Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Μεγάλη πρόκριση της Εύβοιας στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας

Στο γήπεδο του Χρισσού στους Δελφούς (στους πρόποδες του Παρνασσού) η Μικτή Παίδων της Εύβοιας σκαρφάλωσε πολύ ψηλά, έγραψε ιστορία και προκρίθηκε στα ημιτελικά
του πρωταθλήματος Ενώσεων (στη φωτό αριστερά οι πιτσιρικάδες της Εύβοιας πανηγυρίζουν τη μάγκικη πρόκριση).
Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που ξεκίνησε στις 11 το πρωί και κρίθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα», η Εύβοια εξασφάλισε τη μεγάλη πρόκριση, καθώς επικράτησε από την ...άσπρη βούλα με 8-7! Ανάμεσα τους και δυο Αλιβεριωτάκια, ο Σούλης Ποδαράς ο οποίος ευστόχησε στην διαδικασία των πέναλτι και Δημήτρης Μεταξάς.
Στην κανονική διάρκεια το σκορ ήταν 1-1 με την Άρτα να προηγείται στο α' ημίχρονο και την Εύβοια να ισοφαρίζει λίγο πριν το φινάλε.
Στην παράταση το σκορ δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες πήγαν στα πέναλτι, όπου εκεί η Εύβοια με συνολικό σκορ 9-8 «τσέκαρε» το εισιτήριο για τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, και πλέον βάζει πλώρη για τον μεγάλο τελικό. 
Στον ημιτελικό η Εύβοια θα αντιμετωπίσει σε ουδέτερη έδρα (νοκ άουτ ματς) τη Μικτή Παίδων της ΕΠΣ Ηρακλείου που κέρδισε 4-0 την αντίστοιχη Μικτή της ΕΠΣ Δωσ/νήσων.
Στους Δελφούς σήμερα για τον προημιτελικό με την Άρτα ταξίδεψαν αρκετά μέλη της ΕΠΣΕ, αλλά και πολλοί γονείς ποδοσφαιριστών που έκαναν τη δική τους κερκίδα.
Το παιχνίδι
Στο α' ημίχρονο η Άρτα είχε την υπεροχή και κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ (0-1) με γκολ-κεφαλιά του Βασιλιά στο 20'.
Να σημειώσουμε ότι ο Βασιλιάς παρότι αγωνίζεται ως λίμπερο ήταν ο πρώτος σκόρερ φέτος των Αρτινών με 15 γκολ!
Στο β' ημίχρονο η Εύβοια ανέβασε στροφές και πίεσε την ομάδα της Άρτας.
Κι επειδή ο ...επιμένων νικά, η Εύβοια, κατάφερε τρία λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα και συγκεκριμένα στο 77' (80λεπτα είναι τα ματς των Παίδων), σε μία κόντρα επίθεση, να κάνει το 1-1 με γκολ-πλασέ του Κικίδη!
Επί της ουσίας το γκολ της ισοφάρισης στο β' ημίχρονο αποτέλεσε το επιστέγασμα της ανωτερότητας και της καλύτερης απόδοσης της Εύβοιας στον αγωνιστικό χώρο, καθώς η ομάδα του νομού μας είχε το πάνω χέρι, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους μπροστά στα αντίπαλα καρέ.
Έτσι, το παιχνίδι πήγε στην παράταση, όπου κι εκεί η Εύβοια είχε τον πρώτο λόγο, αλλά δεν κατάφερε να σημειώσει ένα δεύτερο γκολ, προκειμένου να αποφύγει την ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.
Στη «ρώσικη ρουλέτα» ο γκολκίπερ της Εύβοιας, ο Μίχος, απέκρουσε δύο πέναλτι (το 4ο και το τελευταίο), ενώ για λογαριασμό της Εύβοιας ευστόχησαν οι Κικίδης, Σπύρου, Πασσάς, Γιαλός, Ποδαράς, Ρουμελιώτης, Μήτρου και Αδαμόπουλος.
Μόνο ο Αλαφάκης αστόχησε στο τρίτο κατά σειρά πέναλτι (απέκρουσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας), αλλά ευτυχώς για την Εύβοια το χαμένο πέναλτι δεν στάθηκε ...μοιραίο.

Άριστη ήταν η διαιτησία του Παναγιωτόπουλου από το Αγρίνιο.
Για την Εύβοια (προπονητής είναι ο Δημ. Καλέντζης) στο αρχικό σχήμα ξεκίνησαν οι: Μίχος, Μήτρου, Πόγκας, Πασσάς, Ρουμελιώτης, Γιαλός, Μεταξάς, Κικίδης, Ποδαράς, Τζαφέρης, Αντωνάκης, (Αλαφάκης, Αδαμόπουλος, Σπύρου, Αποστόλου, Τσαούσης, Σταθαράς). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου