Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Το πάλεψε, αλλά δεν πέρασε στον τελικό η Μικτή Παίδων

Στο ΔΑΚ Κορυδαλλού έγινε σήμερα το πρωί (11:00) ο πρώτος ημιτελικός του πρωταθλήματος Μικτών ομάδων, με τους Παίδες της Εύβοιας να κοντράρονται με τους
αντίστοιχους του Ηρακλείου Κρήτης. Οι Κρητικοί νίκησαν με 3-2, οι Ευβοιώτες το πάλεψαν (δύο γκολ έβαλε ο Αντωνάκης), αλλά στο τέλος δεν κατάφεραν να περάσουν στον μεγάλο τελικό, ώστε να προσπαθήσουν να επαναλάβουν τον θρίαμβο του 2005.

Η Εύβοια παρατάχθηκε με τον Μίχο κάτω από τα δοκάρια, τους Πασά και Ρουμελιώτη στόπερ, τους Μήτρου και Πόγκα ακραίους μπακ, κόφτη τον Γιαλό, δύο 8αρια τους Κικίδη και Ποδαρά και τριάδα στην επίθεση τους Αλαφάκη, Μεταξά και Αντωνάκη.
Το Ηράκλειο μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο και επιχειρούσε από την αριστερή πλευρά, ενώ η Εύβοια προσπαθούσε να βρει πατήματα στον αγωνιστικό χώρο.
Με τη συμπλήρωση, όμως, δέκα λεπτών η Εύβοια βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο.
Ο Μήτρου έχασε μία προσωπική μονομαχία με τον Γαρεφαλλάκη και ο παίκτης του Ηρακλείου με δυνατό σουτ έκανε το 0-1.
Ο Μίχος απέκρουσε προσωρινά, αλλά τελικά δεν κατάφερε να σώσει την εστία του.
Ένα φτηνό γκολ, που θα μπορούσε η Εύβοια να είχε αποφύγει.
Τρία λεπτά αργότερα (13'), οι Ευβοιώτες έφεραν το ματς στα ίσια. Από μπαλιά του Κικίδη, ο Αντωνάκης βρέθηκε απέναντι από τον αντίπαλο γκολκίπερ, τον πλάσαρε υποδειγματικά και έκανε το 1-1.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά, η εικόνα του ματς ήταν ...ξεκάθαρη. Το Ηράκλειο είχε την κατοχή και τον έλεγχο του κέντρου, ενώ η Εύβοια προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα, όπως έκανε και στη φάση της ισοφάρισης.
Στο 16' έγινε μία φάση που χωράει πολύ κουβέντα, ενώ ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς Εύβοιας.
Ο Χαλκιαδάκης μαρκαρίστηκε και βρέθηκε στο έδαφος, εκβιάζοντας το πέναλτι, ο διαιτητής Μάλαμας το καταλόγισε κι ενώ ο προπονητής της Εύβοιας Δημήτρης Καλέντζης φώναζε στον ρέφερι "πες μας γιατί το έκανες αυτό;" ο Κουντετάκης με ψύχραιμο σουτ έκανε από την άσπρη βούλα το 1-2.
Τα επόμενα λεπτά κύλησαν χωρίς να σημειωθεί κάποια σημαντική ευκαιρία ένθεν κι ένθεν, αλλά στο 35' η Εύβοια ζήτησε πέναλτι που δεν δόθηκε.
Σε ανατροπή του Μεταξά από τον Γωνιωτάκη, ο Μάλαμας έδειξε "παίζεται", με τους Ευβοιώτες να υποστηρίζουν ότι η εν λόγω φάση ήταν περισσότερο ...επίμαχη απ' ότι η φάση που καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ του Ηρακλείου.

Στο β' ημίχρονο η Εύβοια μπήκε πολύ πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έκλεισε το Ηράκλειο στα καρέ του.
Οι Κρητικοί έδειξαν να κουράζονται και να οπισθοχωρούν, ενώ στο 47' από μπαλιά του Γιαλού, ο Αντωνάκης πετάχτηκε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και με διπλή προσπάθεια έκανε το 2-2.
Πλέον, το μομέντουμ ήταν με την Εύβοια, αφενός γιατί είχε ισοφαρίσει για δεύτερη φορά, αφετέρου γιατί έδειχνε πιο οργανωμένη και συμπαγής σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο.
Παρόλ' αυτά το Ηράκλειο από το 55' και μετά ξαναπήρε τα ηνία.
Ο προπονητής των Κρητικών έκανε ...μαζεμένες αλλαγές, φρέσκαρε την ομάδα του και οι παίκτες που μπήκαν στο γήπεδο διαφοροποίησαν την εικόνα του ματς.

Στο 58' η Εύβοια ζήτησε πέναλτι σε μία ανατροπή του Τζαφέρη, αλλά σιγά μην το έδινε ο Μάλαμας, ενώ στο 59' και στο 62' ο Μίχος έκανε δύο σπουδαίες επεμβάσεις.
Στο 66' ο Ανδρουλάκης για το Ηράκλειο σούταρε με καλές προϋποθέσεις, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 68' έγινε το 2-3.

Από απόκρουση του Μίχου, η μπάλα έφτασε στον Λιανέρη που σέντραρε και ο Καφούσης με κεφαλιά έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του.
Μέχρι το 80' η Εύβοια έκανε δυο-τρεις καλές επελάσεις, κέρδισε και δύο στημένες μπάλες, αλλά δεν μπόρεσε να στείλει το ματς στην παράταση.
Πάντως, με το σφύριγμα της λήξης οι δύο ομάδες έφυγαν αγκαλιασμένες από το γήπεδο.
Η Εύβοια είχε την υποστήριξη και περίπου 70 φιλάθλων.
Στην κερκίδα της Εύβοιας υπήρχαν γονείς των ποδοσφαιριστών, ενώ -μεταξύ άλλων- το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιάννης Παπακωνσταντίνου, ο β' αντιπρόεδρος Γιάννης Ρέτσας, ο πρόεδρος των διαιτητών της Εύβοιας Λευτέρης Φανός, το μέλος της ΕΔ/ΕΠΣΕ Μπάμπης Καρατζάς (αρχικά μπερδεύτηκε και πήγε στο γήπεδο της Προοδευτικής πριν έρθει στο ΔΑΚ), ο Ψαχνιώτης προπονητής της Εθνικής Κορασίδων Αντώνης Πριόνας, ο προπονητής του Λήλα Νίκος Ρόγκας, ο βορειο-ευβοιώτης προπονητής Θανάσης Γουρνάς κ.α.


Μετά το τέλος του ματς είχαν μία σύντομη κουβέντα οι πρόεδροι των δύο ΕΠΣ, ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου, με τον ομόλογό του στο Ηράκλειο, Νίκο Τζώρτζογλου. 

Πάντως, προς τιμήν της, η ΕΠΣ Εύβοιας στην ανακοίνωση που εξέδωσε λίγη ώρα αργότερα έδωσε συγχαρητήρια στο Ηράκλειο για την πρόκρισή του στον μεγάλο τελικό, ενώ κατά την αποχώρηση των διαιτητών από το γήπεδο, τη στιγμή δηλαδή που ο Μάλαμας πέρασε μπροστά από τους παίκτες της Εύβοιας, οι Πίσχινας και Δαφνής έτρεξαν στους παίκτες της ομάδας, λέγοντάς τους «μην ακουστεί κιχ για τον διαιτητή».

Οι παίκτες της Εύβοιας δεν μίλησαν παρότι ...αδικήθηκαν και μπήκαν στο πούλμαν με δάκρυα στα μάτια, αλλά όπως τους έλεγαν τα μέλη του ΔΣ της ΕΠΣΕ «προσπαθήσατε για το καλύτερο και σας αξίζουν μπράβο. Και οι ήττες είναι μέσα στο πρόγραμμα, δεν πειράζει».
Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις βέβαια της Εύβοιας δεν τέλειωσαν, καθώς στις 21 Απριλίου θα αγωνιστεί για την 3η θέση στον μικρό τελικό.

Μέτρια η διαιτησία του Μάλαμα από την Αν. Αττική.

ΕΥΒΟΙΑ (Δημήτρης Καλέντζης): Μίχος, Μήτρου, Πόγκας, Πασσάς, Ρουμελιώτης, Γιαλός, Αλαφάκης (41' Τζαφέρης), Κικίδης, Ποδαράς (70' Αδαμόπουλος), Μεταξάς (63' Σπύρου), Αντωνάκης. Στην αποστολή ήταν και οι Σκανδάλης, Σαρρής, Τσαούσης, Αποστόλου.
ΜΙΚΤΗ ΠΑΙΔΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Γιάννης Μπασκάκης): Ψιμόπουλος, Σημαιάκης, Καρδουλάκης, Γωνιωτάκης, Σμπώκος, Βασιλάκης, Χαλκιαδάκης, Γαρεφαλλάκης, Ζηδιανάκης, Κουντεντάκης, Πακιουφάκης. Έπαιξαν και οι Λιανέρης, Ματαλιωτάκης, Καφούσης, Ανδρουλάκης, Μακρυδάκης.
ΜΙΚΤΗ ΠΑΙΔΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου