Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

ΝΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: Γιόρτασε την 25η Μαρτίου 1821

Χαρμόσυνα ήχησαν οι καμπάνες σήμερα το πρωί και στην πόλη του Αλιβερίου για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Μετά την τέλεση της επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και την εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό του 2ου Γενικού Λυκείου Αλιβερίου, κα Ηλία Ελένη, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων, κατάθεση στεφάνων και τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη εκείνων που έπεσαν για την ελευθερία του Έθνους.

Τον Εθνικό μας ύμνο έψαλαν οι Μαθητές του Γυμνασίου Αλιβερίου και ακολούθησε η παρέλαση των σχολείων και των αθλητικών Σωματείων της πόλης. Τελετάρχης των εκδηλώσεων ήταν, ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του 1ου δημοτικού σχολείου Αλιβερίου, κ. Παπαντωνιάδης Ιωάννης.

Ο ΝΟ Αλιβερίου είναι ένα απο τα αθλητικά σωματεία που συμμετείχαν με αντιπροσωπευτικό τμήμα στην παρέλαση, ένας σύλλογος που ασκεί πέρα από την αθλητική και κοινωνική δράση, και προάγει μέσα από κάθε δραστηριότητα, υγιείς αξίες και το αθλητικό ιδεώδες.

Πρώτη συμμετοχή του ΝΟΑ σε παρέλαση Εθνικής Επετείου ήταν την 25η Μαρτίου 1980, με σημαιοφόρο τότε την αθλήτρια Κεχρή Βίλη και την κατάθεση στεφάνου είχε κάνει η αθλήτρια Βασιλείου Ελένη. 


Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν το μοναδικό αθλητικό σωματείο έως και το 2012 το οποίο συμμετείχε στις Εθνικές εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης του Αλιβερίου.

Επ' ευκαιρία των εορτασμών ο ΝΟ Αλιβερίου αναφέρθηκε στο γεγονός στην σελίδα του στο Fbook γράφοντας: 

" Χρόνια Πολλά Ελλάδα, Χρόνια πολλά απο το Ναυτικό μας Όμιλο! 

Ευχαριστούμε θερμά τους κολυμβητές μας, των ακαδημιών, προαγωνιστικού και αγωνιστικού τμήματος που συμμετείχαν στην Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Σημαιοφόρος του ΝΟΑ ήταν ο αθλητής Μέξης Νικόλας, ο οποίος στο πρωτάθημα κολύμβησης συλλόγων θάλασσας 2022 έφερε τρεις πρώτες θέσεις, την κατάθεση στεφάνου έκανε ο αθλητής Πάλλης Παναγιώτης, ο οποίος και αυτός έφερε τρεις πρώτες θέσεις στο ίδιο πρωτάθλημα. 

Το αντιπροσωπευτικό μας τμήμα οδήγησε η αθλήτρια Κατσινοπούλου Κωνσταντίνα από τις ακαδημίες του ΝΟΑ, ενώ παραστάτες ήταν οι αθλητές-τριες: Ηλία Βασιλεία, Κουνέλη Φωτεινή, Κωτσή Μαρία, Χιώτη Κωνσταντίνα και Πάλλης Παναγιώτης.

Ευχαριστούμε Θερμά για την συμμετοχή τους, όλους τους αθλητές μας που τίμησαν την ημέρα της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου και ήταν: Γκαρούτσου Γεωργία, Γκαρούτσου Σιμόνη, Κατερέλου Κωνσταντίνα, Κιούση Ελένη, Κιούση Ευαγγελία, Κιούση Ιωάννα, Κιούσης Νικόλαος, Μακρή Σοφία, Μολές Χρήστος, Μοναχού Μαρίζα, Σπανός Γιώργος.

Ευχαριστούμε όλους τους γονείς για την βοήθεια τους, ευχόμαστε χρόνια πολλά σε όλους και του χρόνου! "

Τα αθλητικά σωματεία που τίμησαν την επέτειο της 25ης Μαρτίου ήταν, ο Ναυτικός Όμιλος Αλιβερίου, ο Αστέρας Αλιβερίου, ο Αίας Αλιβερίου και ο Αθλητικός Σύλλογος "Ζυγός" (Ταεκβοντο). Πολύς ο κόσμος που χειροκρότησε θερμά τα παιδιά που παρέλασαν, μια ημέρα ηλιόλουστη και λαμπρή για την πόλη του Αλιβερίου.

Της εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους εκ μέρους της δημοτικής αρχής Κύμης-Αλιβερίου, ο αντιδήμαρχος έργων, κ. Μπαράκος Νικόλαος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αλιβερίου, κ. Παπαδιόχος Γεώργιος, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, σώματα ασφαλείας, φορείς της περιοχής και πλήθος κόσμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου