Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Είχαν σειρά να καούν οι Ψαχνιώτες από τους Αλιβεριώτες

Πριν μια βδομάδα ...έκαψε την Αρτάκη ο Ταμυναϊκός και της στέρησε τη χαρά να πανηγυρίσει μέσα στο Αλιβέρι νωρίτερα, με την ισοπαλία που της απέσπασε στο 91' με το γκολ του νεαρού Κροκόδειλου. Σήμερα ήταν η σειρά του Ηρακλή
Ψαχνών να μην πανηγυρίσει στο "Τσαρπάλειο".
Το ματς μεταξύ των δυο ομάδων έληξε ισόπαλο 2-2 και παραλίγο οι Αλιβεριώτες να κάψουν ...ολότελα τους Ψαχνιώτες, αφού προηγήθηκαν 2-0 και παίζοντας στη συνέχεια με 10 παίκτες, ισοφαρίστηκαν στο 89'. Στο Αλιβέρι έγινε ένα πολύ ωραίο και δυνατό ματς, αντάξιο και της θέσης που κατέχουν οι δυο ομάδες, αλλά και της μεγάλης ιστορίας τους.

Ο Ταμυναϊκός έπαιξε δυνατά, όπως και με τον ΑΟΝΑ. Οι παίκτες του, νεαροί και μη, έβαλαν δύσκολα στους έμπειρους του ροπαλοφόρου, ο οποίος είχε πάρει τον έλεγχο, αλλά δεν μπόρεσε να ξεφύγει από την πίεση των αντιπάλων στο ημίχρονο. Απείλησαν οι παίκτες του, αλλά όσοι προσπάθησαν είχαν πάντα δίπλα τους κάποιον αντίπαλο και οι προσπάθειες δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Τη μοναδική φορά που έμεινε μόνος παίκτης του Ηρακλή στην αντίπαλη περιοχή ήταν όταν κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Ζουλιώτης που το εκτέλεσε έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι, άουτ.
Οι γηπεδούχοι, αντίθετα, ήταν ...κόμπρες και δυο φορές ...σήκωσαν τους φίλους τους από την εξέδρα. Τη μία η μπάλα βρήκε στο δοκάρι από ένα εξαιρετικό σουτ του Λάμπρου στο 7' και την άλλη, ο νεαρός Πομαρές Ντι Τζερόνιμο ...έβγαλε το τσεκούρι του και τραυμάτισε για πρώτη φορά τους φιλοξενούμενους. Με μια θαυμάσια ενέργεια, παίρνοντας την μπάλα από εξίσου ωραία πάσα του Κούτρα, απέφυγε τον Παλαιολόγο και με ένα έξοχο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αρχοντάκη, ακριβώς με τη λήξη του 45λεπτου.
Στην επανάληψη ο Ηρακλής μπήκε πιο επιθετικά και σε μια φάση που ο Κόφι έπεσε στην περιοχή και οι παίκτες του διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, οι γηπεδούχοι ξαναχτύπησαν σαν κόμπρες. Βγήκαν στην αντεπίθεση και ο Βρέττος που πήρε την μπάλα και προχώρησε (ο Ρεπετσάς δεν μπορεσε να τον ανακόψει), με ένα θαυμάσιο σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Αρχοντάκη και πλήγωσε για δεύτερη φορά τους Ψαχνιώτες μέσα σε κλίμα πανηγυρικό από τους φίλους της ομάδας του.

Ενα λεπτό μετά ο Ταμυναϊκός έμεινε με 10 παίκτες (αποβολή Κούτρα) και ο Ηρακλής, έχοντας πλέον και την αριθμητική υπεροχή άρχισε να πιέζει και τότε ανέλαβε δράση ο Μητακίδης, ο οποίος έγινε φύλακας - άγγελος για την εστία του Ταμυναϊκού. Ακόμη, ο κάπτεν Βασίλης Αναστασίου παίζοντας με φοβερό πάθος έκοβε πολλές προσπάθειες των φιλοξενούμενων και συνάμα έγινε παράδειγμα προς μίμηση για τους συμπαίκτες του (ειδικά για τους 18χρονους Φωτόπουλο και Δήμου).
Ακόμη κι όταν έγινε στο 70' το 2-1 από τον Ρεπετσά που ανέλαβε να γίνει ...επιθετικός και σκόρερ της ομάδας του, οι παίκτες του Ταμυναϊκού συνέχισαν την προσπάθειά τους.
Τελικά, ο Ζουλιώτης, που ...χρωστούσε κάτι στους συμπαίκτες του και τους φίλους του Ηρακλή,  βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και ισοφάρισε, αλλά ήταν αργά για να φέρει τούμπα το ματς ο Ηρακλής, ακόμη και με τον Αρχοντάκη στην επίθεση...

Οι δυο ομάδες θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη στις δυο τελευταίες φάσεις του ματς. Η πρώτη ήταν από τον Ταμυναϊκό στο 92' με τον Λάμπρου στην αντεπίθεση. Προσπάθησε να περάσει την μπάλα πάνω από τον Αρχοντάκη που είχε βγει από την εστία του, αλλά ο τερματοφύλακας του Ηρακλή απέκρουσε με το χέρι και δόθηκε φάουλ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα του Στέλιου Φώτη, ο Μήτρου επιχείρησε με σουτ να δώσει το τρίποντο στην ομάδα του, αλλά ο Μητακίδης έπεσε στη γωνία και κράτησε το "Χ". Γι' αυτό και στο τέλος οι συμπαίκτες του φώναξαν ρυθμικά τ' όνομά του.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

-Στο 7' είχε δοκάρι ο Λάμπρου του Ταμυναϊκού.

-Στο 38' ο Ζουλιώτης του Ηρακλή έστειλε την μπάλα άουτ εκτελώντας πέναλτι.

-Στο 45' ο Πομαρές με υπέροχη προσπάθεια και σουτ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Αλιβερίου.

-Στο 61' ο Βρέττος ξέφυγε στην αντεπίθεση και σκόραρε μέσα σε αποθέωση κάνοντας το 2-0 για την ομάδα του Αλιβερίου.

-Μετά από ένα λεπτό (62') ο Ταμυναϊκός έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κούτρα.

-Στο 70' ο Ρεπετσάς τρύπωσε στην περιοχή του Ταμυναϊκού και μείωσε σε 2-1.

-Στο 89' άλλος ένας αμυντικός, ο Ζουλιώτης με ωραίο σουτ ισοφάρισε σε 2-2

Διαιτησία: Φώτης, Δάλλας-Παππάς
ΓΚΟΛ: 45′ Πομάρες, 61′ Βρέττος-70′ Ρεπετσάς, 89′ Ζουλιώτης.

ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Καρβέλης): Μητακίδης, Φωτόπουλος, Δήμου, Κουτσαυλής, Βασ. Αναστασίου, Ιδομ. Αναστασίου, Κοκκάλας (77′ Κροκόδειλος), Κούτρας, Λάμπρου, Πομαρές, Βρέττος.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (Θανάσης Μεθενίτης): Αρχοντάκης, Ζουλιώτης, Σπανός (86′ Δ. Αγγελάτος), Παλαιολόγος, Ρεπετσάς, Τσολάκος, Σκριβάνος (80′ Σιαράπης), Γ. Αγγελάτος (58′ Γκάβαλης), Κόφι Γιάντομ, Ανέστης, Μήτρου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου