Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Α' ΕΠΣΕ: Ταμυναϊκός-Απόλλων Ερέτριας 0-1

Ο Απόλλων Ερέτριας κέρδισε στο Αλιβέρι τον Ταμυναϊκό 1-0, στην αναμέτρηση της εικοστής τρίτης αγωνιστικής της μεγάλης κατηγορίας του ευβοϊκού ποδοσφαίρου.

Οι "Απολλωνιστές", παίζοντας με αντεπιθέσεις, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 28′ όταν μετά από παράλληλη σέντρα του Θαλασσινού ο Παναγιώτου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του τέρματος του Ζωντού. 

Προηγούμενα, οι γηπεδούχοι είχαν καλά σουτ με Ποδαρά (8′ και 15′: κατέληξαν άουτ) και Μπράχα (24′: απέκρουσε ο Ναβροζίδης), ενώ καλή ήταν η προσπάθεια και του Πομαρές (40′: απέκρουσε ο Ναβροζίδης), ενώ απ’ τη μεριά τους οι φιλοξενούμενοι είχαν και σουτ με Παναγιώτου (19′: απέκρουσε ο Ζωντός) και Θανάση (23′: κατέληξε άουτ). 

Στην επανάληψη η ομάδα του Αλιβερίου ενέτεινε τις προσπάθειες της για την ισοφάριση, με τον Ναβροζίδη να κρατά την εστία του απαραβίαστη σε τελικές προσπάθειες των Ποδαρά (47′ και 54′), Μπράχα (58′, είχε στο 80′ και σουτ που πέρασε λίγο άουτ), Μανδράκα (75′) και Ντούρμα (88′). 

Στην επανάληψη η ομάδα της Ερέτριας είχε σουτ με Αρ. Συκά-Μέτσιο, που πέρασαν άουτ, με το 0-1 να παραμένει ως το φινάλε και τον Απόλλωνα να πανηγυρίζει ένα σπουδαίο "τρίποντο", κάνοντας βήμα παραμονής.

Ο Ταμυναϊκός δεν έχασε και ...πολλά με την ήττα του, αλλά απώλεσε ένα σημαντικό ρεκόρ που κρατούσε τρεις δεκαετίες και βάλε (!) κόντρα στον σημερινό του αντίπαλο.

Ταμυναϊκός και Απόλλων Ερέτριας λοιπόν ...και η παράδοση καλά κρατούσε για τους Αλιβεριώτες, οι οποίοι την τελευταία φορά που έχασαν σαν γηπεδούχοι από τους σημερινούς αντιπάλους τους ήταν πριν 33 χρόνια!

Ήταν 29 Απριλίου του 1990 που ο Απόλλωνας έφυγε νικηφόρα με σκορ 2-0 από το Αλιβέρι, με γκολ του Μπιμπίκα (προπονητής, τώρα, στις Απολλωνίδες της πόλης) και του Ρόγκα. Μάλιστα, στο 85' έχασε και πέναλτι, με τον τερματοφύλακα Παρλαμέντη να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.

Ακολούθησαν από τότε 19 ματς ανάμεσα στις δυο ομάδες. Ο Ταμυναϊκός κέρδισε 16 φορές και τρεις αγώνες έληξαν ισόπαλοι.


ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σιαπλαούρας/Πριόνας-Γιδάρη.

ΓΚΟΛ: 28′ Παναγιώτου.


ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ (Βαγγέλης Ντόβολης): Ζωντός, Πόγκας, Δήμου, Καρατζάς, Αναστασίου, Ντούρμας (65′ Ντόβολης), Πομαρές (46′ Σταματούκος, 81′ Αντζέλι), Ποδαράς, Ι. Μώρος, Μανδράκας, Μπράχα (65′ Τρεπεκλής).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ (Δημήτρης Ακριτίδης): Ναβροζίδης, Αρχοντούλης, Κριτσιώτης, Μπασούκος, Θαλασσινός, Λ. Κιάκης (65′ Θ. Συκάς), Παναγιώτου (87′ Τάγκας), Αρ. Σύκας (69′ Τρεγκάι), Θανάση, Μέτσιο, Ρούσσος (87′ Ι. Συκάς).







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου