο μετά την είσοδο του νέου χρόνου.

ΑΟΝΑ (Βαγγέλης Ζέρβας): Τσάμαρης, Ταψής (46’ Γκάβαλης), Μπαλαμπάνης, Μπισμπικόπουλος, Τσούτης, Αγγελάκης (46’ Κιούσκα), Μπασινάς (82’ Γκέκας), Μαστροκώστας, Λειβαδίτης (106’Καλαμιώτης) , Κονόμι, Κολιόπουλος.

Ταμυναϊκός ( Βαγγέλης Λαθουράς): Μπάρδης, Κρόκος (82’ Ζαρίφης), Πιλάτης, Καρράς, Β. Αναστασίου, Σιλιγαρδάκης (60’ Μήτρου), Κώτσι (102’ Καρατζάς), Ι. Αναστασίου, Αντμίρ, Ραμπαβίλας (105’ Σταμέλος), Κούρτης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου