Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

Α' ΕΠΣΕ: Αυλωνάρι-Ταμυναϊκός 2-3

Ο Ταμυναϊκός κέρδισε στο Αυλωνάρι 3-2 την τοπική ομάδα, στην αναμέτρηση της εικοστής πρώτης αγωνιστικής της πρώτης ευβοϊκής κατηγορίας. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 41′ με συρτό σουτ του Τρεπεκλή (από γύρισμα του Μπράχα), σε ένα πρώτο μέρος χωρίς πολλές αξιοσημείωτες στιγμές, με τον ΑΟΑ να έχει ένα σουτ μέσα στην περιοχή στο 9′ με τον Ντραγκότι (απέκρουσε ο Ζωντός) και μια ψηλοκρεμαστή εκτέλεση φάουλ με τον Μπασούκο στο 13′ που πέρασε πάνω απ’ τα γκολπόστ. 

Αντίθετα καταιγιστικός ο ρυθμός στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 47′ με σουτ του Μπασούκου από κοντά στην επαναφορά (προηγήθηκε σουτ του Μπάρδι στο κάθετο δοκάρι) και τον Ταμυναϊκό να "απαντά" με δύο γρήγορα γκολ του Ι. Μώρου (48′: πλασέ μετά τη σέντρα, 50′: πλασέ ως τελικός αποδέκτης αντεπίθεσης) με τα οποία το σκορ έγινε 1-3, ενώ ο "χορός" των γκολ ολοκληρώθηκε στο 53′ με τον Ξυράφη να μειώνει στο γκολ (2-3) για τον ΑΟΑ, σκοράροντας με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπασούκου. 

Αμφίρροπο το παιχνίδι στη συνέχεια και όσο πλησιάζαμε στο φινάλε, με τους γηπεδούχους σε σε 2-3 περιπτώσεις να πλησιάζουν στην ισοφάριση (75′: σουτ Μπάρι απ’ το ύψος της περιοχής δίπλα από αριστερό κάθετο δοκάρι, 76′: από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής ο Μπάρδι σούταρε πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι, 78′: μακρινό σουτ Κηπιώτη-έδιωξε σε κόρνερ ο Ζωντός) αλλά και τους Αλιβεριώτες να ψάχνουν σε κάποιες επιθέσεις τους το τέταρτο γκολ (81′: διαγώνιο σουτ του Σταματούκου πέρασε άουτ, 82′: Μπράχα κάθετη για Πομάρες που σούταρε και ο Κελάι παραχώρησε με τα πόδια κόρνερ) φεύγοντας τελικά με το "διπλό" στο τοπικό νοτιοευβοιώτικο ντέρμπι. 

Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στο 90′, υποστηρίζοντας ότι έγινε αντικανονικό μαρκάρισμα εντός της περιοχής του Ταμυναϊκού,  πάνω στον Ξυράφη.


ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χουλιάρας/Τζότζολης-Ιωάννου Ι.

ΓΚΟΛ: 47′ Μπασούκος, 55′ Ξυράφης-41′ Τρεπεκλής, 48′ & 50′ Ι. Μώρος.


ΑΥΛΩΝΑΡΙ (Γιάννης Μπασούκος): Κελάι, Μαστροκώστας, Μπρεγκανάκου, Ξυράφης, Πιλάτης, Κηπιώτης, Σολάκου (18′ Μπάρδι λ.τ.), Κατσούλας (74′ Μάλλιος), Γλυκός (86′ Χαϊράνι), Μπασούκος, Ντραγκότι (86′ Κοκκάλας).

ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ (Βαγγέλης Ντόβολης): Ζωντός, Πόγκας, Τσολάκος (71′ Καρατζάς), Τάκο, Αναστασίου, Ποδαράς (62′ Γ. Πέππας), Τρεπεκλής (80′ Σταματούκος), Ντόβολης (80′ Αντζέλι), Μπράχα, Ι. Μώρος (80′ Πομαρές), Μανδράκας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου