Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

"Γαλανόλευκα Αστέρια": Αστέρας Αλιβερίου-Αίας Αλιβερίου (0-6)

Στο κλειστό Γυμναστήριο Αλιβερίου πραγματοποιήθηκε σήμερα 4 Μαρτίου,  ο μεταξύ τους αγώνας του Αστέρα & Αίαντα Αλιβερίου για το τουρνουά με την επωνυμία "Γαλανόλευκα Αστέρια". Το τουρνουά αυτό έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και ο χρόνος συμμετοχής μοιράζεται σε όλους τους αθλητές. 

Στόχος του νέου αυτού συγκεκριμένου τουρνουά που γίνεται υπο την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, είναι  οι νεαροί  αθλητές, να καταλάβουν την έννοια της ομάδας και της συνεργασίας, να μάθουν τους κανονισμούς του παιχνιδιού, να διαχειρίζονται την ήττα και να παίρνουν τα θετικά κάθε παιχνιδιού, για να γίνονται καλύτεροι και να απολαμβάνουν την νίκη με σεβασμό στην αντίπαλη ομάδα.


Διαιτητές: Γκογκορώσης.

ΠΕΡΙΟΔΟΙ: 1-18, 0-18, 0-12, 0-2, 2-8, 0-7.


ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ (Καψούλης): Κρόκος, Κιούσης, Σολδάτος, Μαρίνου, Σκέμπι, Αλιού, Ντογκάνη, Δήμου Α., Δήμου Κ., Ρέτσας, Λάρη, Νικολάου, Μπάνος, Λεμπέσης, Μάχος.

ΑΙΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ (Σαλταρίκος): Χαλδούπης Ν., Χαλδούπης Β., Τζεπούρι, Μάντζιαρης, Γανωτής, Μαραγκουδάκης, Τσιακμάκης, Αλλκιά, Ζωντός, Αλάμπαης, Τόλιζας, Κατσαρός.


Για τον αγώνα έκανε αναφορά στην σελίδα της στο Fbook η ομάδα του Αστέρα Αλιβερίου γράφοντας τα εξής:

"ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΑ ΑΣΤΕΡΙΑ"

Αναπτυξιακό Τμήμα ΕΟΚ

"Η  Καλαθοσφαίριση είναι ένα παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους που χαρίζει στιγμές χαράς και συγκίνησης. Στης μικρότερης ηλικίας αθλητές, είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς συμβάλει στη δημιουργία δεξιοτήτων, χαρακτηριστικών και καλών συνηθειών (δια βίου άσκηση) τα οποία θα τους βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της ζωής τους. 

Επίσης, ο αθλητισμός, είναι μια ανεξάντλητη πηγή πληροφοριών για τους ενήλικες καθώς μέσα από το παιχνίδι μπορούν να γνωρίσουν τους νέους αθλητές και τις ανάγκες τους καλύτερα. Κύριος στόχος μιας τέτοιας διοργάνωσης είναι η μετάβαση από το Minibasket στο επόμενο επίπεδο. 

Το τουρνουά αυτό, προσφέρει τη δυνατότητα στον μικρότερης ηλικίας αθλητή να παίξει με κανόνες, που είναι πιο κοντά στο παιχνίδι των ενηλίκων, αλλά παραμένει εκπαιδευτική ως δραστηριότητα. 

Οι νέοι αθλητές φορώντας τη φανέλα με το Εθνόσημο αγωνίζονται, ανάλογα με τις δεξιότητες τους και μαθαίνουν τον εαυτό τους μέσα από το παιχνίδι. 

Το Τουρνουά "Γαλανόλευκα Αστέρια" δίνει στης μικρότερης ηλικίας αθλητές την ευκαιρία να φορέσουν τη φανέλα της Εθνικής, να μάθουν και να κατανοήσουν την έννοια της Εθνικής Ομάδας και να νιώσουν ξεχωριστοί. 

Μέσα από αυτό το Τουρνουά θα βρεθούν σε διαφορετικές θέσεις, συνεχίζοντας να αξιοποιούν το τρίπτυχο Παίζω – Διαιτητεύω- Συμμετέχω. Οι αθλητές αυτής της ηλικίας, παρότι είναι σχεδόν σε αγωνιστικό επίπεδο, διαμορφώνουν ακόμα την προσωπικότητα τους. 

Εκπαιδεύοντας τους σωστά, τους προετοιμάζουμε να βγουν στην κοινωνία ως πιο ολοκληρωμένες οντότητες."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου